Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční kuba od Jirky

Hodnocení receptu je 5,0 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

7. 12. 2013 17:47

Suroviny pro 1

1

5

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 992 kJ / 1 910 kcal
Bílkoviny42,80 g
Tuky10,39 g
Vláknina45,36 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy391,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Kuba, také znám jako staročeský kuba, je tradiční české jídlo, jehož základem jsou kroupy (a houby, zejména stroček trubkovitý). Podává se především jako polední jídlo na Štědrý den, protože se podle zvyku nemá jíst do štědrovečerní večeře maso.

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maris maris

7. 12. 2013 18:27

pipre: no vidíš - a tu my máme k večeři, protože rodina nechce rybí a jen pro sebe ji nedělám, tak ta hrášková je kompromis, ale dřív se na Štědrý den taky připravovala.;-):-)

pipre pipre

7. 12. 2013 18:25

maris:My zase mívali a míváme na oběd hrachovou polívku :-)

maris maris

7. 12. 2013 18:23

spagetka: já to znám jen z publikací o lidových zvycích a je to opravdu spíš historie, u nás se půst taky nedržel, ale k obědu jsme měli a já jsem to přenesla do své rodiny, zelňačku - bez klobásy:-)

spagetka spagetka

7. 12. 2013 18:15

Zaleží na rodinné tradici, u nás se jí také až k večeři, ale 100%půst už nedržíme, v poledne je polévka, ono diabetikům půst škodí, takže tradice netradice....
Jinak u nás se tomuto jídlu říká hubník, původně babička dávala krupky, ale protože mamce to nikdy nechutnalo,nahradila krupicí a už jsme si tak zvykli

Olinka5555

7. 12. 2013 18:11

Pěkně připravené - u nás se jí Kuba k obědu. Dělám stejně krom rozmarýnu a pórku:-))

maris maris

7. 12. 2013 17:55

Máš to krásně připravené, trénink na Štědrý den ?;-):-)
Já bych ale měla jen poznámku - myslím, že Kuba byl součást štědrovečerní večeře, protože na Štědrý den se držel půst a první jídlo byla až večeře. ;-):-). Tak to znám já;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: štědrovečerní kuba vánoční kuba staročeský kuba-recept staročeský kuba kuba recept jak se dělá kuba vánoční kuba recept polevka kuba recept na vanočniho kubu staročeský hubník štědrovečerní kuba recept vánoční kuba recepty recept vánoční kuba co k obědu na stědrý den co na štědrý den k obědu staročeský kuba recept kuba štědrovečerní večeře recepty jak se dělá vánoční kuba recept na kubu recept na staročeského kubu

Suroviny: krupky, cibule, česnek, pórek, houby sušené, sůl, pepř mletý, kmín celý, majoránka, rozmarýn, máslo

TopRecepty.cz

Vánoční kuba od Jirky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BpPN