Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Burgundský guláš, jak ho vařil Václav Havel

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

12. 3. 2014 12:57

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie9 650 kJ / 2 306 kcal
Bílkoviny254,31 g
Tuky89,90 g
Vláknina62,70 g
Cholesterol 595 mg
Sodík 3,09 g
Sůl7,22 g
Sacharidy105,69 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vypadá to jako guláš pejska a kočičky. Výsledek, náležitě rozležený i více dní - je třeba počkat, až se chuti prolnou - je ovšem famózní. Jako příloha stačí dobrý chléb a samozřejmě sklenka vína, nejlépe červeného. Tento guláš prý vařil Václav Havel jako prezident svým hostům při oslavě kulatých narozenin.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

5. 5. 2020 13:36

Hosan7: Dle potřeby a zbytek dramatik určitě nějak využil!

Dajda Dajda

5. 5. 2020 10:39

casino: Však jsem to taky vypustila z úst já, ne Václav Havel. :-D Je to moje poznámka a já to klidně z úst i z pera vyustím - asi jsem tak trochu literát! ;-)

casino casino

13. 11. 2019 18:53

Též mě zajímalo ono neuvedené množství vína, i vzpomněl jsem na kdesi založený, autorem podepsaný, recept.
Rcp tady je slušně transformován:yes: a V. Havel opravdu neuvádí množství vína..., ale u mouky píše, že je "na otevření chuti" :-O
...a k té ušlehané (pro mě velmi překvapivé:-O šlehačce píše: "Když je guláš úplně studený, zamíchá se do něj jedna ušlehaná šlehačka. Den se to nechá odpočívat a druhý den (ohřáté) se to jí"
OT
" až se chuti prolnou"
No, rozumím, není to součást rcp, ale V. Havel také nesnášel klišé a něco takového by z húst nevypustil, že ;-)

Dajda Dajda

13. 11. 2019 07:22

Hosan7: To záleží na mnoha okolnostech , jak rychle se bude kližka dusit, na jakém zdroji atd. Řekla bych, že byste k dispozici měl/a mít alespoň 4-5 dl. :-)

Hosan7

12. 11. 2019 23:39

kolik je potřeba červeného vína na 1kg klížky ?

Dajda Dajda

3. 1. 2018 09:12

clupmi: Guláš není po Havlovi pojmenovaný, jmenuje se burgundský ne Havlův, ale Václav Havel ho kdysi osobně uvařil svým hostům na oslavě narozenin. To jsem chtěla svým názvem vyjádřit. ;-)

clupmi clupmi

12. 12. 2017 15:12

Nestačí, že je po Havlovi pojmenované už pražské letiště? :-Q

janatka janatka

9. 6. 2015 13:40

Ten jsem kdysi uvařila byl vynikající!!!:yes:

Dajda Dajda

12. 3. 2014 13:47

spagetka: Tak já to pochopila tak, že aplikuješ zásady EU i doma, haha :-D No čerstvé jim to nebude chutnat, šlehačka se tam dává až po 24 hodinách, tak musí vydržet alespoň to!

Nedělám bigos, ale segedín a zelňačku, a ty taky musí ležet.

spagetka spagetka

12. 3. 2014 13:45

Dajda: Já to s tím odležením myslela jinak, neb u nás tato jidla mizej metelescu blescu :-D:-D:-D. Když dělám třeba bigos, který je po odležení aspoň týden naprosto fantastický, musím ho dát do mražáku. Takže tady nabídnu porce a zbytek tam půjde taky :-D:-D:-D:-D. jinak dík, u nás půjde spíš pálivější, ale můj kečup zas až tak pálivý není a kdo bude chtít ostřejší, ať si přiostří ;-);-);-)

Dajda Dajda

12. 3. 2014 13:41

spagetka: Podle chuti, záleží na tom, jak jste doma na ostrá jídla. V původním receptu se přidává drcená paprička, já maximálně přidám trošku pálivé papriky nebo pikantnější klobásu - mívám kvalitní od soukromníka s paprikou, ta je typu maďarské, nikoli ostravské. Doma moc na ostrá jídla nejsme.
Odležet to nechat musíš, vždyť to bude v lednici!

spagetka spagetka

12. 3. 2014 13:27

S propojením chutí nemáme problém, s odležením jo :-D:-D Taky skvělý recept na pomaláček :yes::yes::yes:
Prosím tě, kečup dáváš sladký nebo pálivý? Nebo prostě dle chuti?

Dajda Dajda

12. 3. 2014 13:24

chocolate: Děkuji:-K To jsem ráda, že máte vyzkoušené a dáváte mi za pravdu. Kombinace surovin někdy odrazuje. Ale když potřebujete navařit pro více hostů něco, co bude dobrým základem pro nějakou tu skleničku, tak je to skvělé.

chocolate chocolate

12. 3. 2014 13:01

Dekuji za recept, kdysi jsem ho mela vystrizeny z novin, ale bohuzel jsem ho ztratila.Dovoluji si pridat prvni bod, protoze vysledek je mi znamy;-).
Omlouvam se za absenci diakritiky, ale bohuzel aktualne nemam cz klavesnici.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: guláš podle václava havla guláš vaclava havla guláš podle havla burgunský guláš burgunský guláš recept guláš dle václava havla havluv gulas burgunsky gulas podle vaclava havla burgundský guláš podle havla hovězí guláš podle havla guláš havla havel guláš guláš havel guláš prezidenta havla burgunsky gulas vaclava havla tncz nova levné recepty ládi hrušky vepřový guláš gulaz václava havla havlův guláš recept guláš dle havla burbunsky gulas

Suroviny: kližka hovězí, bůček uzený, klobása, cibule, víno červené, šlehačka, brambory, mrkev, celer, petržel, mouka hladká, kečup sladký, džem rybízová, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, pepř drcený, jalovec, majoránka, kůra citronová, sůl

TopRecepty.cz

Burgundský guláš, jak ho vařil Václav Havel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6y39