Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí tortilly

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

19. 3. 2014 18:30

Suroviny

Porce: 12 ks

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 420 kJ / 2 730 kcal
Bílkoviny58,50 g
Tuky109,50 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 45 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy370,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jitkas

20. 3. 2014 12:33

Dajda: Proc hned tak zhurta?
Ziji v Italii prez 40 let s ruzne dlouhymi prestakami. Kdyby mi nekdo prinesl gumovou pizzu ci falesne timaramisù (coz se mi opravdu jeste nestalo), tak ho s nimi poslu zpet, proste odmitnu, bez velkych serepeticek.
Pri me posledni ceste do CR jsem udelala totez, kdyz jsem si objednala svickovou, ktera mela chut rajske omacky, klidne a bez problemu. A nebylo to v zadne zapadle hospode, to mi verte, naopak.

Nejlepsi tortilli, kt. jsem kdy jedla, byly pecene prakticky na ulici. Takze nejde tak o to, co my si myslime, ale dulezite je vedet, jak to ma opravdu vypadat a byt. Ja jsem tez netvrdila, ze "tortilli" pripravene od Tess, nebudou dobre, jen to nejsou tortilly, tak jako gumova pizza je spatna pizza a pizza testo z pomazankoveho masla neni pizza ac dobra. A je jedno, zda je delame doma, nebo objedname v restauraci, jidla by mela byt proste pojmenovana spravnym jmenem a nebo jako "variace" na ono jidlo.

issa88 issa88

20. 3. 2014 12:06

Podle mně je to povedena variace. ;-) určitě vyzkouším

rozmarynaH rozmarynaH

20. 3. 2014 11:41

Hanča: Haničko, vy jste hodně netolerantní a s malou slovní zásobou. Měla byste zlepšit komunikaci a nebo, raději nekomunikovat:-!

Dajda Dajda

20. 3. 2014 11:01

Jitkas: Musím Vás zklamat, ale mám zcela jiné zkušenosti, a to přímo z Itálie. Moje první italská pizza ve Veroně byla tlustá a dusivá, velké zklamání. Také florentská pizza bývá většinou mnohem silnější, než jsme zvyklí z Čech. Tiramisu nedělají ani Italové vždy z mascarpone, už jsem zažila například pudinkové "tiramisu". Tím chci říct, že originál je originál, ale recept, který se šíří, mění své složení i podobu. A proč ne? Proč by žák nemohl někdy vymyslet lepší dílo než jeho učitel?

Můj příspěvek je sice o pizzách a tiramisu, ale směřuje k danému receptu, který je právě variací na originál, a já nepochybuji, že variací zdařilou. Howgh!

Jitkas

20. 3. 2014 10:38

Dajda: Tiramisù si delam zasadne doma. V rastauraci si objednavam jine moucniky, neb tiramisù neni zadny az tak zvlasti zazrak, ale vzdy delany (v restauraci i doma) z mascarpone!

V pizzerii se mi jeste nestalo, abych dostala dusivou pizzu, vzdy byla tenka a krupava, problem jeji je ten, ze kdyz vychadne, je tvrda, testo je delane s pridanim asi 3g kvasnic, 2 lzic oleje, soli + voda na 1kg mouky a kynute az 2 dny v chladu a nebo ta prava neapolska s pridanim prirodniho materskeho kvasku, postup stejny, ale kyne jeste dele.
To co Vy jmenujete, je tzv. pizza morbida, ktera se prodava v pekarstvich, supermarketech ci stancich, ta je druhy den gumova. To jedine, co s ni pomuzete udelat, ji zahrat.

Tessi: Toto urcite pod Vas recept nepatri, ja se omlouvam a klidne vymazte, mate moje simpatie.

Dajda Dajda

20. 3. 2014 09:12

Jitkas: Už jsem psala, že souhlasím se zizalou a magdalenkou, že pravá mexická tortilla se dělá bez kvasnic. Ale co když s použitím odlišných surovin dokážete uvařit jídlo, které má téměř totožnou chuť s tím, co se považuje za originál? A co je vlastně originál? Už jste zkoušela upéct pizzu z pomazánkového másla? Je moc dobrá a hlavně nemá tlusté dusivé těsto, které někde můžete dostat i v samotné Itálii. A víte, co všechno Vám nabídnou Italové pod názvem tiramisu? Někde to nevidělo mascarpone ani z rychlíku! Tessi přece netvrdí, že dělá mexickou, ale domácí tortillu.:-)

zizala zizala (moderátorka)

20. 3. 2014 08:58

Hanča: A ještě něco. Moje většinou fundované poznámky k receptům a Vaše nadávky lidem jsou dost velký rozdíl. Zameťte si nejdřív před svým vlastním prahem :no::no::-((

Tessi

20. 3. 2014 08:47

Tenhle recept dělám už několik roků. Dostala jsem ho pod názvem tortilla. Nenapadlo mě zkoumat, jestli v originální mexické tortille jsou kvasnice nebo ne. Nevidím nic špatného na tom, když se zahraniční recepty u nás upravují z jiných surovin a mají původní název..třeba jen pro to, že spoustu lidí původní suroviny nesežene nebo na ně nemá... pro nás je tohle domácí tortilla.

zizala zizala (moderátorka)

20. 3. 2014 08:22

Hanča: CO je urýpaného na tom, že napíšu, že tortilly neobsahují droždí?:-?:-// Je to stejný názor jako to, že se sem dávají recepty od Hrušky :-/

Jitkas

20. 3. 2014 08:18

Dajda: "Tortilla" s kvasnicemi je to same jako "pizza" z pomazankoveho masla, proste spatne pojmenovany recept. Ta prvni je kynuta placka, druha slany kolac. To je realita ne rypani.
Myslim tez, ze v tomto provedeni budou dobre, ale neni to tortilla. A existuji jak kukuricne tak moucne, oboji bez kvasnic.

Dajda Dajda

20. 3. 2014 08:00

Hanča: Ale obě děvčata mají pravdu v tom, že mexická tortilla, která má funkci chleba - tu měla Tessi zřejmě na mysli - se dělá pouze z mouky a vody, a navíc mouka by měla být kukuřičná! Vyrobit ji a upéct na suchém povrchu není určitě nic jednoduchého, tak proč si to nepřizpůsobit? Klidně je udělat tímto způsobem (zizala chválí, to jste si asi nevšimla!) nebo třeba nahradit palačinkami. Na obrázku vypadají kynuté "tortilly" moc dobře, jen asi budou trochu silnější.:yes:

V tomto případě bych nebyla tak přísná, co se týče názvu, je tam slovo domácí. Koneckonců tortilla znamená všeobecně placka. Například ve Španělsku je tortilla vlastně vaječná omeleta s bramborami = placka.;-)

Hanča

20. 3. 2014 01:22

proč je paní Žížalka tak urýpaná????? Mně je úplně jedno, že tam je 10,5 g droždí a je to pojmenované tortillou.... alespoň je tam vizuelní podoba :) daleko víc mě rozčiluje, že tady kdejakej trouba dává recepty od Hrušky, navíc už tady většina receptů stejně je...

zizala zizala (moderátorka)

19. 3. 2014 20:11

Tortilly rozhodně neobsahují droždí. Placky budou určitě moc dobré:-p, ale tortilly by se jmenovat neměly :-/

Tessi

19. 3. 2014 19:15

magdalenka: To nevím, my je děláme takhle.. ;-)

magdalenka magdalenka

19. 3. 2014 19:12

Pokiaľ viem, tortila by nemala obsahovať droždie, alebo sa mýlim?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí tortilla domácí tortilla recept domací tortila domaci tortily recept na domácí tortily domaci tortilly recept na domácí tortilu recept na tortilu tortilla domácí recept tortila domácí recept tortyla domácí tortila recept co se dává do tortily tortilla recept domácí tortily recept tortilla domácí domácí tortyla originál plněné tortily recept domácí tortilla tortila domácí

Suroviny: voda, olej, sádlo, sůl, cukr, mouka chlebová pšeničná, droždí

TopRecepty.cz

Domácí tortilly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5xmx