Zeleninový krém :)
Suroviny
Porce: 5 - 6
Nutriční hodnoty
Energie | 6 997 kJ / 1 672 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,65 g |
Tuky | 145,70 g |
Vláknina | 12,40 g |
Cholesterol | 455 mg |
Sodík | 267 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 69,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podobný recept jsem viděla v Prostřenu, ale přidala jsem si suroviny, tak aby nám to doma chutnalo :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 2. 2014 16:08
Všem Vám děkuji :)
3. 2. 2014 20:44
Rejni,polévka Ti krásně barevně ladíVěřím,že bude jistě i chutná
Také používám různé bujóny a jiná dochucovadla.Není to pravidelně každý dena rodina je živa a zdráva
Také používám různé bujóny a jiná dochucovadla.Není to pravidelně každý dena rodina je živa a zdráva
3. 2. 2014 20:34
Mně se polévka líbí Nevím, proč se tady pořád dokola omílají komentáře ohledně bujonu, Podravek a jiných dochucovadel. Ať si každý uvaří podle své chuti, svého receptu, pro svoji rodinu. Vždyť doma vám do toho taky nikdo cizí nemluví a vaříte si podle svého. Je zde 35tis receptů a každý má právo přidat nebo uvařit takový, který chutná jemu Tak si každý vyberte vám nejbliží
3. 2. 2014 11:32
Rejni polévka vypadá pěkně a souhlasím s tím, že žádný učený z nebe nespadl. Ráda vařím zdravě, ale s kouskem bujónu sem tam v jídle nemám sebemenší problém. Takže vaření zdar a kuchařům zvlášť!
3. 2. 2014 11:26
děkuji Alzbetina Prk.:), o slupku se opravdu nejedná, je to přesně tak, jak jste napsala, ale prozatím nejsem tak zběhlá, takže mě lepší pojmenování nenapadlo
Polévku jsem dochutila solí a pepřem, ale zkrátka a dobře mi tam ještě něco chybělo, tak jsem přidala právě ten bujón a pak už to bylo ono Podravku jsem psala pro ty, kteří ji používají, jinak já jsem ji tam osobně nedala, ale jak se říká, chutě lidí jsou různé :)
Krutonky jsem dělala z kousků chleba opečené na másle.
Casino: vařím ráda a pokud se objeví nějaká chybka, tak je to lidské, každý nějak začíná. Upřímně mohu říci, že se za svou polévku (krém) nestydím
Děkuji však za Vaši kritiku, protože kladná či záporná kritika je vždy dobrá.
Polévku jsem dochutila solí a pepřem, ale zkrátka a dobře mi tam ještě něco chybělo, tak jsem přidala právě ten bujón a pak už to bylo ono Podravku jsem psala pro ty, kteří ji používají, jinak já jsem ji tam osobně nedala, ale jak se říká, chutě lidí jsou různé :)
Krutonky jsem dělala z kousků chleba opečené na másle.
Casino: vařím ráda a pokud se objeví nějaká chybka, tak je to lidské, každý nějak začíná. Upřímně mohu říci, že se za svou polévku (krém) nestydím
Děkuji však za Vaši kritiku, protože kladná či záporná kritika je vždy dobrá.
3. 2. 2014 10:53
Já bych tak přísná nebyla. Z fotečky je dobře vidět, že nejde o žádnou slupku, spíš se rejni asi špatně vyjádřila. Já vidím skrojek mrkve, "ukrojený" škrabkou. A pokud někdo místo soli raději přidá kousek bujónu, proč ne, vždyď se dají koupit bujóny i bez glutamátu. A zrovna to samé se týká krutonků, myslím, že když je má někdo radši z normálního chleba, určitě se z toho nestříli . Někdy trošku tolerance a nadhledu nezaškodí .
2. 2. 2014 23:39
Ta mrkvová SLUPKA mě dostala
Nevím, proč do zeleninové polífffky dávat ještě zeleninu v kostce a o podravce ani nemluvím
Zkuste příště, bude-li jaké, tu cibuli udělat napřed na másle (másla tak max. 50g) trošku více jak dosklovita a část brambor nahradit celerem... Nad talířem možná strouhnout oříšek a k takovému jemnému krému dát, pokud vůbec, tak na másle dělané krutony z BÍLÉHO pečiva
Ale jinak je to výborná polévka, jakých tady asi budou mraky...
Nevím, proč do zeleninové polífffky dávat ještě zeleninu v kostce a o podravce ani nemluvím
Zkuste příště, bude-li jaké, tu cibuli udělat napřed na másle (másla tak max. 50g) trošku více jak dosklovita a část brambor nahradit celerem... Nad talířem možná strouhnout oříšek a k takovému jemnému krému dát, pokud vůbec, tak na másle dělané krutony z BÍLÉHO pečiva
Ale jinak je to výborná polévka, jakých tady asi budou mraky...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 1 hodinou
Rohlíkové křupky
Přidáno před 12 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 13 hodinami
Hemenex v toustu
Přidáno před 14 hodinami
Smažená rýže se zeleninou bez masa
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Extra rychlé lívance
aknorew uvařila před 1 hodinou
Řezy s Vitacitem
ruckovalucie uvařila před 1 hodinou
Domácí krtkův dort
Martina3 uvařila před 1 hodinou
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Lucie1001 uvařila před 2 hodinami
Pejsci - křehké sušenky z kondenzovaného mléka
Saratice uvařila před 2 hodinami
Zelené smoothie s jogurtem
Valis uvařila před 2 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Le.e.nka uvařila před 2 hodinami
Kuřecí plátky na houbách
Pavlat.R uvařila před 3 hodinami
Bramboračka č. 3
peter9766 uvařila před 3 hodinami
Mini Pavlova
Strdada uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat z libečku „maggi“? Kromě svazku aromatické bylinky stačí jen voda, sůl a olej a postup, který zvládne každý
Živáňská pečeně na plechu: Dokonale šťavnatý mix chutí a vůní je jednoduchý na přípravu a nenáročný na nádobí
Žampionové bramboráky: Netradiční varianta české klasiky překvapí jemnou chutí. Houby je ale třeba předem upravit
Další recepty
Tématické fráze: polévka zeleninový krém zeleninovy krem zeleninovy krem recept recept na zeleninovy krem zeleninový krém polévka zeleninových krem recept zeleninovy krem zeleninový krémy zeleninový krém s krutony zeleninovy krem top zeleninovy krem huby zeleninový krém podle pohlreicha zeleninovy krem pohlreich recepty zeleninový krém zelwninovy.krem zeleninovy krem pohlreicha polivecky v peti mesicich zeleninovy krem se smetanou zelebinovy krem polevka bramborovo zeleninovy krem
Suroviny: brambory, mrkev, petržel, pórek, máslo, petrželka kudrnka, cibule, voda, smetana na vaření, bujón zeleninový, sůl, pepř, kuchárek
Zeleninový krém :)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9BNz
7 názorů