Špikovaná a na hříbkách dušená hovězí kližka
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 10 554 kJ / 2 522 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 189,79 g |
Tuky | 191,78 g |
Vláknina | 4,38 g |
Cholesterol | 572 mg |
Sodík | 4,23 g |
Sůl | 10,71 g |
Sacharidy | 8,32 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Šťávu můžeme zjemnit smetanou, ve které si rozmícháme hladkou mouku a nebo po vypnutí sporáku do hotové šťávy můžeme přidat plátek másla.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 12. 2013 21:22
5. 12. 2013 19:15
Ale je to o zvyku a o chuti, třeba zkus někdy do bramboračky a uvidíš že ti to bude chutnat moc - orestovat s cibulí a zeleninou a pak podlít
Přirovnání k okurkám mi moc nesedí - do okurek se voda nevpije a nic se z nich nevylouhuje, oproti houbám
5. 12. 2013 16:50
Právě jsem dojedl... Na jednom talíři jsem měl obě rizota a porovnával jsem je furt dokolečka dokola. To z máčených hub mi přišlo jemnější, chutnější. To z hub nemáčených je více cítit po sušených houbách. Rozdíl není moc velký, ale je znát.
Nevím k čemu to přirovnat...
Je to jako s nakládanými okurky: Okurky nacpané do skla přímo z košíku jsou jinačí než okurky před sterilací namočené na den ve vodě.
Tož tak
5. 12. 2013 16:22
"...sušené houby pod maso, nenamáčet..., ...Stejně tak připravuji i polévku a cokoliv ze sušených hub..."
Také sušené houby nemáčím, ale zatím jsem je nezkoušel restovat...
Dnes jsem uvařil paralelně dvě rizota: jedno ze suš. hub smažených společně s cibulkou, druhé z hub máčených (vodu jsem dál nepoužil, což bych normálně udělal)
Výsledek:
Rýže s restovanými houbami měla logicky lepší barvu a nelogicky i lepší chuť
4. 12. 2013 23:50
4. 12. 2013 18:15
4. 12. 2013 09:23
4. 12. 2013 09:18
4. 12. 2013 09:09
4. 12. 2013 01:44
3. 12. 2013 23:08
3. 12. 2013 22:27
3. 12. 2013 21:51
3. 12. 2013 21:22
3. 12. 2013 21:18
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 5 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 11 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 14 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 16 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 4 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 4 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 4 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 6 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 7 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 9 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 10 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hovězí na hřibkach hovězí kližka hovězí kližka recepty hovězí nožina hovězí kližka recept nožina recept hovězí na hříbkách recept hovězí plátky na hříbkách hovezi klizka na susenych houbach rizoto z kližky hovězí maso na hříbkách dušená kližka hovězí nožina recepty hovězí kostky na hřibkach dušené hovězí nožina na houbách důšená kližka s houbami hovězí kližka na houbách hovězí nožina recepty jak se dela hovezi na hribkach
Suroviny: kližka hovězí, špek valašský, olej, cibule, hříbky sušené, bujón zeleninový, mouka hladká, voda, pepř mletý, sůl
Špikovaná a na hříbkách dušená hovězí kližka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v5l0
29 názorů