Býčí žlázy na slanině, dušené v zelí
Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Energie | 6 993 kJ / 1 671 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,99 g |
Tuky | 140,14 g |
Vláknina | 34,63 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 2,82 g |
Sůl | 6,91 g |
Sacharidy | 73,12 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Aby se chutě surovin hezky propojily, je lepší nechat hotové jídlo uležet do druhého dne.
Toto je můj další experiment se surovinou, která má u nás vždy otevřené dveře:-)
Původně jsem jako přílohu chtěla dělat kuskus, ale manžel měl v Lidlu štěstí a natrefil na tarhoňu. Vařila jsem ji o 5 minut déle, než je v návodu a 2 minuty před koncem vaření jsem přidala ½ lžičky kurkumy pro hezkou barvu.
Srettulínku, už tady dlouho nebyla žádná legrace, tak pevně věřím, že nezklameš a opět u “kulikuli“ zaboduješ:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 3. 2014 08:19
27. 3. 2014 16:19
Ale chápu Špagetku,že jak byla rozepsaná,tak jste se v tom svezly všechny.Marie tady totiž se žaludečními problémy úřadovala už předešlý den a její komentř byl odstraněný
A pro brášku,ať vypadá ještě mlaději z nich můžeš přichystat,až Ti je přiveze nějakou dobrotuStačí,když do vyhledavače napíšeš býčí žlázy a vyjede Ti spoustu rcp,co tady kuchařinky-kuchaři dali
Tak ať se podaří
26. 3. 2014 23:44
26. 3. 2014 07:09
25. 3. 2014 20:26
Já si dávám práci s fotopostupem a popisky hlavně pro ty uživatele,kteří to dovedou ocenit a těch je tady naštěstí větší množství
srettka:Srettulínku,v zásobě už nemám kulikuli žádnév masně je mívají pravidelně,tak neboj...já zase nějakou delikatesu vymslímJinak by ses divila,kolik volů se v našem kraji pohybujeDíky za zábavný komentář,už tady bylo delší dobu mrtvo
Ivana Ch:Já,než bych vyhodila hrnec,tak bych rozhodně nekupovala maso u kterého bych si nebyla jista,že ho pozřu
Ivina:Vemínko u nás mívají celkem často.Připravuji ho jako ledvinky,nebo guláš-je velice chutnéNa řízky jsem si zatím netroufla,prý je to kumšt utrefit
mirca75:Miruš,ráda Tě tady po dlouhé době vidímU nás jsou žlázy také hodně oblíbené a já velice ráda vymýšlím stále jiné varianty
spagetka:Ladi,jako by jsi to tady neznalaŘeknu Ti,brouky,červy a žabí maso bych asi také nedala a jak je to prý lahodnéAle rozhodně bych se o jakémkoli jídle nevyjadřovala jako fuj a podobně
Marie:úplně stejně napsaný komentář jako pod včerejším nickem Majdajen dnes je to bez té příšerné hrubky
Máte můj obdiv,že když víte,že se vám dělá z býčích žláz nevolno,tak i přesto pokračujete ve čtení receptu
Každý normální člověk,než by se pozvracel ze suroviny,kterou nemusí,raději recept přeskočí a jde tam,kde je to jeho oku lahodící
25. 3. 2014 17:55
25. 3. 2014 17:52
25. 3. 2014 17:46
25. 3. 2014 15:41
25. 3. 2014 14:46
25. 3. 2014 12:18
A teď z jiného soudku, viděla jsem naprosto super objektivní reportáž o tom, jak jsou zdraví v naší výživě brouci díky proteinům atd. V jiných lokalitách se tím živěj. Já bych to nejedla, ale nikdy na to neřeknu, že je to hnusný.
25. 3. 2014 12:04
Marie:Holky vůbec se Vám nedivím, já jsem na tom zrovna tak, kdysi dávno taky vyletěl hrnec do rokle, to u nás popelnice ještě nebyly.Nikdy víc je do kuchyně nechci.
25. 3. 2014 11:49
25. 3. 2014 05:04
25. 3. 2014 00:51
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 10 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 13 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 16 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 3 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 7 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 7 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 8 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 8 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 8 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 9 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 9 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 10 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Jak snadno vyrobit bylinkové máslo? Jaké bylinky se do něj hodí nejlépe? S námi to zvládne každý
Barvení velikonočních vajíček může být zábava i umění: Použití slupek z česneku, červeného zelí a silonek dokáže zázraky
Další recepty
Tématické fráze: býčí žlázy jak uvařit býčí žlázy recept na býčí žlázy byci zlazy recepty recepty na byčí žlázy tncz nova levné recepty ládi hrušky 24.3.2014 byčí žlázy jídlo býčí žlázy recept co uvařit z býčích žláz kolik potreba hlavkoveho zeli na 10 porci býčí koule maso ráda recepty dušené zelí žlázy býčí recept menu domu srdce na slanině recepty býčí koule býčí koule recept byčí žlázy příprava býčích žláz dusene cerv.zeli sladke detsky byci
Suroviny: býčí žláza, slanina, zelí bílé hlávkové, olej, cibule, paprika sušená sladká, kmín celý, bujón zeleninový, česnek, solamyl, sůl, pepř mletý
Býčí žlázy na slanině, dušené v zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MgMB
21 názorů