Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mini pařížák

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

9. 3. 2014 13:02

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie25 974 kJ / 6 208 kcal
Bílkoviny80,46 g
Tuky413,58 g
Vláknina39,30 g
Cholesterol 1,58 g
Sodík 585 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy521,33 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

I když je množství na velký dort,manželka udělala mini.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

7. 9. 2021 12:45

pavelk: Dnes upečeno znovu, krém z 1 litru é ... šlehačky asi 8000 kcal! Teď mě tady ukamenují !!!:-((:-((:-((:-((:-D:-D:-D

pavelk pavelk

1. 8. 2021 15:21

Veronika.Hrozna: Díky za dodání fotek. No vida, povedl se a určitě chutná/chutnal. Malá rada. Pokud je čokoládová poleva, je dobré nahřát nůž v horké vodě. Potom to jde snáz. :-K:yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

1. 8. 2021 14:48

Dort byl naprosto famózní, příště přidám víc rumu na korpus, dala jsem jen dvě lžíce rumu, abych to nepřerumovala! Krém vyšel fantasticky. Udělala jsem klasickou polevu, tuk a čokoláda. Před polevou šel korpus a naplněný dort taky, do mrazáku, protože v kuchyni bylo 27 stupňů a dort tál před očima. :-(( Polevu dejte tenoučkou, co nejtenčí, aby se dobře krájel ! Pak už to v lednici vydržel, ale nebyl tam DLOUHO , asi hodinku ! Byl spapán a pochválen a doknce, mi byl udělen řád briliantové vařečky! Zlatou jsem dostala za dobošku, minule....:-D:-D:-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

24. 7. 2021 18:44

hospodyne: To nevím, ale je v ní želatina.

hospodyne

24. 7. 2021 16:55

:-KVeronika.Hrozna: myslíš polevu typu mirror? Kulatý dort na otočném stojanu poleji slušně, ale z pekáče je moc velký a pařížák choulostivý i dobře vychlazený:-( A tak se ani nesnažím, protože ...:-D:-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

24. 7. 2021 13:54

hospodyne: Díky, moc! :-)Mám speciální recept lesklou polevu, z nějakého časáku, který byl sice napsán, / no nevím, asi jen špatně i opsán , /nějakým redaktůrkem typu "Pavel Novotný", ale posléze jsem to vychytala a je báječná! Tu tam dostanu na celý pekáč. :-*

hospodyne

24. 7. 2021 11:24

:-KVeronika.Hrozna: já peču piškoty s vodou - na 1 vejce 2 lžíce vody, 5 dkg mouky a podle receptu je 5 dkg cukru, ale já dávám 4 dkg i trošku míň. Zdá se mi to sladké akorát.
Na dortovou formu 35cm v prům. potřebuji piškot z 5 vajec a 4 šlehačky, 20dkg čokolády na vaření / používám jen Lidl Fin Carré/ a 1 čokoládu vysokoprocentní. Takže 1l šlehačky Ti stačí.
Na pekáč 30x40 piškot ze 6 vajec a krém opět ze 4 šlehaček. To stačí. Ale abych se nenervovala s politím čokoládou / v této ploše to jde špatně, spíš nejde/, krém na piškotu ozdobně srovnám a dozdobím šlehačkou se ztužovačem. Tady není vrstva krému tak vysoká jak na fotografii autora, ale je vysoká dostatečně. A prakticky vždy servíruji se sladkým ovocem. Banány, jahody nebo borůvky.
Ještě bych chtěla podotknout, že aby se dal dort polít tak krásně, jak ho má autor, je potřeba nechat krém na něm " ustálit" aspoň 3 hodiny v lednici. Já ho dávám do zóny, kde jsou 2°C. Je to román, ale já už lepší nebudu. Věřím, že se Ti podaří a sklidíš potlesk "vestoje" . M

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

24. 7. 2021 06:51

hospodyne: Maruško, na jak velký plech a z kolika dávek těsta pečeš? Ze 6 vajíček ? Klasika 290x380? Kolik na to přijde šlehaček, mám litr šlehačky. Vystačím s tím?

hospodyne

17. 7. 2021 16:21

:-KVeronika.Hrozna: upřímně radím upéci ze 3 vajec v 25cm dortové formě, jak je v receptu, žádná půlka. Osobně peču rovnou na pekáči, protože dvě malé formy nemám a i 32cm forma je málo. Ambrozie.:yes:
A jahody, banán, borůvky, maliny....<3

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

17. 7. 2021 11:05

pavelk: Vzhledem k tomu, že dortík vypadá, naprosto skvěle, tak se neopovážím upéct z poloviny surovin! Když tady budou vypsány ty kalorie co psala Cathleen, že se to připravuje , tak, potom budu o nějakém dortu , 160 mm , silně přemýšlet - :-D/ovšem to neznamená, že to upeču/ , jen si tak budu přemítat, kolik, že těch kalorií mohu .........t?;-(

pavelk pavelk

16. 7. 2021 16:54

Veronika.Hrozna: Ahojky. Mini bylo pečené v kastrůlku o průměru 16 cm. Samozřejmě asi z půlky surovin :-*

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

16. 7. 2021 16:33

pavelk: Chci ho upéct, jaký průměr měla ta mini forma ? Já chci taky mini dortík, ale ta výška, no .... dechberoucí! :-D Od včera mám na něj chuť. <3Nádhera!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

29. 6. 2021 19:38

<3

Joskob

14. 3. 2014 06:15

:-):yes:

Nadja Nadja

10. 3. 2014 12:43

:-O:-O:-O půl kila čokolády - to je kalorická bomba !!!:-!,
ale tááák dobrá .... a tak krásně vypadající dortík, zvláště na řezu ....:-p:-p:-p
:yes:+15.:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: domaci pařižak dort pařížák pařížák dort rychly pařižak dorty parižak mini dorty recept krem na parizak stékající poleva recept recept na mini dort stékající poleva dortu mini dortíčky recepty mini dorty mini dort recepty pařížák dort recept jak udělat stékající polevu na dortu stékající poleva na dortu mini dort recept stékající poleva na dort dortpařížak mini dortíčky recept z horke cokolady

Suroviny: vejce, cukr krupice, olej, kakao, mouka hladká, smetana ke šlehání, čokoláda hořká, čokoláda hořká, voda, máslo, smetana ke šlehání, rum, šlehačka

TopRecepty.cz

Mini pařížák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5xOR