Mandlové florentýnky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 10 892 kJ / 2 603 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,78 g |
Tuky | 108,00 g |
Vláknina | 32,75 g |
Cholesterol | 188 mg |
Sodík | 88 mg |
Sůl | 0,06 g |
Sacharidy | 364,65 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Biscotti Fiorentini (známé jako florentýnky, doslova znamená: florentské sušenky, čti biskoty fjorentyny) pochází z italské Florencie. Florentýnky jsou svým složením i přípravou velmi podobné českým marokánkám, avšak chuť je přeci jenom trochu jiná. Díky medu jsou karamelovější, tenčí, křoupavější.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 12. 2015 12:22
15. 12. 2015 11:01
15. 12. 2015 10:42
7. 12. 2013 20:50
7. 12. 2013 16:14
7. 12. 2013 16:08
7. 12. 2013 16:02
7. 12. 2013 15:59
7. 12. 2013 14:48
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Omeleta se sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 14 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 20 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 23 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno 19. 4. 2024 08:50
Právě bylo uvařeno:
Makové řezy s podivným názvem Čuč na drát
Franibald uvařila před 7 minutami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Peggy72 uvařil před 30 minutami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
Dominika.jecmikova uvařila před 2 hodinami
Kynuté buchty - jako šátečky
1Blanka uvařila před 2 hodinami
Koláč z jablkového těsta s tvarohem, ovocem a drobenkou
Flipicek uvařila před 2 hodinami
Brokolice zapečená s česnekem a dvěma druhy sýru
Moanka uvařila před 2 hodinami
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 12 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 13 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Dobrá polévka patří do sychravého počasí: Naše babičky vařily skvělý vývar, čočkovou s klobáskou, zelňačku i hrstkovou polévku
Mangoldové listy jsou skvělou náhradou špenátu, řapíky využijeme jako chřest. Mangold sklízíme během léta a na podzim
Jak upéct měkké a vláčné marokánky, plné kandovaného ovoce a mandlí? Podle názorného videa to zvládne i začátečník
Další recepty
Tématické fráze: mandlové florentinky italské mandlové sušenky recepty mandlove marokanky florentýnky florentinky italské florentýnky florentinky recept recept na florentinky florentýnky recept sušenky florentýnky biskoty florentýnky top recepty mandlove karamelove slzicky jak skladovat marokánky odměřování na lžíce odměřování na lžíce marokánky a florentinky florentinky top recepty mandlové marokanky na plech karamelové florentinky
Suroviny: cukr krupice, med, máslo, smetana ke šlehání, brusinky sušené, mandle, kůra kandovaná, mouka hladká, skořice mletá, čokoláda na vaření, tuk
Mandlové florentýnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r52K
9 názorů