Sedmidenní kynuté těsto (Ludo tjesto-bláznivé těsto)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 20 117 kJ / 4 808 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 159,26 g |
Tuky | 71,11 g |
Vláknina | 33,36 g |
Cholesterol | 521 mg |
Sodík | 4,61 g |
Sůl | 11,85 g |
Sacharidy | 866,12 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jde o balkánský recept, který jsem si kdysi opsala, nevím odkud, a využila až teď. Navečer z něj upeču jako první osúch :D
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 11. 2013 22:53
hosta:zkusím přes týden jsem sama doma, to by taky šlo, vždycky kousek odždíbnout, ale nechám na sobotu, kyselina si s tím poradí
24. 11. 2013 22:44
senky: tak pak napiš, jak to dopadlo - já ze zbytku těsta, co jsem dělala v pátek, udělala dneska nakvap pro návštěvu buchty, ani jsem je nenechávala moc kynout,jen jsem to těsto na čtvrt hodiny položila vedle kamen, aby se trošku ohřálo, nebylo okoralé, buchty byly výborné. Sedm dní jsem nevydržela
24. 11. 2013 22:26
Tento recept chodím číst už 3.den a víc a víc se mi líbí Sama tady mám recept na Koláče za studena, tam těsto kyne v lednici přes noc, to jo, ale moc se mi líbí, že toto vydrží až 7 dní. To vždycky dokyne? (Teda pokud se nespotřebuje naráz) asi budeme mít v sobotu langoše a zadělám na ně už ve středu
24. 11. 2013 21:55
Ak sa pridava soda do drozdoveho cesta treba ju zhasit tym,ze sa do sody da zopar kvapiek octu necha sa prekypiet a potom sa pridava do cesta.
24. 11. 2013 20:49
Bosana: takhle nějak kamarádka, která jako brigádu pomáhala na koupališti v kiosku, uchovávala těsto na langoše. Kuličky těsta nechala zmrznout a vyndávala, jak potřebovala - a bylo to bezvadné. Holt se stále učíme, jak si zjednodušit život
24. 11. 2013 20:34
Víte co mě jednou překvapilo, udělala jsem klasické kynuté těsto z droždí,které vykynulo,ale já musela odejít a tak jsem ho šoupla do mrazáku v mikrotén. sáčku. Říkám si,že když to neklapne uvařím nebo to upeču slepicím. Po vyjmutí mraženého těsta,jeho rozmražení ono nakynulo. Nechápu,droždí je živé,ale mráz ho neznehodnotil. Nakonec v obchoďácích taky pečou bagety ze zmraženého.
24. 11. 2013 20:04
Bosana: nevím, asi to nějak funguje v tom procesu studeného kynutí a uložení v lednici na delší dobu. Jak jsem koupila, tak prodávám, ale funguje to
24. 11. 2013 18:54
Mám dotaz- proč kvasnice i prášek do pečiva? Posílám bodík, ukládám, vyzkouším.
24. 11. 2013 16:41
dzina25@hotmail.com: to byl takový výkřik do tmy a úlet, věř, že slovenština jinak tady nikomu nevadí, jsou zde uživatelky ze Slovenska a máme je tu rádi
24. 11. 2013 16:37
Ak niekto nerozumie slovensky v cechach a zase niektooo nerozumie cesky na Slovensku bolo by dobre si doplnit IQ.Rozpravam 5-timi jazykmi,ani jeden z nich nie je dokonaly a verte ani moja rodna slovencina nie je takze ani ten kto rozprava a zije v cesku ma daleko k spravnej cestine.Potom o com je tu rec.
24. 11. 2013 16:22
niekto ziada na ceskom portalu jenom cesky,pokial neviem spravne cesky radsej nenapisen nic?Na slovenskych portaloch napr.VARECHA.SK je plno cesky pisanych navstevnikov a mnou su doslova vitani,kolko hlav tolko rozumov a z ceska ci slovenska na ceskom mozu priniest nieco nove ,slovaci maju blizko kUkrajine,Polsku Madarsku,Rusku,od ktorych ci slovaci alebo cesi sa mame stale co ucit,cesi zase maju blizsie k Nemecku,Rakusku atd.takze pisane cesky ci slovensky na kvalite receptov nemeni ide o nas.Nenasla som zatial na slovenskom portaly pisat iba slovensky.Tu ide o velkost cloveka a jeho inteligencie.
24. 11. 2013 12:47
hosta:Ďkujem ti, dobrá víla! Po návrate k platni sa na to vrhnem!
24. 11. 2013 11:06
hosta:hosta:Do těsta se zakysankou dávám kromě kvasnic sodu, ale myslím, že princip bude stejný.Kdysi jsem ten recept viděla na TV Paprika.Ale nikdy jsem z něj nic jiného než langoše nedělala, nejsem žádná zkušená pekařka.
A těsto na pizzu je klasika, psala jsem to kdysi u jednoho svého rcp na pizzu, že po zadělání nechávám vykynout v lednici.Přidávám odkaz jen sem v komentářích, protože není tak univerzální jako tvůj recept.
http://www.toprecepty.cz/recept/26792-pizza-se-sme...
A těsto na pizzu je klasika, psala jsem to kdysi u jednoho svého rcp na pizzu, že po zadělání nechávám vykynout v lednici.Přidávám odkaz jen sem v komentářích, protože není tak univerzální jako tvůj recept.
http://www.toprecepty.cz/recept/26792-pizza-se-sme...
23. 11. 2013 23:49
magdalenka:za prvé ano - bez kynutí do lednice-pozor, pytlík vymačkat od vzduchu a zavázat, za druhé asi ano, aby se venku trochu ohřálo, za třetí taky asi ano - nechat na plechu trochu vykynout. Omlouvám se, taky zkouším poprvé, zbytek je stále v lednici, ale jistě to nějak vychytáme
- a vida, zkušená Lucie nám poradila - díky, jistě to nebude o moc jiné, než ze zakysankou. Dáváš taky prášek i kvasnice?
- a vida, zkušená Lucie nám poradila - díky, jistě to nebude o moc jiné, než ze zakysankou. Dáváš taky prášek i kvasnice?
23. 11. 2013 20:29
magdalenka:Nejsem Jitka, ale podobně dělávám i já.Zadělám a dám kynout do lednice, kynutí je chemická reakce, kterou teplo jen podpoří, ale není nezbytné.Před pečením vyndám, nechám cca hodinku stát při pokojové teplotě na lince pod utěrkou a zpracuji a dám péct.
Dělávám tak klasicky těsto na pizzu i na langoše se zak. smetanou tak předpokládám, že i těsto s jogurtem bude stejné.
Jituš-tobě bod.
Dělávám tak klasicky těsto na pizzu i na langoše se zak. smetanou tak předpokládám, že i těsto s jogurtem bude stejné.
Jituš-tobě bod.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 6 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 12 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 15 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 17 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 4 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 5 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 5 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 6 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 6 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 8 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 8 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 10 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 11 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Superlevná kopřivová polévka: Kromě perfektní chuti překvapí i velmi snadnou přípravou. Lehce ji zvládne každý
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jak používat květy a listy sedmikrásek. Oblíbené sirupy s léčivou silou a jedlé květy na talíři
Další recepty
Tématické fráze: kynute testo do mrazaku kynuté těsto v lednici těsto na langoše kynuté v lednici těsto kynuté v lednici kynute těsto do lednice sedmidenni buchta těsto na langoše, kynuté v lednici těsto na pizzu kynuté v lednici kynuté těsto z chladničky langoše kynuté v lednici mrazené kynuté těsto kynuté těsto v mrazáku kynuti těsta v lednici kynuté těsto kynuté v lednici kynuté těsto z lednice slovenský osúch sedmidenní chléb langoše kynuté za studena recept pizza kynutá za za studena pizza kynutá v lednici
Suroviny: mléko, cukr krystal, droždí, mouka hladká, mouka hrubá, prášek do pečiva, vejce, jogurt bílý, cukr, olej, sůl
Sedmidenní kynuté těsto (Ludo tjesto-bláznivé těsto)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Gx6J
67 názorů