Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopenci od dědy Milana

Různé názvy tohoto oblíbeného jídla se liší, většinou se ale nazývá Sloní žrádlo. Rovněž se upravuje přidáváním různých dalších ingrediencí, např. majonézy, okurek, chilli atd. Každý si ho upravuje dle své chuti.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

28. 2. 2009 10:24

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie7 516 kJ / 1 796 kcal
Bílkoviny49,98 g
Tuky128,41 g
Vláknina29,90 g
Cholesterol 120 mg
Sodík 8,03 g
Sůl19,30 g
Sacharidy102,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Není třeba nechávat uležet.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Mourka Mourka

12. 9. 2016 21:41

Bibinka Bibinka

24. 4. 2009 13:35

Xenifer836, čti znovu, vždyť je to tam-všeho(co je před tím vyjmenované) 5 lžic:-!;-)t.zn.5 polévkových lžic:-)

xenifer836

24. 4. 2009 13:24

Šárkoproč si nenapsala kolik se tám všechno dává:-?:-/

Jikotka Jikotka

9. 3. 2009 15:32

Zkusila jsem je naložit,jsem zvědavá jací budou,když je Drobek moc nechválí:-O:-O:-D

Drobek Drobek

5. 3. 2009 02:04

:-(Zkusil jsem, sněd jsem to a nadšenej teda nejsem. Utopenci po čínsku zkrátka nejsou to pravé, aspoň pro ná:-//s.

Paprika Paprika

28. 2. 2009 22:24

Já když dělám utopence, tak z celých špekáčků, které nakrojím a řez namažu hořčicí a okořením čili a pepřem. Pak skládám do 3l sklenice spolu s cibulí a zalévám octovým nálevem s kořením (bobkový list, nové koření pepř). Chtějí tak týden uležet, ale namají chybu. Zkusím někdy i tvojí variantu, Šárko, a uvidím, co mi na to manžel řekne.;-)

Drobek Drobek

28. 2. 2009 16:59

Kdysi mi kdosi poradil nalít navrch trošičku oleje. Od té doby to dělám, utopenci jsou pak potaženi lehce hamťavou vrstvou a je to mňam. Aspoň u nás doma.:-*
Tenhle recept ovšem ihned tisknu a zařazuju, protože už mám hlad.:-//

spagetka spagetka

28. 2. 2009 11:47

Jani, vyzkoušej třeba jen 1 sklenici s tou hořčicí, ani se nebudu sázet, že vám bude chutnat ;-);-):-p:-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 2. 2009 11:36

No, já dělám něco jako "Dědovy utopence" Je to hodně podobné, ale nejde tam hořčice a taky se dají skoro hned konzumovat. Taky jsou vždycky hned pryč:-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: utopenci s cibulí recept jak nalozit utopence utopenci recept utopenci s hořčicí utopenci v hořčici jak se delaji utopenci dědovi utopenci recept na utopence utopenci nálev utopenci hořčice nálev na utopence utopenci recept hořčice dědovy utopenci utopenci recepty recept utopenci utopenci v octovem nalevu dědovy utopence utopenci s hořčicí recept octový nálev na utopence utopenci

Suroviny: párky, cibule, ocet, voda, olej, kečup sladký, hořčice plnotučná, omáčka sojová,

TopRecepty.cz

Utopenci od dědy Milana

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0RwG