Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špikovaná a na hříbkách dušená hovězí kližka

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 110 min

110 min (110 min příprava)

3. 12. 2013 16:44

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie10 554 kJ / 2 522 kcal
Bílkoviny189,79 g
Tuky191,78 g
Vláknina4,38 g
Cholesterol 572 mg
Sodík 4,23 g
Sůl10,71 g
Sacharidy8,32 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Šťávu můžeme zjemnit smetanou, ve které si rozmícháme hladkou mouku a nebo po vypnutí sporáku do hotové šťávy můžeme přidat plátek másla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

6. 12. 2013 21:22

Za přidané komentáře ohledně hříbků děkuji:-K

hosta hosta

5. 12. 2013 19:15

casino: pokud něco dělám se sušenými houbami, tak mi to, že tam jsou víc cítit, opravdu nevadí. nesmí se "přepražit", nebo zhořknou - jen tak, aby změkly a rozvoněly se, pak se stejně podlévá... houby namočené předem mi přijdou jako natenko nakrájený molitan:-D
Ale je to o zvyku a o chuti, třeba zkus někdy do bramboračky a uvidíš že ti to bude chutnat moc - orestovat s cibulí a zeleninou a pak podlít:-));-)
Přirovnání k okurkám mi moc nesedí - do okurek se voda nevpije a nic se z nich nevylouhuje, oproti houbám:-))

casino

5. 12. 2013 16:50

No, možná budu za alibistu, ale nemohu jinak:-//
Právě jsem dojedl... Na jednom talíři jsem měl obě rizota a porovnával jsem je furt dokolečka dokola. To z máčených hub mi přišlo jemnější, chutnější. To z hub nemáčených je více cítit po sušených houbách. Rozdíl není moc velký, ale je znát.
Nevím k čemu to přirovnat...
Je to jako s nakládanými okurky: Okurky nacpané do skla přímo z košíku jsou jinačí než okurky před sterilací namočené na den ve vodě.
Tož tak:-))

casino

5. 12. 2013 16:22

hosta: 03.12.2013 16:31:23 píše:
"...sušené houby pod maso, nenamáčet..., ...Stejně tak připravuji i polévku a cokoliv ze sušených hub..."
Také sušené houby nemáčím, ale zatím jsem je nezkoušel restovat...
Dnes jsem uvařil paralelně dvě rizota: jedno ze suš. hub smažených společně s cibulkou, druhé z hub máčených (vodu jsem dál nepoužil, což bych normálně udělal)
Výsledek:
Rýže s restovanými houbami měla logicky lepší barvu a nelogicky:-* i lepší chuť:yes::yes::yes:

Hrašuľka.Hrašuľka

4. 12. 2013 23:50

maria: Tejaja to napísala úplne presne, ja len dodám, ak mäsiar nevie čo je kliška, treba zmeniť mäsiara.:-D:-D:-D

Anna Kocikova Anna Kocikova

4. 12. 2013 18:15

Všem Vám děkuji:-K:-K

hanes24

4. 12. 2013 09:23

Krása nesmírná, dobrota veliká!!!:yes::yes::-D:-D

Bosana

4. 12. 2013 09:18

krásné foto,velká bašta na talíři:-p:yes:

Dana61

4. 12. 2013 09:09

Aničko, k této baště prostě není co dodat:yes::-D

Majka8

4. 12. 2013 01:44

hosta:Fakt?To musím vyzkoušet,já si vždy sušené houby namáčím den před vařením do studené vody...brácha hajný mně fest zásobuje a dělá to taky tak,prý se chuť hub uvolní,tak teď jsem s toho jeleň,můj bráška je super kuchtík a já nemám odvahu mu zdělit,že to jde i jinak:-D

senky senky

3. 12. 2013 23:08

Umíííí:yes::-K:-K

rebeka rebeka

3. 12. 2013 22:27

:-O:-O to je zase krása:-K:-K ty jsi kouzelnice:-):yes::yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

3. 12. 2013 21:51

Hříbky, houby, vše je výborné, mňam;-):-p:yes:

ivulinka ivulinka

3. 12. 2013 21:22

Jistě výborná záležitost:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 12. 2013 21:18

:yes::yes::yes::-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: hovězí na hřibkach hovězí kližka hovězí kližka recepty hovězí nožina hovězí kližka recept nožina recept hovězí na hříbkách recept hovězí plátky na hříbkách hovezi klizka na susenych houbach rizoto z kližky hovězí maso na hříbkách dušená kližka hovězí nožina recepty hovězí kostky na hřibkach dušené hovězí nožina na houbách důšená kližka s houbami hovězí kližka na houbách hovězí nožina recepty jak se dela hovezi na hribkach

Suroviny: kližka hovězí, špek valašský, olej, cibule, hříbky sušené, bujón zeleninový, mouka hladká, voda, pepř mletý, sůl

TopRecepty.cz

Špikovaná a na hříbkách dušená hovězí kližka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v5l0