Bílková roládka se šlehačkou ( upečená bez žloutků a bez mouky)
Sladké zarolované rolády nemusí být vždy náročné na přípravu. Důkazem je tato nádherná bílková roláda plná šlehačkového krému s namletými oříšky. Navíc je i bezlepková, takže si na ní mohou pochutnat i ti, co se vyhýbají lepku.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 1 295 kJ / 309 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,74 g |
Tuky | 9,97 g |
Vláknina | 12,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 747 mg |
Sůl | 1,66 g |
Sacharidy | 22,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Po vyndání z trouby se nám bude zdát roláda taková poloupečená, nehotová, ale necháme ji dál chladnout cca 10 minut, nerolujeme ji proto hned, ale až po této době se dobře oddělí od papíru a zaroluje se i se šlehačkou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 3. 2016 22:40
Jestli mohu poradit, co se šlehačky týče. Cukrářky to dělají tak, že dají šlehačku čistě jen do nádoby na sporák jemně osladí a před bodem varu vypnou. Nechají do druhého dne vychladnout a ta se pak našlehá bez ztužovače a vydrží krásně tuhá.
29. 1. 2015 17:46
Dnes jdu na to, jsem zvědavá, jestli se mi povede
24. 8. 2014 20:13
Díky za super recept..zrovna jsem jí vytáhla z trouby. Jen je taková tenounká,snad se mi jí podaří srolovat tak,aby se nepotrhala...
6. 12. 2013 21:53
monavika:
1. 12. 2013 15:36
monavika: to jsem ráda, že chutnala, přiznám se, že jsem měla jeden kousek a ani nevím, jaká byla, taky mi jí snědli
1. 12. 2013 01:20
Roladu jsem pekla poprve a je vynikajici,pritel snedl celou roladku sam dekuji za recept,vlozila jsem bodik
30. 11. 2013 10:52
ahoj, dělám také roládku bez mouky ale hnědou. Tahle vypadá také skvěle, vyzkouším.
25. 11. 2013 23:26
25. 11. 2013 19:06
I když u"sladkých"receptů většinou dávám jen bodík bez komentářetak tuhle krásnou roládu musím i okomentovat-Ivi máš ji moc príma a já,ač na to sladké moc nejsem,tak bych si s chutí nabídla
24. 11. 2013 22:20
To je lákadlo
24. 11. 2013 20:44
Tanicka :
Zkoušej, já měla začátky krušné, ale rolády mne naučila nebožka tchyně, dělala jsem s ni pak rolády do tomboly , ona dělala hutné krémy, Ty já nemusím, ale taky mám někdy "horko" i u roládky někdy, když se moc nedaří a nejsi sama, zkoušet a zkoušet to chce, až budeš profík
Zkoušej, já měla začátky krušné, ale rolády mne naučila nebožka tchyně, dělala jsem s ni pak rolády do tomboly , ona dělala hutné krémy, Ty já nemusím, ale taky mám někdy "horko" i u roládky někdy, když se moc nedaří a nejsi sama, zkoušet a zkoušet to chce, až budeš profík
24. 11. 2013 20:05
Ivanko, no to je krása nesmírná Ta bude jako dech Jak jsem to mohla včera přehlédnout Určitě ji vyzkouším , bodík posílám . Já mám bílkové rolády i řezy moc ráda
24. 11. 2013 18:43
varilamyskakasicku: No právě, vždycky něco vyteče To je to, co mě mate a vadí mi.. ale budu to zkoušet..
24. 11. 2013 18:05
Tanicka: Taničko, ta roládka, co jsem pekla včera, je tenoučká, jak dáš pak do ní šlehačku, krásně ji balíš a vždy, jak ji roluješ, zkus jakoby ji přisunout zpět k sobě a zase roluj, ono ale vždycky Ti něco vyteče, ta šlehačka neteče, pak ji zarovnáš celou roládku, seřízneš kraje a dáš do chladu, když je tenký korpus, dobře se plní i roluje, nedávej tolik náplně, ta pak vyteče
24. 11. 2013 16:59
Tedy tak to je krása, prostě nevím, jak to děláte :o)! Poprosím o radu - jak mám plnit a motat roládu, aby náplň nevytekla, bylo jí hodně, a přesto držela roláda pěkný tvar? Děkuji
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 5 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 11 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 12 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Právě bylo uvařeno:
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 39 minutami
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 54 minutami
Domácí krtkův dort
malami uvařila před 56 minutami
Syrovátková polévka se zeleninou a ovesnými vločkami
childa uvařila před 1 hodinou
Jahelník
Lenka Vejdo uvařila před 2 hodinami
Celozrnný koláč s tvarohem, ovocem a drobenkou z ovesných vloček
Irena26 uvařila před 2 hodinami
Rýžový nákyp
drugdova92 uvařil před 3 hodinami
Tvarohové věnečky s oříšky
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Linecký tvarohový koláč s pikantní marmeládou
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Rozpraskané čokoládové sušenky
Zuzka... uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Anglický šachovnicový dort Battenberg: Působivou sladkou mozaiku s meruňkovým džemem snadno zvládnete upéct i doma
Jak oddělit žloutek od bílku. Jednoduchý postup pro začínající hospodyňky
Další recepty
Tématické fráze: bílková rolada šlehačková roláda z bilku roláda z bílků bílková roláda recept rolada se šlehačkou bez mouky rolada bez mouky šlehačková roláda bez mouky sladká roláda z bilku kakaova bilkova rolada pečená roláda sladká sladká roláda bez mouky sněhová roláda se šlehačkou kakaová roláda jako dech babicovy dobroty recepty 23.11.2013 roláda bez mouky se šlehačkou recept bílková roláda roláda z bílků recept sladká roláda se šlehačkou bilkova rolada kakaova bilkova rolada s banany
Suroviny: bílek, cukr moučkový, kakao, skořice, sůl, smetana ke šlehání, ztužovač, ořechy lískové, kakao
Bílková roládka se šlehačkou ( upečená bez žloutků a bez mouky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QmW9
28 názorů