Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falafel - jak ho dělám já

Falafel jsou malé kuličky nebo i placičky z cizrny. Toto je recept ze syrové cizrny tak, jak je pravděpodobně původní. Klidně nechte cizrnu namočenou až 36 hodin, půjde jemněji rozmixovat. Hotový falafel je výborný v pita chlebu doplněný zeleninou nebo s dipem a pečivem.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min Doba přípravy je bez namáčení cizrny a odležení směsi.

40 min (40 min příprava, Doba přípravy je bez namáčení cizrny a odležení směsi.)

1. 3. 2014 15:45

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 036 kJ / 965 kcal
Bílkoviny55,66 g
Tuky15,73 g
Vláknina94,32 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,04 g
Sůl0,35 g
Sacharidy105,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Bola som presvedčená, že tu už táto verzia falafelu je, chcela som pridať fotku a komentár. Našla som len falafel z konzervovaného cíceru, preto pridávam svoju verziu.

Do podobných pridávam verzie z konzervovaného.

Falafel pochádza z arabských krajín.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

29. 7. 2016 17:22

Angel 666: :yes:

Angel 666 Angel 666

29. 7. 2016 15:07

Včera jsem dělala falafel k večeři. Já ho taky dělám ze syrové jen namočené cizrny. Nepřidávám ani trochu strouhanky, jinak vše dělám tak, jak je v receptu. :-) Jednou jsem někde četla, že když se falafel vloží do rozehřátého tuku, tak se s ním nemá hýbat, dokud se spodní strana neosmaží, pak že už drží pohromadě. Řídím se podle toho a pokaždé se povede ;-)
Dovolím si přidat fotečku naší včerejší večeře :-D

lidka58

14. 7. 2016 17:26

:yes:

magdalenka magdalenka

9. 4. 2016 08:15

vanilka70: dúfam, že to bude držať spolu (bez tej strúhanky)...niekto pridáva aj vajce.

vanilka70 vanilka70

8. 4. 2016 11:33

dne s na ně jdu tak uvidím ale určitě vynechám koriandr cokoliv jiného než ten nedělá mě dobře je mě po něm na zvracení takže petrželka libeček to jistí abez strouhanky samo :-) díky za tip :yes:

magdalenka magdalenka

1. 5. 2015 09:53

Coleta: Ahoj, naozaj nevarím cícer. Len treba nechať dlho namočený, tých 24 hodín. Potom je mäkký, mixovala som tyčovým mixérm, ani mlynček na mäso som nevytiahla. Skúsila som namočiť od večera do rána (12-14 hodín), tiež to išlo rozmixovať, ale trchu bolo cítiť akoby "zrnká", drsnejšie kúsky.

Coleta

1. 5. 2015 09:45

Magdalenko,opravu cizrnu nevaříš, jen namáčíš? Jde to pakmixovat. Já vím, že jsem musela cizrnu dlouho vařit.

magdalenka magdalenka

30. 4. 2015 20:29

elenka: nemám s pečením v rúre skúsenosti, bude to zrejme dosť suché.
Kamarátka robila falafel bez vajca a rozpadával sa jej. Mne sa zatiaľ darí, možno je dôležité aj to odstátie. A nerobím tie placky veľké.

elenka

30. 4. 2015 20:20

Tak jsem náhodou narazila na váš recept a uschovám si ho. Falafel mi chutná, ale syn nesmí vajíčka, tak jsem to jednou zkoušela bez nich a úplná katastrofa. Vyzkouším tento. Jen se chci zeptat, nemám moc ráda smažení, myslíte, že by to šlo udělat i v troubě?

magdalenka magdalenka

5. 7. 2014 20:22

Danca: Som rada. :-K

Danca Danca

5. 7. 2014 17:56

Taky jsem dnes konečně vyzkoušela...a moooc chutná:-!:-p:-p Falafel dnešním dnem zařazuji do našeho rodinného repertoáru luštěninových jídel:-!;-):-K

magdalenka magdalenka

1. 6. 2014 20:22

zizala: veĺmi si ma potešila, som rada aj za foto. Ja falafel robím dosť často, stal sa u nás hitom. Posledne s klasickým majonézovým zemiakovým šalátom.

zizala zizala (moderátorka)

1. 6. 2014 19:59

Tak jsem konečně vyzkoušela falafel. Postupovala jsem podle Tebe, jen jsem cizrnu nechala máčet 36 hodin. Koriandr nemám ráda, takže jsem neštětřila hladkolistou petrželkou. Moc nám chutnalo:-p:-p:yes:, takže recept zůstává uložen, protože určitě ještě zopakuju. Dali jsme si k tomu tzatziki.
Bod jsem dala už dávno, jen jsem si ještě dovolila fotku :-8

magdalenka magdalenka

3. 3. 2014 22:08

vybusna:tá kaša bola dosť hustá, strúhanku som dala len tak trochu od oka. Ani neviem, čo to drží pokope, asi odstátie?:-D
Nehádž flintu do žita, vyskúšaj ešte. Ja som toto robila asi z polovičky polkilového balenia a bolo toho okolo 20 kusov, ak sa dobre pamätám. Cícer krásne nabobtná...ten čo kupujem u nás na Slov. je firma Mariana, aj keď ho varím napr. na šalát, je za hodinu uvarený. Iný nekupujem.

vybusna vybusna

3. 3. 2014 22:05

magdalenka: michs robila z vareneho....mozno tomu dam este raz sancu a skusim...

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: arabský falafel cícer co je falafel co je cicer co je to cícer falafel falafel recept recept na falafel co je to falafel jak udělat falafel falavel falafel syrová cizrna top recepty falafel co je cícer? cizrna po hustu falafel z cizrnové mouky rýžový falafel falafelů v cz falafele top recepty originál falafel

Suroviny: cizrna, cibule, česnek, pepř, římský kmín mletý, chilli, nať petrželová, strouhanka, soda jedlá, olej,

TopRecepty.cz

Falafel - jak ho dělám já

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6y5n