Sachrův dort podle Filipa
Suroviny
Porce: asi 10 kusů, podle velikosti řezů
Nutriční hodnoty
Energie | 26 638 kJ / 6 367 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,03 g |
Tuky | 328,61 g |
Vláknina | 34,40 g |
Cholesterol | 2,04 g |
Sodík | 1,30 g |
Sůl | 2,51 g |
Sacharidy | 747,08 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 12. 2019 08:55
Recept je podle cukrářky z hotelu Savoy, kdysi jsem si ho opsala z netu.
Je vynikající. :)
Je vynikající. :)
23. 2. 2014 00:45
spagetka:Nezlob se ty na mně,ale tady se řeší jak fotky,tak i recepty,je mně z některých příspěvků docela nanic,když jsem dá recept někdo nový,tak je hned pod palbou a to se mně nelíbí
22. 2. 2014 22:46
Dort upečený podle tohoto receptu je perfektní a moc dobrý.
14. 2. 2014 20:34
Majka8: promiň, tu se řeší fotky, ne recepty, protože recepty se předávají z pokolení na pokolení a nelze určit, kdo co od koho opsal. Fotka určit lze. Pochop, že vaříš brambory? Ano vaříš. Podle koho teda opisuješ a vaříš je? Ale fotka je něco jiného, je to identita, prostě důkaz, žes jídlo udělala.
14. 2. 2014 20:31
magdalenka:Chápu tě,pokuď je to tvůj recept,ale občas tu jsou okopírovaný jídla s časopisů,teda dost často,já bych to vůbec nepoznala,kdyby se tu nenašlo spousta lidí,kteří hned dávají odkaz.Někdy mám dojem,že když tu je hezky prezentovaný jídlo,tak hned každý hledá kde to vzal,tak jsem to myslela,já to neřeším a jsem ráda za každý dobrý nápad na vaření,pečení,asi tak jsem to myslela.Rozhodně jsem se tě nechtěla nějak dotknout
14. 2. 2014 14:57
Nehodnotím, neboduji, jen podotýkám, že název by měl být a la Sachr.
A ještě okpopírovaný.
A ještě okpopírovaný.
14. 2. 2014 11:39
magdalenka: než jsem to sesmolila, předběhlas mě, ale náš názor je jasný
14. 2. 2014 11:38
Majka8: Pochop jednu věc - existuje termín: autorský zákon. Pokud čteš knížky, tak i v knihách bývá v tiráži text ve smyslu, že nelze bez souhlasu autora kopírovat a přebírat text, či fotografie.
Toto je to samé, nelze použít bez souhlasu autora cizí fotografie a všimni si, že to máš i u vkládání fotek při receptech a i dole na konci stránky je text: "Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno."
Toto je to samé, nelze použít bez souhlasu autora cizí fotografie a všimni si, že to máš i u vkládání fotek při receptech a i dole na konci stránky je text: "Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno."
14. 2. 2014 11:36
Majka8: nemusíš odpovedať...len si predstav, že niečo uvaríš, upečieš, niekde pridáš ak svoje dielo, svoj výtvor...a to celé ti niekto okopíruje a podpíše sa pod to ako autor. Vidíš tam svoj tanier, svoje prostredie, svoju prácu a niekto ti to ukradne. Nepadlo by ti to zle? Takéto veci naozaj schvaľuješ?
14. 2. 2014 08:44
casino:Musím s tebou souhlasit. Mně také vídeňský Sachr nenedchnul.
Poleva výborná o tom nemluvím. Šlehačky málo, trošku suché.Cena velmi ,ale velmi vysoká.Platí se asi za atosféru kavárny hotelu. Ale všechno se má zkusit....
Myslím,že pověst je lepší,jako výrobek. Skrátka reklama, v tom uměj chodit !
Pečené koleno ve Vídni je,ale fakt dobré. Nemá sice reklamu,ale dá se jíst!
Poleva výborná o tom nemluvím. Šlehačky málo, trošku suché.Cena velmi ,ale velmi vysoká.Platí se asi za atosféru kavárny hotelu. Ale všechno se má zkusit....
Myslím,že pověst je lepší,jako výrobek. Skrátka reklama, v tom uměj chodit !
Pečené koleno ve Vídni je,ale fakt dobré. Nemá sice reklamu,ale dá se jíst!
14. 2. 2014 02:07
Mně se recept moc zamlouvá a docela žasnu,jak tu hned pár lidí pozná že je recept ukradený,mně by to nenapadlo hledat jinde,jsem ráda za každou pochoutku co sem kdo dá a že se mažou fotky,tak to mně taky štvesice tu je hned odkaz,ale já i kdybych věděla,tak to bych určitě neřešila....tak,teď to schytám,jsem zvyklá.Odpovídat nebudu,protože to je můj názor.
14. 2. 2014 01:52
A co takhle uvést zdroj, he?
http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/mou...
Teď už chápu těch 10 kousků! To je jediná věc, kterou „autor“ na okopírovaném rcp změnil, či spíše zpotvořil
A podle všeho Filip nemá filipa, jak píšu níže, ale pouze drzé čelo...
http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/mou...
Teď už chápu těch 10 kousků! To je jediná věc, kterou „autor“ na okopírovaném rcp změnil, či spíše zpotvořil
A podle všeho Filip nemá filipa, jak píšu níže, ale pouze drzé čelo...
13. 2. 2014 21:39
10 ks? Hmmm zajímavé… Šikula! Ááá nééébóóó dort ještě nekrájel
Myslím, že tento receptík patří k těm lepším Sacherům co tu jsou…, tedy až na tu odfláknutou polevu! Ale Filip má filipa, tak je z obliga
Já mám pro Sachera letitou slabost…
Bože, co ten už mě stál peněz! Několikrát jsem si ho dovezl při cestě z jihu, párkrát jsem si ho nechal dovést a dvakrát jsem si pro něj naschvál zajel do Vídně.
Ne, že by to bolo boh vie čo... Taková hutná buchta s marmeládou... a bez šlehačky s bídou poživatelná. SAMOZŘEJMĚ PŘEHÁNÍM
Ale ta čokoládová (kakaová?) poleva , to je maso. Ani tvrdá, ani měkká. Není úplně hladká, ale jen nepatrně zrnitá - zkoušel jsem kde co... Pokusničil jsem přidávat různé frakce cukru do polevy, laboroval s máslem, se škrobem..., ale marnost nad marnost. Takovou, jakou má originál vyrobit nedokážu.
Přečetl jsem na co jsem narazil... Viděl fůru videí... Dokonce i do výroby jsem nakoukl... Kdesi jsem narazil na roční spotřeby surovin, ale z tun a metráků recepturu nevypočítáš, když dávají čokoládu a kakao jak do korpusu, tak do polevy. Zkrátka, své tajemství si hlídají dokonale
Myslím, že tento receptík patří k těm lepším Sacherům co tu jsou…, tedy až na tu odfláknutou polevu! Ale Filip má filipa, tak je z obliga
Já mám pro Sachera letitou slabost…
Bože, co ten už mě stál peněz! Několikrát jsem si ho dovezl při cestě z jihu, párkrát jsem si ho nechal dovést a dvakrát jsem si pro něj naschvál zajel do Vídně.
Ne, že by to bolo boh vie čo... Taková hutná buchta s marmeládou... a bez šlehačky s bídou poživatelná. SAMOZŘEJMĚ PŘEHÁNÍM
Ale ta čokoládová (kakaová?) poleva , to je maso. Ani tvrdá, ani měkká. Není úplně hladká, ale jen nepatrně zrnitá - zkoušel jsem kde co... Pokusničil jsem přidávat různé frakce cukru do polevy, laboroval s máslem, se škrobem..., ale marnost nad marnost. Takovou, jakou má originál vyrobit nedokážu.
Přečetl jsem na co jsem narazil... Viděl fůru videí... Dokonce i do výroby jsem nakoukl... Kdesi jsem narazil na roční spotřeby surovin, ale z tun a metráků recepturu nevypočítáš, když dávají čokoládu a kakao jak do korpusu, tak do polevy. Zkrátka, své tajemství si hlídají dokonale
13. 2. 2014 13:41
Fotku jsem vymazala, je převzata z webu, který přidala maris. A jak napsala Veronika, skutečně je lepší ofotit i postup, protože je to lépe zřetelné z fotek než z popisu ane každý je tak zkušený.
Sacher jinak miluju taky
Sacher jinak miluju taky
13. 2. 2014 13:30
Recept s fotkou nekoresponduje,tam je dort prořízlý jenom jednou a vypadá jako z umělé hmoty.Rcp. nicméně s tím ohříváním čokolády v mikrovlnce, hmm . Myslím,že by to šlo,ale celý postup je velmi zkráceně napsán,takže začátečník si asi dort upeče jenom těžko! Chce to překopat.
Já mám Sacher velmi ráda a jistě jsou tady i další fanynky Sachru ,takže jistě někdo brzo upeče.
Já mám Sacher velmi ráda a jistě jsou tady i další fanynky Sachru ,takže jistě někdo brzo upeče.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 4 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 11 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 13 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 16 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 4 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 4 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 4 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 6 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 6 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 9 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 10 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Černý bez v květu: Máme pro vás tipy, jak správně postupovat při jeho sběru
Rákócziho řezy: Jednoduchý křehký koláč s tvarohem a marmeládou krásně dozdobí sněhová mřížka
Saturejka výborně chutná k masu a hodí se při vaření luštěnin. Aromatická bylinka je hlavní složkou koření čubrica
Další recepty
Tématické fráze: sachr dort s kefírem sachruv dort z cukety sachr dort cena sachr dort vaněk sachr dort z kefíru cena sachr dortu sachr dort z cukety kefírový sachr recept na sacher dort podle hotelu savoy sachr z kefíru top recepty sachruv dorty sachruv dort se strouhanými jablky dort sachr cena filip horký čokoláda sachr dort recept originál dort vánek cuketový sachrův dort cuketový sacher sachrův dort cena sachrův dort originál recept karoliny
Suroviny: čokoláda hořká, bílek, žloutek, cukr krupice, strouhanka, mouka hladká, kakao hořké, máslo, sůl, poleva čokoládová, marmeláda meruňková, šlehačka
Sachrův dort podle Filipa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RnmE
17 názorů