Kneipova polévka, jak ji vařily naše babičky
Suroviny
Porce: cca 3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 442 kJ / 106 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,68 g |
Tuky | 7,56 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 99 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 0,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Z kuchařky Československé hospodyně z roku 1948
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 4. 2016 22:42
17. 4. 2016 19:10
Jano, moc děkuju za recept, teď už vždycky budu vědět, co dělat se zbytkem kapusty . Jó, přidávám sem fotečku
28. 2. 2014 13:23
28. 2. 2014 13:10
Jani,doufám,že promineš ten komentář
28. 2. 2014 12:46
"mastné, nemastné"
Chybička se vloudila
28. 2. 2014 11:42
O jeho nebezpecnosti se zacalo "tusit" az v sedesatych letech. Prvni vysledky fundovanych studii byly dokonceny nekdy pred 25ti lety.
Nase babicky urcite nic nevedely. Pamatuji jen, ze nam detem bylo zakazovano tekute Maggi, protoze "presolene".
Kostka masoxu v polevce nikoho nezabije, ale je treba pocitat s tim, ze glutamat je prakticky ve vsech prumyslovych mastnych vyrobcich (a bohuzel i v mnoha nemastnych). Je treba tedy "hlidat" jejich finalni soucet.
magdalenka: Pamatuji si tez a dokonce, kdyz se nikdo nedival, tu lzicku jsem s radosti olizla.
28. 2. 2014 11:19
Som zvedavá, čo ešte Jana R. objaví v tej knihe, teším sa.
27. 2. 2014 23:47
27. 2. 2014 23:42
27. 2. 2014 21:45
27. 2. 2014 20:58
Jsem ráda,že jsi vyfotila i rcp z knihy.Je i z textu vidět,jaké koření a dochucovadla se už tenkrát používala,za co nás tady mnohdy klepou přes prsty
27. 2. 2014 19:03
27. 2. 2014 18:48
27. 2. 2014 17:50
27. 2. 2014 14:13
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 2 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 16 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 17 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 48 sekundami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 1 hodinou
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 1 hodinou
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 1 hodinou
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 1 hodinou
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 2 hodinami
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 2 hodinami
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 3 hodinami
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat z libečku „maggi“? Kromě svazku aromatické bylinky stačí jen voda, sůl a olej a postup, který zvládne každý
Hitem internetu je květákový steak s rajčaty a mozzarellou: Chutná skoro jako pizza, ale je mnohem zdravější
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Další recepty
Tématické fráze: kneippův chodník doma kneippova nožní procedura co je kneippův chodník recepty co vařily babičky recepty od babičky co vařily babičky kucharka ceskoslovenske hospodyne kneippův chodník na doma držková polévka německy panádlová nádivka kneippova chlebová polévka jak vařily babičky kneippův suxhý chodník foto polevka z kapusty hlavy kneippova procedura kneippův chléb recept držková polévka dle od babičky kneippova metoda-lázně polevky babičky chodník recepty
Suroviny: kapusta, vejce, chléb, sůl, pepř, masox
Kneipova polévka, jak ji vařily naše babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lL3r
26 názorů