Utopenci od dědy Milana
Různé názvy tohoto oblíbeného jídla se liší, většinou se ale nazývá Sloní žrádlo. Rovněž se upravuje přidáváním různých dalších ingrediencí, např. majonézy, okurek, chilli atd. Každý si ho upravuje dle své chuti.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 7 516 kJ / 1 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,98 g |
Tuky | 128,41 g |
Vláknina | 29,90 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 8,03 g |
Sůl | 19,30 g |
Sacharidy | 102,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Není třeba nechávat uležet.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 9. 2016 21:41
24. 4. 2009 13:35
Xenifer836, čti znovu, vždyť je to tam-všeho(co je před tím vyjmenované) 5 lžict.zn.5 polévkových lžic
24. 4. 2009 13:24
Šárkoproč si nenapsala kolik se tám všechno dává
9. 3. 2009 15:32
Zkusila jsem je naložit,jsem zvědavá jací budou,když je Drobek moc nechválí
5. 3. 2009 02:04
Zkusil jsem, sněd jsem to a nadšenej teda nejsem. Utopenci po čínsku zkrátka nejsou to pravé, aspoň pro nás.
28. 2. 2009 22:24
Já když dělám utopence, tak z celých špekáčků, které nakrojím a řez namažu hořčicí a okořením čili a pepřem. Pak skládám do 3l sklenice spolu s cibulí a zalévám octovým nálevem s kořením (bobkový list, nové koření pepř). Chtějí tak týden uležet, ale namají chybu. Zkusím někdy i tvojí variantu, Šárko, a uvidím, co mi na to manžel řekne.
28. 2. 2009 16:59
Kdysi mi kdosi poradil nalít navrch trošičku oleje. Od té doby to dělám, utopenci jsou pak potaženi lehce hamťavou vrstvou a je to mňam. Aspoň u nás doma.
Tenhle recept ovšem ihned tisknu a zařazuju, protože už mám hlad.
Tenhle recept ovšem ihned tisknu a zařazuju, protože už mám hlad.
28. 2. 2009 11:47
Jani, vyzkoušej třeba jen 1 sklenici s tou hořčicí, ani se nebudu sázet, že vám bude chutnat
28. 2. 2009 11:36
No, já dělám něco jako "Dědovy utopence" Je to hodně podobné, ale nejde tam hořčice a taky se dají skoro hned konzumovat. Taky jsou vždycky hned pryč
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 1 hodinou
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 15 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 16 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 42 minutami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 47 minutami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 58 minutami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 1 hodinou
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 1 hodinou
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 1 hodinou
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 2 hodinami
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 5 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 13 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rákócziho řezy: Jednoduchý křehký koláč s tvarohem a marmeládou krásně dozdobí sněhová mřížka
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: utopenci s cibulí recept jak nalozit utopence utopenci recept utopenci s hořčicí utopenci v hořčici jak se delaji utopenci dědovi utopenci recept na utopence utopenci nálev utopenci hořčice nálev na utopence utopenci recept hořčice dědovy utopenci utopenci recepty recept utopenci utopenci v octovem nalevu dědovy utopence utopenci s hořčicí recept octový nálev na utopence utopenci
Suroviny: párky, cibule, ocet, voda, olej, kečup sladký, hořčice plnotučná, omáčka sojová,
Utopenci od dědy Milana
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0RwG
9 názorů