Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský guláš

Dušené vepřové maso na způsob perkeltu, do kterého je přidáno kysané zelí, má svůj původ v Maďarsku. Připravit velmi oblíbený segedínský guláš není složité, ani časově náročné. Podáváme ho s chlebem, houskovým knedlíkem nebo špeclemi.

Hodnocení receptu je 4,9 (58×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 75 min

90 min (15 min příprava + 75 min tepelná úprava)

8. 2. 2014 16:57

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 312 kJ / 1 031 kcal
Bílkoviny121,59 g
Tuky34,08 g
Vláknina21,57 g
Cholesterol 254 mg
Sodík 4,33 g
Sůl10,65 g
Sacharidy51,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Palika Palika

27. 1. 2019 08:49

do segedinu nepatří zelí. Jsem Maďar a je mi 57 let. Vařit mě naučila babička v Maďarsku. to co je zde, je Székely guláš, ...
Jinak tento "segedin" nebo-li Székely guláš je mňamka :-) a prvý segedin bez zelí také ...

JanaB1

8. 1. 2018 20:42

Pochutnali jsme si.

Simona Skolakova Simona Skolakova

3. 6. 2015 12:18

hadikuze:dnes jsme měli k obědu Tvůj segedín:-p:-pmoc nám chutnalo,tak dávám fotečku a bodík;-):yes:

rebeka rebeka

16. 11. 2014 16:03

hadikuze: dnes jsme měli k obědu, akorát nedávám smetanu až do talíře kopeček zakysanky;-):yes: a česnek nedávám:-8

zuzun

11. 2. 2014 00:11

Veru, neni! Oni Anglicani by respektovali listecky? :-D Podle toho bince co tu maj nevim nevim...:-D:-D...a chlapi jsou vsichni stejny:-* Segedin nenechaj napokoji...

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

10. 2. 2014 13:11

Veronika.Hrozna: Zuzun Pán asi není Angličan,že ?

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

10. 2. 2014 13:06

zuzun::-D:-D:-D:-D:-D:-DTak toto je teda vyšší level ! A nejlepší je to "prohlášení za hotové" ! U mně je to někdy bez prohlášení! A pak hledám!
Naposledy to byly škvarky na pagáče. Udělala jsem pul kilo, a nechala chladit ,po zvážení před mletím bylo 300 g. :-( Jak mám upéct,když to horké sníš? Měla jsi udělat víc škvarku! Kolik víc už řečeno nebylo. :-((;-( Už jsem se tak dlouho nezasmála ,jako na tvém strohém konstatování obyčejné skutečnosti! ;-)

zuzun

9. 2. 2014 23:45

Veronika: listecky u nas nefungujou, to je pan zvedav co na tom "neni hotoveho" a jde to "zkontrolovat". Pak rekne, ze uz to nic vic nepotrebuje:-D a prohlasi to za hotove. Nechat to v lednici nebo ve spajzu je risk, je to na rane. Premejslela jsem o pracce:-D, ale nekdy se mi to podari schovat do mikrovlnky

sedlakantonin

9. 2. 2014 19:25

skusím:-p

hadikuze

9. 2. 2014 18:18

to je pravda, že druhý den je lepší ,ale my jsme to nevydrželi a snědli ho většinu už včera s domácím chlebíkem :)) jinak taky dávám sádlo, ale ted jsem neměla,tak jsem dala máslo a na chuti to neubralo:) samozřejmě když je domácí špek tak taky použiju :)každopádně, tohle jídlo :-pfakt můžu =)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

9. 2. 2014 10:21

zuzun: Na pokličku dám lísteček : Nesežrat,není hotové ! Nechám ve špajzu, nebo v lednici ! Musí se strážit ! A knedlík dělám až na druhý den k obědu. Občas se stane,že mi neuvěří a baští to s chlebem. Pak je problém,že na pozítří nezbyde.:-(

jarda Kadic jarda Kadic

8. 2. 2014 23:21

Safra, safra.Tak jste mě udělaly takové chutě,že zítra bude u nás.Mám krásný libovější bůček.Ale máslo tam dávat nebudu,jen sádlo.A hodně zelí,ať to stojí za to:-D

zuzun

8. 2. 2014 22:06

Veronika: kde schovas segedin? U nas doma se vsechno najde, jediny kde by to slo je odpadkovy kos, do toho se neleze:-D ale tam bych to radsi nedavala...

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 2. 2014 20:45

hadikuze: Jo byl z kruty,ale to nehrozí,to by mi doma neprošlo ! Já ho uvařím a schovám,podávám až na druhý den ! Druhý den je lepší.:-p A když zbyde na třetí den ,tak to je zázrak! :-D

hadikuze

8. 2. 2014 20:17

fakt? ty jo z krutího masa si to nedovedu představit, jakože určitě to jde i tak udělat chutně, ale já mám nejraději z vepřového, to je zajištěná kvalita i chuť :)) jinak jelikož dorazil přítel a snědl skoro všechen i když měl být na dva dny tak nevím zda se mi z toho zbytku podaří udělat pěknou fotečku:-/ :)):-S:-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na segedínský guláš segedínský guláš z vepřového segedinsky gulas segedínský guláš top recepty segedínský guláš recept segedínský guláš z vepřového top recept segedinský guláš recepty recept segedinsky gulas jak zahustit segedínský guláš domácí segedínský guláš tncz nova levné recepty ládi hrušky vepřový guláš segedinsky guláš wikipedia jak zahustit segedín segedín vepřový guláš podle ládi hrušky recepty na segedinský guláš segedinský segedínský guláš ládi hrušky tncz nova levné recepty ládi hrušky tncz nova levné recepty ládi hrušky guláš

Suroviny: cibule, česnek, sádlo, maso vepřové, kmín celý, smetana na vaření, paprika sušená sladká, chilli paprika čerstvá, zelí kysané, sůl, pepř mletý, bobkový list, cukr, mouka hladká, voda

TopRecepty.cz

Segedínský guláš

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6ypO