Růžičky z lístkového těsta s jablečnou náplní
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 783 kJ / 187 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,50 g |
Tuky | 1,30 g |
Vláknina | 9,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 37,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Náplň může být tvarohová, marmeládová, jakákoli podle chuti. Inspirovala jsem se fotkou v jednom našem regionálním časopise, ale to měl být údajně dort, úplně jiný tvarově, bez postupu, jen suroviny - lístkové těsto a jablka. Tak mne napadlo vyzkoušet růžičky :-) Měla jsem strach, že jablka vytečou, ale nestalo se :-).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 11. 2023 09:42
Jani, to vypadá jako výborný nápad!
27. 3. 2016 06:09
Jani, přehlédla jsem , vypadá to moc dobře a zaokrouhluju na 20
16. 2. 2015 11:03
Irule: Je opravdu šikulka, moc hezká práce a jsem ráda, že to bylo dobré
16. 2. 2015 09:11
pipre:Co se týče fotky ode mě, tak je to práce mé 13 leté dcery Bylo to moc dobré
15. 2. 2015 22:24
Koukám, že tu přibyly fotky od jiných a jedna vedle druhé krásné od všech
15. 2. 2015 22:20
6. 4. 2014 12:38
zizala:Jarko, jsem ráda, že chutnalo a fotka - paráda!
6. 4. 2014 12:32
Pekla jsem dceři k včerejším narozeninám 22 růžiček z celozrnného listového těsta, protože nemá ráda klasické dorty. Velice efektní a chutné. Dovoluji si fotku, bod ode mne už dávno máš
23. 3. 2014 22:20
Jitkas: Jitko díky..zase další dobrá zkušenost..já mandle moc nepoužívám, většinou ořechy
23. 3. 2014 21:59
pipre: Testo frangipane delam z oloupanych a na panvi oprazenych mandli, necham je dobre vychladnout a pak umelu. Tez jsem si prohledla video, cukrarka mandle neoprazila.
Dalsi "figl" je, pridat k neoprazenym mandlim jednu mandli horkou. Kdyz nemate, postaci jedna "mandle" z pecky merunky a nebo pridat mandlovou esenci, ale to se dela, kdyz se krem pouziva na promazani dortu, tedy bez dalsi tepelne upravy.
Ty oprazene mandle urcite zmeni chut testa frangipane.
Dalsi "figl" je, pridat k neoprazenym mandlim jednu mandli horkou. Kdyz nemate, postaci jedna "mandle" z pecky merunky a nebo pridat mandlovou esenci, ale to se dela, kdyz se krem pouziva na promazani dortu, tedy bez dalsi tepelne upravy.
Ty oprazene mandle urcite zmeni chut testa frangipane.
23. 3. 2014 20:02
casino: To máš pravdu, ale přesto jsem si myslela, že to druhé těsto na tom piškotovém bude trošičku jiné. Nechápu, proč to ve videu nazývají mandlovým krémem, když je to ve výsledku piškot s použitím mandlí ve formě mouky (umixovala jsem je) místo obyčejné mouky. Nenapadlo mne tam dát mandlové aroma, které doma mám, ikdyž v receptu to není
23. 3. 2014 19:53
pipre:
"jen jsem v moučníku vůbec necítila mandlovou chuť"
Samotné mandle (na rozdíl od ořechů či oříšků) mají nevýraznou chuť. Např. u makronek se skořápky dělají obvykle z mandlové mouky, ale desítek různých příchutí se dosáhne teprve různě ochucenými náplněmi.
http://www.toprecepty.cz/recept/38088-makronky/
Dokonce i marcipán, což jsou takřka pouze mandle + cukr, se často ochucuje mandlovým aroma...
"jen jsem v moučníku vůbec necítila mandlovou chuť"
Samotné mandle (na rozdíl od ořechů či oříšků) mají nevýraznou chuť. Např. u makronek se skořápky dělají obvykle z mandlové mouky, ale desítek různých příchutí se dosáhne teprve různě ochucenými náplněmi.
http://www.toprecepty.cz/recept/38088-makronky/
Dokonce i marcipán, což jsou takřka pouze mandle + cukr, se často ochucuje mandlovým aroma...
23. 3. 2014 13:00
Přeložila jsem si z ruštiny ten recept a postup podle toho druhého videa, co tu dala do komentáře 18.3. ve 21:33:29 Hella a upekla jsem podle něj ten dort. Chuťově to bylo dobré, jen jsem v moučníku vůbec necítila mandlovou chuť a to v tom druhém těstě bylo 15 dkg rozmixovaných mandlí v kafomlýnku na mandlovou moučku. Jablíčka bych příště volila spíš menší, aby růžičky byly vespod menší a nemusel se dělat v těstě pro ně velký dolík. Mně těsto pak při dopékání růžiček nějak zvlhlo, asi od těch jablek a to jsem zkoušela korpus špejlí, než jsem to pak dala do trouby i s růžičkami dopéct S tím tvarohem a lístkovým těstem je to jednodušší a chutnější. Možná bych příště dala na to první piškotové místo mandlového těsta tu tvarohovou nádivku, ne až k okrajům formy a s tím bych to upekla. Ta první piškotová vrstva šla před pečením a pokladením mandlového těsta na hodinu do lednice a byla pak tužší, takže ten tvaroh by šel rozetřít, pokud by byl trošku řidší.
Přidávám fotku, boky jsem přetřela zředěnou marmeládou a obalila ve zbytku mletých mandí, aby nebyl vidět jen piškot. Měla jsem jich ale málo na obalení, takže fotka nic moc
Přidávám fotku, boky jsem přetřela zředěnou marmeládou a obalila ve zbytku mletých mandí, aby nebyl vidět jen piškot. Měla jsem jich ale málo na obalení, takže fotka nic moc
21. 3. 2014 00:26
Jano, bravo, to nemá chybu
20. 3. 2014 22:04
pipre:Zítra taky udělám,sice jsem chtěla ještě dnes,ale měla jsem náročný den a usnula jsem u tv právě se rozkoukávám.Ty jsi to dávala do mufínových formiček,bezva nápad i ten tvaroh,upeču a přidám foto.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 8 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 9 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 55 sekundami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 52 minutami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 1 hodinou
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 1 hodinou
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 1 hodinou
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 2 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 4 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 4 hodinami
Vločkové "tiramisu"
Ivvettaa uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Wurstsalat: Pikantní německá salámová pochoutka může být i z točeňáku nebo českých špekáčků, nejlepší je k pivu
Další recepty
Tématické fráze: jablečné růžičky z listového těsta jablkové růžičky růžičky z listového těsta a jablek jablkové růžičky z listového těsta růžičky z listového těsta s jablky pečené růžičky z jablek jablkové růžičky video ruzicky z jablek video pečené růžicky růže z listového těsta video pečené jablkové růžičky recepty z listkového těsta jablecne ruzicky video pečené jablečné růžičky pečené jablečné růžičky jablkové růžičky z listového těsta video růžičky z listového těsta recept na jablkové růžičky pečené růžičky s jablky pečené růžičky z jablek
Suroviny: těsto listové, jablko, cukr skořice
Růžičky z lístkového těsta s jablečnou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AoRB
43 názorů