Candát na smetaně a červeném víně
Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Energie | 6 176 kJ / 1 476 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 156,80 g |
Tuky | 77,77 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 625 mg |
Sodík | 370 mg |
Sůl | 0,92 g |
Sacharidy | 20,58 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Candát obecný patří mezi ušlechtilé druhy ryb a proto je pravidelně vysazován do revírů jako doplňková ryba. Má protáhlé tělo, z boků zploštělé. Na hřbetě se nachází dvě hřbetní ploutve. Břišní ploutve jsou umístěny hned za úrovní prsních. Tělo je zbarveno šedě s odstíny zelené. V mládí jsou na bocích zřetelné svislé tmavé pruhy. Dorůstá do délky až 130 cm a hmotnosti 21 kg. Nejstarší známý exemplář měl 25 let.
Původní domovinou candáta je povodí Dunaje a Volhy. Odtud se postupně rozšířil do střední a západní Evropy. Obývá především velké, pomalu tekoucí úseky řek, údolní nádrže a rybníky. Jedná se o hospodářsky nvýznamnou dravou rybu Česka. Řada rybářů se specializuje právě na lov tohoto druhu. Mezi labužníky je oblíben pro konzumní kvalitu svého masa.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 3. 2014 17:02
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 6 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 7 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 1 hodinou
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 2 hodinami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 2 hodinami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 4 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 4 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Barvení velikonočních vajíček může být zábava i umění: Použití slupek z česneku, červeného zelí a silonek dokáže zázraky
Další recepty
Tématické fráze: candat na vine se smetanou candát se smetanou candat na vine s pórkem pečení candát na smetaně candat na červené candát recepty se smetanou candát wikipedie candát recept candát nasmetane candát recepty candát se smetanou recept recept candát s porkem ryba na červenem víně candát na smetaně s pórkem candát se smetanou na víně candat s opecenym bramborem candat pečeny labužník candáta wikipedie candát na pórku recepty candát se smetanou
Suroviny: candát, máslo, cibule, víno červené, smetana, tymián, sůl, šťáva citronová, pórek
Candát na smetaně a červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1q8R
1 názor