Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)

Svíčková omáčka rozhodně patří k tradičním svátečním jídlům naší kuchyně, připravte si ji tentokrát trochu netradičně z divočáka, či jiné zvěřiny, budete mile překvapeni. Tak honem, začněte si chystat ingredience.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 150 min + doba odležení masa

180 min (30 min příprava + 150 min tepelná úprava, + doba odležení masa)

13. 12. 2013 20:30

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 022 kJ / 1 439 kcal
Bílkoviny133,67 g
Tuky77,21 g
Vláknina37,05 g
Cholesterol 452 mg
Sodík 872 mg
Sůl1,99 g
Sacharidy36,28 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept mám od maminky a i jako kuchařka začátečník jsem to zvládla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mika59 mika59

22. 11. 2020 20:06

Dělala jsem téměř stejně, jen bez višní, nebyly k mání. Maso jsem měla z daňka. S dovolením jsem přidala foto a bod.:-K

jana

14. 12. 2013 23:14

Zvěřinu dělám dosti často. Jelikož bažantů se u nás na podzim sejde hodně, tak jsem zkoušela hodně receptů, ale většinou jsou to pečené varianty a druhý den je bažant tvrdý, takový nechutný. Proto jsem asi před čtyřmi lety, vymyslela tuto variantu (možná ji někdo vymyslel přede mnou, ale já jí fakt nikde nevyčetla, prostě mě to napadlo)a od té doby, jsem bažanty jinak nedělala. Bažantí maso je šťavnaté, křehoučké a v pohodě se to dá ohřát a jíst i druhý den. Samozřejmě jako každou zvěřinu i bažanta si předem naložím (klasika jako na svíčkovou + jalovec), potom přidám ty švestky a dám péct. Já svíčkovou i z hovězího peču. Vyzkoušej, fakt je to mňamka, opravdu nejlepší příloha jsou ty bavorské knedlíky.

Ivana Ch

14. 12. 2013 04:58

Hm, s tím višňovým kompotem je to mooc zajímavý, to jsem ani nikdy neslyšela. Určitě to zkusím, kančí je v mrazáku. Škoda že to neznám.Dneska je u nás poslední leč, syn má hosty, bývala bych jim to udělala, tak holt někdy jindy.:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-D:-D:-K:-K:-K:yes::yes:

Scathy

14. 12. 2013 00:54

Jana: to máš pravdu. Tenhle recept se dá použít na cokoliv, ale bažant by mě teda nenapadl. Ten tvůj recept se švestkami se mi líbí. Mám kance plný mrazák, tak to příště vyzkouším ;-) děkuju za tip :-)

jana

14. 12. 2013 00:27

Paní Klárko, vy asi zvěřinu často nevaříte,toto je recept na normální svíčkovou a na víc je zde přidán jalovec, který ke zvěřině samozřejmě patří, višňový kompot a brusinky. Obecně svíčkovou můžete dělat kromě snad ryb z jakéhokoliv masa.
Já dělám s tímto základem: mrkev, celer, kořenová petržel, cibule, špek, nové koření, bobkový list, pepř, sůl, jalovec (na dochucení citron) svíčkovou z kance, srnce, jelena, daňka.
Dokonce i BAŽANTY dělám na tomto dá se říci, univerzálním základu, k němu přidám asi 10 ks nakrájených, sušených švestek, necelou 1/4 lžičky mletého badyánu a dám péct do trouby. Když je maso měkké, omáčku propasíruji, přidám 2 lžíce švestkových povidel, povařím, pak ještě pomixuji, přidám smetanu ke šlehání, popřípadě zahustím, dochutím citronem. Jako přílohu podávám Bavorské knedlíky, na talířek dám místo brusinek lžičku švestkových povidel rozmíchaných s troškou šlehačky. Všichni, kdo ochutnali, měli boule za ušima, opravu mňamka

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 12. 2013 00:11

Já si letos snad to kančí maso koupím :-):yes:

Scathy

13. 12. 2013 20:43

určitě :-) maminka to dělala i ze srny ;-)

Klara Klara

13. 12. 2013 20:40

Mám mäso z jeleňa, môžem ho použiť? Recept dávam do oblúbených, páči sa mi:-p;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kanci svickova na smetane svíčková z kančího masa svíčková z kančí kýty svíčková na smetaně ze zvěřiny nejlepší recepty na zvěřinu svíčková z divočáka svíčková z kance s brusinkami kančí kýta jako svíčková jak naložit zvěřinu svíčková z bažanta svičkova omačka ze zveřiny svíčkova z kančího nejlepší recepty ze zvěřiny recepty ze zvěřiny svíčková z daňka recept na kančí svíčkovou bažant na svíckovou jak naložit kančí maso na svickovou recept na svíčkovou ze zvěřiny kančí maso svíčková

Suroviny: kýta kančí, mrkev, celer, petržel, cibule, špek, višně, brusinky, smetana ke šlehání, šťáva citronová, jalovec, koření nové koření, máslo, bobkový list, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8AEL