Domácí balkánský sýr
Balkánský sýr známý svou bílou barvou a slanou chutí využijeme do salátů, polévek i těstovin. K jeho přípravě stačí jen tvaroh, sůl a týden odpočinku v lednici. Díky domácí přípravě můžete sýr vyladit přesně podle své chuti.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 222 kJ / 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,00 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 14,11 g |
Sůl | 35,00 g |
Sacharidy | 3,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Výhodou je cena a to, že si sami určujete konzistenci i slanost. Kdo má rád sýr tvrdší, koupí tvrdý tvaroh. Slanost si určíte taky sami, buď přidáte sůl nebo uberete. Je i vyzkoušeno naložit najednou 3 tvarohy, ale to nedošlo úspěchu, po týdnu nebyl sýr tak proleželý.
Tento recept jsem dostala od kamarádky. Koupila jsem na něj klasický modrý tvaroh, který jsem nechala půl dne okapat.
Výsledek úžasný-v létě už balkán asi nekoupím a chystám se vyzkoušet i plnotučný tvaroh.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 3. 2014 18:54
..tento týden 10.-16.3. mají obchody Hruška 230g Olešnický tvaroh premium /tučný- červený obal / ale i polotučný /modrý o./ za cenu 19,9O. Je to baleno v průhledné fólii a má tvar velkého trojúhelníčku.Odkapávat nebude třeba, není co. Dávám jej naložit na týden do solného láku .Písnu výsledek.
13. 3. 2014 09:51
Jdu do toho, tvaroh ze staniolu mi už odkapává na sítku, tak večer zaliju a budu se těšit na výsledek
13. 3. 2014 08:20
to mě zajímá, balkán mám ráda
13. 3. 2014 08:06
jar11:
Vodu jsem nepřevařovala.
A ještě k tomu tvarohu, u nás máme nejbližší markety až 10 km, a kdybych tam měla jet tak mě levněji vyjde koupit prostě hotový produkt a nehledat levnější. Takže sem tam se snažím vyzkoušet do receptu i to co máme u nás.
Ale až pojedu, tak koupím i ten opravdu tvrdý tvaroh na strouhání.
Vodu jsem nepřevařovala.
A ještě k tomu tvarohu, u nás máme nejbližší markety až 10 km, a kdybych tam měla jet tak mě levněji vyjde koupit prostě hotový produkt a nehledat levnější. Takže sem tam se snažím vyzkoušet do receptu i to co máme u nás.
Ale až pojedu, tak koupím i ten opravdu tvrdý tvaroh na strouhání.
12. 3. 2014 21:36
Taky jsem dostala ecept mailem a hned vyzkoušela. Zítra ho otestuju. Použila jsem tvrdý tvaroh z Lidlu značka Pilos, jak bylo v mailu uvedeno, tak jsem zvědavá, jaký bude.
12. 3. 2014 20:16
vodu se solí převařit??
12. 3. 2014 20:14
jar11: chápu to tak nějak podobně, jen jsem se chtěla ujistit, že tomu rozumím správně
12. 3. 2014 20:07
jar11Tak já jsem právě naložila polotučný v kostce -v alobalu. Ten jediný jsem doma měla.No uvidíme
12. 3. 2014 20:03
já bych pochopila , že se dělá z modré / polotučný/ či červené
/ plnotučný/ kostky, ale dá se naložit i ten tvrdý na strouhání, máte někdo jiný názor??
/ plnotučný/ kostky, ale dá se naložit i ten tvrdý na strouhání, máte někdo jiný názor??
12. 3. 2014 19:52
Nějak tomu nerozumím...tvrdý tvaroh, nebo měkký??? v surovinách je psaný tvrdý a v komentářích potom píšete o tvarohu v alobalu
Ráda bych to vyzkoušela, balkán máme rádi
Ráda bych to vyzkoušela, balkán máme rádi
12. 3. 2014 19:34
Airin:Jojo, už vím,který.Díky moc
12. 3. 2014 17:42
mariana.:Ten v alobalu, ve vaničce jsou moc vodové.
Možná někdo poradí, kde nebo od jaké firmy koupit takový ten úplně tvrdý, dříve ho moje babička používala na strouhání, když dělala sladké knedlíky.
Možná někdo poradí, kde nebo od jaké firmy koupit takový ten úplně tvrdý, dříve ho moje babička používala na strouhání, když dělala sladké knedlíky.
12. 3. 2014 16:37
...je to zajímavé, vyzkouším - rád dělám "šopák". Jestli to nezafunguje tak "běda vám" (jak říkal Sovák)
12. 3. 2014 16:33
To se mi mooooc líbí
12. 3. 2014 14:43
Tvaroh v krabičce nebo alum.obalu? Dnes je tolik firem, kt.vyrábí tvarohy, že v modrém obalu je široký pojem.Díky
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 4 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 7 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 10 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 50 minutami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 1 hodinou
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 1 hodinou
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 2 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 2 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 3 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 3 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 3 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 5 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí brumíci, zdravá a chutná svačinka pro malé děti nejen na cesty: Naučíme vás je upéct
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Další recepty
Tématické fráze: domaci balkansky syr domácí balkánský sýr z tvarohu balkánský sýr recept na domácí balkánský sýr balkansky syr recepty balkánský sýr z tvarohu domácí balkánský sýr recept balkansky syr recept balkánský sýr z tvrdého tvarohu balkansky syr podle ladi hrusky domácí výroba balkánského sýra výroba domácí balkánský sýr jak vyrobit balkánský sýr výroba domácího balkánského sýra balkánský sýr výroba vyroba balkanskeho syra domaci balkan výroba balkánského sýru recept na balkánský sýr domácí balkánský sýr recepty
Suroviny: tvaroh na strouhání, sůl, voda
Domácí balkánský sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5x2R
31 názorů