Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablková žemlovka trochu jinak

Sladká žemlovka má spoustu podob a ne vždy se prokládá jen jablky, ale i meruňkami, hruškami atd. Někdo jí doplňuje sladkým tvarohem, tady je zase nabídka použití pudinku. V každém případě si ale pochutnáte.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

17. 2. 2009 14:14

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie7 789 kJ / 1 862 kcal
Bílkoviny66,69 g
Tuky78,12 g
Vláknina22,45 g
Cholesterol 935 mg
Sodík 2,07 g
Sůl4,89 g
Sacharidy211,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pro vylepšení můžete ještě vrstvu jablek zalít vařeným vanilkovým pudinkem z 1/2 l mléka, 1 pudinkového prášku a lžíce cukru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hobllinka

26. 1. 2011 21:45

výbornááá :-p:-p:-p

BILKOVAI BILKOVAI

17. 3. 2010 21:50

:yes::yes::yes:To musí být fakt dobrota:-p

Zdenka1

17. 3. 2010 17:40

Bodík udělen. S tím pudinkem je super.:yes:

vybusna vybusna

6. 3. 2010 23:20

no hej....ale tak isto musim miesat pudink na sporaku....ale ved to je jedno...ako vravim...ta zemlovka je bozia....:yes:

Hella Hella

6. 3. 2010 23:16

Vybušná, pudink v MT musíš každou minutu zamíchat, pak se povede. Mě to tady taky naučili! ;-)

vybusna vybusna

6. 3. 2010 22:32

tato zemlovka je uplne dokonala.......pridala som ten pudink...fantasticka, fantasticka!!!
No a co sa tyka toho pudinku z MW...tak to nechapem....tak ako musim davat pozor na plameni, tak musim davat pozor aj na mw...tak, aka je tam vyhoda...ked stojim pri sporaku 3 minuty, tak mi to nikdy neprihori......

smukoo smukoo

13. 11. 2009 14:51

:-K... je to jeden z mojich teraz obľúbencov ... rýchly a pre deti sýty...pre mňa teplý zákusok...:yes::-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 4. 2009 21:07

Hello, obrázek máš dobrý, hlavně, žes nějaký dala a paprika hned taky přidala. Posílám plusíka, taky vyzkouším!;-) Jo a holky, na pudink je nejlepší hliníkový hrnec!! Nepřipálí se tak. Já si ten jeden, co mám, už s jedním uchem schovávám na krupici a na pudink. Jinak už bych ho vyhodila.;-)

Hella Hella

22. 2. 2009 19:04

No já se omlouvám za ten obrázek. Na ten talířek jsem vyškrábala, co zbylo, protože jsem to sem bez obrázku nechtěla dát. Je fakt, že se to trochu sype, ale kdybych si dala práci, tak jsem z těch prvních porcí taky mohla vykrojit slušný řez. Je jasné, že při použití pudinku to musí držet líp, určitě to vyzkouším. Je to francouzský recept na Třenou žemlovku. Má se to máslo utřít se žloutky a cukrem, pak se přileje mléko, nakonec sníh. Jenže ... přilitím mléka se utřený tuk přichytí na stěny nádoby. Tak jsem vyzkoušela mléko nahřát, ale nejjednodušší bylo rozehřát to máslo v mléce. Na tomto receptu oceňuji, že je to velmi rychlé.

vybusna vybusna

20. 2. 2009 14:57

inak paprika.....ta kocka vyzera ako keby to bola medova kremeska....uzasne nieco:yes:

vybusna vybusna

20. 2. 2009 14:53

nie som si ista, ale neskriepim sa. mam nejake pochybnosti kvoli tomu, ze to s tym snehom robila aj hella....bez pudingu a mala kocku rozsypanu....podla toho co vidim na tanieriku.

Paprika Paprika

20. 2. 2009 14:45

No já myslím, že je ten sníh v rohlíkové hmotě. Já jsem tam dala málo mléka, takže to nebyly mokré rohlíky, ale spíš takový "rohlíkový piškot". Pudink byl polotuhý, takže ten to nedržel.

vybusna vybusna

20. 2. 2009 14:31

to robi asi ten puding, ze je to take uhladne....mne sa tiez stalo prvykrat, ze zemlovka drzala v kope . a mozem povedat, ze po vychladnuti, to bolo uz uplne uzasne.

Paprika Paprika

20. 2. 2009 14:07

Tak fotka je tu. Tento postup jsem neznala a musím říct, že mně nadchnul. Ubrala jsem mléko (cca 2dcl) a přidala vejce (5 ks). Žemlovka šla krásně krájet i vyndat z pekáčku a byla vynikající :-* :-p. Když jsem doma řekla, že budu dělat žemlovku, tak se manžel ofrnil a šel se podívat do ledničky, co si dá k večeři. Pak jsem mu ji nandala a on řekl - cituji: "Ty vole, to je fakt dobrý, pochval to i ode mně v té vaší webdrbárně" - takže chválím za 2. Kluci to mají ještě dnes na oběd. Bodík už samozřejmě máš.;-)

Gabina

19. 2. 2009 23:20

Hello, jak jsem psala, míchám cca každých 30 vteřin, kdyý vidím, že se pudink začne "zdvíhat", vyndám misku a zamíchám. Musí s to hlídat.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: žemlovka s pudinkem žemlovka recept jablková žemlovka babicova žemlovka zemlovka v mikrovlnce žemlovka žemlovka s vařeným pudinkem žemlovka z mikrovlnky žemlovka s jablky a pudinkem žemlovka s jablky zemlbába s pudinkem recept na zemlovku výborná žemlovka žemlovka s vanilkovým pudinkem jablková žemlovka recept žemlovka puding jablkova zemlovka s pudinkem žemlovka s pudinkem recept babicova zemlovka z vánočky jablková žemlovka s tvarohem

Suroviny: rohlík, mléko, máslo, vejce, cukr skořice, cukr vanilkový, rozinky v rumu, strouhanka, jablko, ořechy lískové

TopRecepty.cz

Jablková žemlovka trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9Kg