Litrový litý perník
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 36 423 kJ / 8 706 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,34 g |
Tuky | 300,76 g |
Vláknina | 42,10 g |
Cholesterol | 807 mg |
Sodík | 765 mg |
Sůl | 3,05 g |
Sacharidy | 1 324,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Perníků tu máme víc, tenhle ne. Ten jemu nejbližší přidávám do podobných....http://www.toprecepty.cz/recept/24647-pernik-podle...
Tento litrový perník je nadýchaný a vhodný na veliký plech.
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 12. 2013 12:42
spagetka: Odkdy se litr sype do kopečka? Pak je to víc než litr přece. Litr vody je jasnej, tak proč tady není jasnej i litr čehokoliv jinýho? Mám po tchýni recept na bábovku, taky se tam všechno odměřuje místo vážení. A vždycky byla výborná
5. 12. 2013 11:14
cathleen: Tak to věřím, děti sladké milují
5. 12. 2013 10:15
rozmarynaH: my jsme už jen dva, tak dělávám z polovičního množství na menší plech...ale tenhle byl dělaný z celé dávky, na víkend měly přijet děti. Snědl se.
5. 12. 2013 10:10
Recept se mi líbí, ale tak velké množství bychom nesnědli, zkusím z poloviční dávky. U receptů, které dělám často, si mouku a ostatní suroviny odvážím a pak je přendám do měrky na tekutiny a příště už nevážím, ale dám např. do lívanců 400 ml hladké mouky. Krásné foto
5. 12. 2013 09:35
cathleen: Ivi, to je ono!!! ele já neuhladila plochu mouky, postě jsem nasypala litr, určitě jí ale bylo víc, protože se sype do kopečka
5. 12. 2013 09:34
spagetka: ježíš, ne zklepat! To by jí bylo ještě víc.... Volně ji ze sáčku nasypu a třeba nožem zarovnám povrch.
V receptu byly 2 prášky do pečiva + perníkové koření NEBO prášek do pečiva + prášek do perníku (kypří a zároveň těsto ochutí a ovoní).
V receptu byly 2 prášky do pečiva + perníkové koření NEBO prášek do pečiva + prášek do perníku (kypří a zároveň těsto ochutí a ovoní).
5. 12. 2013 09:33
Jo dnes ráno jsem vybrala ty nejpovedenější kousky, Ty kousky jsem prokrojila, jsou tam velké dutiny, jak krátery, takže jasně moc prdopeče a moc mouky. Ale na každou prokrojenou půlku jsem dala marmeládu, takže snídaně byla. Sníme to.
5. 12. 2013 09:31
cathleen: Ty bílé tečky je sezam. Já si fakt myslím, že chyba byla v mouce, mně se zdálo, že to mléko přímo vsákla a nic... Prosímtě a není moc ty 2 prášky?
Zas ale boduješ tím, jak jsi mi ihned zavolala, když jsem se ptala, jakou konzistenci má to těsto mít
Ono možná jsem měla tu mouku nějak víc zklepat, no nevím, no
Zas ale boduješ tím, jak jsi mi ihned zavolala, když jsem se ptala, jakou konzistenci má to těsto mít
Ono možná jsem měla tu mouku nějak víc zklepat, no nevím, no
5. 12. 2013 09:26
varilamyskakasicku: Ivano, tvoje....není nad váhu nebo hrnky....je poněkud směšné.
Hrnek má 250 ml, takže tohle je vlastně taky hrnkový recept. Kdybych ho potkala v hrníčkové kuchařce, nijak bych se nad tím nepozastavila.
Hrnek má 250 ml, takže tohle je vlastně taky hrnkový recept. Kdybych ho potkala v hrníčkové kuchařce, nijak bych se nad tím nepozastavila.
5. 12. 2013 09:19
spagetka: tak to mě mrzí, spagi, někde se musela stát chyba - tenhle perník peču už přes 15 let.....někdy malinko mlíka přidám (ale max. decku!), to asi podle toho, jak se nasype mouka. Ale přidávat 1,2 litru tekutiny? to není možné....
Mrkni na ten nejpodobnější recept (dám ho do Poznámky) - pokud by byl dělaný v dvojnásobném množství (tj. litr mouky jako u mě), vzal by o 120 ml mlíka víc, ale má zas o 1 vejce a 2 lžíce marmelády méně (to naředí ten můj)......
Co jsou ty bílé (světlé) tečky v tvém perníku?
A to, že litr mouky v jedné odměrce se nerovná litru mouky ve stejně velké, druhé odměrce, nemyslíš vážně, že ne?
Je to normální hrníčkový recept (žádný recept na zákusek, kde musíš na knap dodržet i gram), ale když sypu mouku, nikdy ji nesetřásám natož nějak dusám (jen ji zarovnám). Proč bych to dělala?
Fotky u receptu určitě nechej.
Mrkni na ten nejpodobnější recept (dám ho do Poznámky) - pokud by byl dělaný v dvojnásobném množství (tj. litr mouky jako u mě), vzal by o 120 ml mlíka víc, ale má zas o 1 vejce a 2 lžíce marmelády méně (to naředí ten můj)......
Co jsou ty bílé (světlé) tečky v tvém perníku?
A to, že litr mouky v jedné odměrce se nerovná litru mouky ve stejně velké, druhé odměrce, nemyslíš vážně, že ne?
Je to normální hrníčkový recept (žádný recept na zákusek, kde musíš na knap dodržet i gram), ale když sypu mouku, nikdy ji nesetřásám natož nějak dusám (jen ji zarovnám). Proč bych to dělala?
Fotky u receptu určitě nechej.
4. 12. 2013 21:23
spagetka:aha, já myslela, že máš obsahově každou odměrku jinou..u sypké hmoty mohou být rozdíly právě v tom, jak je mouka udusaná v doměrce..u litru je rozdíl víc znát než u hrníčku. Jinak toho prášku do pečiva se mi zdá uměrné k množství mouky, v přidaném receptu je třeba jeden prášek na dva hrníčky...předpokládám, že čtvtlitrové
4. 12. 2013 21:09
pipre: jani, zkus ne vodu, ale sypkou potravinu, cukr, mouku, rýži... litr vody mám také stejný, ne sypké potraviny
Mně teď napadlo, není moc 2 prášky do pečiva?
Mně teď napadlo, není moc 2 prášky do pečiva?
4. 12. 2013 21:09
spagetka: praskal Ti, jak koukám Vladi,někdy dávám na perník ze začátku alobal, pak se peče pomalu, ale déle, pak sundám, ale ten, co jsem pekla teď, co tu je, tak vyběhl nahoru, až jsem sama byla překvapená, ale byl ale na váhu
4. 12. 2013 21:07
spagetka: Tak jsem si rychle přeměřila své dvě litrové odměrky a to vodou přelitím jedné do druhé. Naštěstí mají stejný obsah
4. 12. 2013 20:52
Upekla jsem. Upřímně, zůstávám u svého oblíbeného receptu. Musela jsem přidat ne půl ale litr mléka, a ještě cca 2 dcl minerálky, aby to bylo tekutější. Je fakt, že nevím, jakou odměrku měla cathleen, jak moc dusala mouku. Mám 2 odměrky, neměřej steně ani omylem. Je to určitě i typem mouky, ta moje mi dnes nějak moc pila, i když ji kupuju už dlouho. I po zředění mi povrch perníku popraskal, krájel se velmi špatně.
Pozor, to není nějaká výtka proti autorce, prostě to je moje zkušenost. třeba to ostatní zvládnou lépe. Já zůstávám u váhy nebo hrnků. Chuťově to jde.
Přidám foto, když tak Ivo vymaž, opravdu to není nic proti tobě, ale to ty víš
Pozor, to není nějaká výtka proti autorce, prostě to je moje zkušenost. třeba to ostatní zvládnou lépe. Já zůstávám u váhy nebo hrnků. Chuťově to jde.
Přidám foto, když tak Ivo vymaž, opravdu to není nic proti tobě, ale to ty víš
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 4 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 10 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 13 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 16 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 3 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 4 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 4 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 6 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 6 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 8 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 9 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rákócziho řezy: Jednoduchý křehký koláč s tvarohem a marmeládou krásně dozdobí sněhová mřížka
Kynuté těsto na cokoli: Univerzální hrníčkové těsto na koláčky, buchty, záviny i šátečky zvládne každý, postup je snadný
Perníkářka Eva radí, jak na dokonalou bílkovou polevu: Bílky se nesmějí šlehat a množství cukru se řídí velikostí vejce
Další recepty
Tématické fráze: lity pernik litý perník na plech litrový hrnek světlý perník perník na malý plech recept na litý perník perník litý na plech nejlepší litý perník recept litý perník litr mouky lity pernik recept pernik lity jak dlouho se peče perník pernik recept jakou mouku na perník recept světlý perník perník recept litr perník na plech pernik na pul litr pernik svetly
Suroviny: mouka polohrubá, cukr, mléko, olej, vejce, marmeláda, kakao, prášek do pečiva, koření do perníku,
Litrový litý perník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MgwO
58 názorů