Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sedmidenní kynuté těsto (Ludo tjesto-bláznivé těsto)

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

22. 11. 2013 15:19

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie20 117 kJ / 4 808 kcal
Bílkoviny159,26 g
Tuky71,11 g
Vláknina33,36 g
Cholesterol 521 mg
Sodík 4,61 g
Sůl11,85 g
Sacharidy866,12 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jde o balkánský recept, který jsem si kdysi opsala, nevím odkud, a využila až teď. Navečer z něj upeču jako první osúch :D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

senky senky

24. 11. 2013 22:53

hosta:zkusím;-) přes týden jsem sama doma, to by taky šlo, vždycky kousek odždíbnout, ale nechám na sobotu, kyselina si s tím poradí:-D

hosta hosta

24. 11. 2013 22:44

senky: tak pak napiš, jak to dopadlo - já ze zbytku těsta, co jsem dělala v pátek, udělala dneska nakvap pro návštěvu buchty, ani jsem je nenechávala moc kynout,jen jsem to těsto na čtvrt hodiny položila vedle kamen, aby se trošku ohřálo, nebylo okoralé, buchty byly výborné. Sedm dní jsem nevydržela:-)

senky senky

24. 11. 2013 22:26

Tento recept chodím číst už 3.den a víc a víc se mi líbí:yes::yes: Sama tady mám recept na Koláče za studena, tam těsto kyne v lednici přes noc, to jo, ale moc se mi líbí, že toto vydrží až 7 dní. To vždycky dokyne? (Teda pokud se nespotřebuje naráz):-)) asi budeme mít v sobotu langoše:-p;-) a zadělám na ně už ve středu:-)):-))

jozka27

24. 11. 2013 21:55

Ak sa pridava soda do drozdoveho cesta treba ju zhasit tym,ze sa do sody da zopar kvapiek octu necha sa prekypiet a potom sa pridava do cesta.

hosta hosta

24. 11. 2013 20:49

Bosana: takhle nějak kamarádka, která jako brigádu pomáhala na koupališti v kiosku, uchovávala těsto na langoše. Kuličky těsta nechala zmrznout a vyndávala, jak potřebovala - a bylo to bezvadné. Holt se stále učíme, jak si zjednodušit život:-D:-D

Bosana

24. 11. 2013 20:34

Víte co mě jednou překvapilo, udělala jsem klasické kynuté těsto z droždí,které vykynulo,ale já musela odejít a tak jsem ho šoupla do mrazáku v mikrotén. sáčku. Říkám si,že když to neklapne uvařím nebo to upeču slepicím. Po vyjmutí mraženého těsta,jeho rozmražení ono nakynulo. Nechápu,droždí je živé,ale mráz ho neznehodnotil. Nakonec v obchoďácích taky pečou bagety ze zmraženého. :-O:-8

hosta hosta

24. 11. 2013 20:04

Bosana::-D:-D nevím, asi to nějak funguje v tom procesu studeného kynutí a uložení v lednici na delší dobu. Jak jsem koupila, tak prodávám, ale funguje to:-D

Bosana

24. 11. 2013 18:54

Mám dotaz- proč kvasnice i prášek do pečiva? :-O Posílám bodík, ukládám, vyzkouším. :yes:

maris maris

24. 11. 2013 16:41

dzina25@hotmail.com: to byl takový výkřik do tmy a úlet, věř, že slovenština jinak tady nikomu nevadí, jsou zde uživatelky ze Slovenska a máme je tu rádi:-)

jozka2

24. 11. 2013 16:37

Ak niekto nerozumie slovensky v cechach a zase niektooo nerozumie cesky na Slovensku bolo by dobre si doplnit IQ.Rozpravam 5-timi jazykmi,ani jeden z nich nie je dokonaly a verte ani moja rodna slovencina nie je takze ani ten kto rozprava a zije v cesku ma daleko k spravnej cestine.Potom o com je tu rec.:-?:-!:-((

dzina25@hotmail.com

24. 11. 2013 16:22

niekto ziada na ceskom portalu jenom cesky,pokial neviem spravne cesky radsej nenapisen nic?Na slovenskych portaloch napr.VARECHA.SK je plno cesky pisanych navstevnikov a mnou su doslova vitani,kolko hlav tolko rozumov a z ceska ci slovenska na ceskom mozu priniest nieco nove ,slovaci maju blizko kUkrajine,Polsku Madarsku,Rusku,od ktorych ci slovaci alebo cesi sa mame stale co ucit,cesi zase maju blizsie k Nemecku,Rakusku atd.takze pisane cesky ci slovensky na kvalite receptov nemeni ide o nas.Nenasla som zatial na slovenskom portaly pisat iba slovensky.Tu ide o velkost cloveka a jeho inteligencie.

magdalenka magdalenka

24. 11. 2013 12:47

hosta:Ďkujem ti, dobrá víla! Po návrate k platni sa na to vrhnem!:-D

chocolate chocolate

24. 11. 2013 11:06

hosta:hosta:Do těsta se zakysankou dávám kromě kvasnic sodu, ale myslím, že princip bude stejný.Kdysi jsem ten recept viděla na TV Paprika.Ale nikdy jsem z něj nic jiného než langoše nedělala, nejsem žádná zkušená pekařka:-8.
A těsto na pizzu je klasika, psala jsem to kdysi u jednoho svého rcp na pizzu, že po zadělání nechávám vykynout v lednici.Přidávám odkaz jen sem v komentářích, protože není tak univerzální jako tvůj recept.
http://www.toprecepty.cz/recept/26792-pizza-se-sme...

hosta hosta

23. 11. 2013 23:49

magdalenka:za prvé ano - bez kynutí do lednice-pozor, pytlík vymačkat od vzduchu a zavázat, za druhé asi ano, aby se venku trochu ohřálo, za třetí taky asi ano - nechat na plechu trochu vykynout. Omlouvám se, taky zkouším poprvé, zbytek je stále v lednici, ale jistě to nějak vychytáme:-))
- a vida, zkušená Lucie nám poradila - díky, jistě to nebude o moc jiné, než ze zakysankou. Dáváš taky prášek i kvasnice?

chocolate chocolate

23. 11. 2013 20:29

magdalenka:Nejsem Jitka, ale podobně dělávám i já.Zadělám a dám kynout do lednice, kynutí je chemická reakce, kterou teplo jen podpoří, ale není nezbytné.Před pečením vyndám, nechám cca hodinku stát při pokojové teplotě na lince pod utěrkou a zpracuji a dám péct.
Dělávám tak klasicky těsto na pizzu i na langoše se zak. smetanou tak předpokládám, že i těsto s jogurtem bude stejné.
Jituš:-K-tobě bod.

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: kynute testo do mrazaku kynuté těsto v lednici těsto na langoše kynuté v lednici těsto kynuté v lednici kynute těsto do lednice sedmidenni buchta těsto na langoše, kynuté v lednici těsto na pizzu kynuté v lednici kynuté těsto z chladničky langoše kynuté v lednici mrazené kynuté těsto kynuté těsto v mrazáku kynuti těsta v lednici kynuté těsto kynuté v lednici kynuté těsto z lednice slovenský osúch sedmidenní chléb langoše kynuté za studena recept pizza kynutá za za studena pizza kynutá v lednici

Suroviny: mléko, cukr krystal, droždí, mouka hladká, mouka hrubá, prášek do pečiva, vejce, jogurt bílý, cukr, olej, sůl

TopRecepty.cz

Sedmidenní kynuté těsto (Ludo tjesto-bláznivé těsto)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gx6J