Brynzový "koláč" se zelím a petrželkou
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 278 kJ / 2 217 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 141,72 g |
Tuky | 146,41 g |
Vláknina | 60,54 g |
Cholesterol | 1,63 g |
Sodík | 5,22 g |
Sůl | 12,96 g |
Sacharidy | 55,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 11. 2013 08:57
Halušky sa robia s bryndzou, kapustou hlávkovou aj kyslou, s tvarohom, ale dokopy nikdy nie. Ak to niekto zdžabe dokopy, tak chce byť pápežskejší od pápeža Rozhodne by som halušky robené v Prahe nepovažovala za to pravé orechové ...hlavne ak by mi ich takto niekto doniesol na stôl, tak to budem považovať za robenie si srandičky. Ono sa nedá všetko namiešať dokopy len preto, lebo sa to robí zvlášť. Kde v tej Prahe to takto dávajú ?Ja by som tam zašla sa pozrieť, na Vianoce ideme opäť do Prahy
24. 11. 2013 22:06
1974andrea: Copak v Praze, tam snědí leccos
24. 11. 2013 21:20
zizala:Jaruš, no možná na Slovensku, ale třeba v Praze ti je dají se slaninou, zelím a bryndzou
24. 11. 2013 21:18
Tanicka: Halušky se dělají s brynzou nebo se zelím, ale ne dohromady Aspoň o tom nevím
24. 11. 2013 20:50
Hrašuľka.Hrašuľka: Kombinaci kyseleho zeli s brynzou si neumíte představit???!!! Halušky se zelím a brynzou.. nic???
19. 11. 2013 01:57
"Při 200 stupních pečeme asi 50 minut"
...v tom případě není nutné KVAŠENÉ zelí vůbec předem vařit.
...v tom případě není nutné KVAŠENÉ zelí vůbec předem vařit.
18. 11. 2013 23:58
tejaja: Tak, ak môžem, do tejto diskusie sa zamiešam aj ja, lebo to tu nie je prvý raz,čo čítam "nastrúhame brynzu" a vyvaľujem na to oči. Bryndza - nie brynza - prosím, sa strúhať nikdy nedala a dať sa nebude. Mám ale dojem, že sa tu jedná o veľký omyl a že sa vlastne hovorí o kravskom sýre, ktorý je náhradou za pravý ovčí syr - ten, čo tak krásne vŕzga v papuľke. Osobne si kombináciu bryndze a kyslej kapusty ani neviem predstaviť, lebo to, čo by potom nasledovalo, by bolo na mňa strašne rýchle. To by som určite nestihla. Ale verím, že to chutnalo.
18. 11. 2013 23:13
tejaja: Prosila bych též čerstvou dodávku
17. 11. 2013 19:12
Tanicka: súhlasím s tebou, kúpiť u vás skutočne kvaltnú bryndzu problém je, máš pravdu.
jarda Kadic: Jaroušku, neukazuj mi výrobky mliekární, aj u nás sú v obchode šmejdy Ja som vravela o skutočnej bryndzi, nie "padělkoch". Takým sa vyhni, je to zbytočne drahý syr, bez liečivých účinkov.
http://koktail.pravda.sk/hviezdne-kauzy/clanok/568...
A máš pravdu, ovčí syr je na nezaplatenie. Žeby som ti tú bryndzu doručila?
jarda Kadic: Jaroušku, neukazuj mi výrobky mliekární, aj u nás sú v obchode šmejdy Ja som vravela o skutočnej bryndzi, nie "padělkoch". Takým sa vyhni, je to zbytočne drahý syr, bez liečivých účinkov.
http://koktail.pravda.sk/hviezdne-kauzy/clanok/568...
A máš pravdu, ovčí syr je na nezaplatenie. Žeby som ti tú bryndzu doručila?
17. 11. 2013 19:01
tejaja: Jako důkaz,ze existuje “kravská“ brynza jsem ti ofotil výrobek české soukr.mlékárny,která jí vyrábí.Je to na “diskuzi“.Jinak když jsem sloužil na “východě“,tak v našem prostoru byly ovečky a bačové nám dávali akorát čerstvý ovčí sýr.Krásně vrzal v puse.
17. 11. 2013 18:33
tejaja: Já jsem právě též viděla v obchodě i brynzu "smíšenou", proto uvádím takto.. Tedy ne že by mi ta kravská nechutnala, ale pravá ovčí má údajně spoustu léčivých bakterií, což jiná asi mít nebude.. Mimochodem, má někdo tip, kde koupit v Praze kvalitní brynzu za rozumnou cenu?
17. 11. 2013 18:11
jarda Kadic: nepletu se. Bryndza je výrobok z ovčieho syra. To, že sa šetrí a pridáva sa do bryndze kravský syr, je iná záleťitosť. A rovnako iná záležitosť je, že Slovensko poť´žiadalo o udelenie ochrannej známky veľmi debilne ( pardon za výraz ) na názov Pravá slovenská bryndza, čo je s prepáčením hovadina. Zapracovala lobby na zlosť všetkých bačov a ľudá na Slovensku. Nič to ovšem nemená na skutočnosti, že bryndza bola a je výrobok z ovčieho, nie kravského mlieka.
A môžem ti povedať, že chuťove je to obrovský rozdiel. Škoda, že ti nemôžem doručiť bryndzu takú, aká má byť, z ovčieho NEPASTERIZOVANÉHO mlieka, priamo zo salaša. Bryndza z pasterizovaného mlieka stráca všetky svoje liečebné vlastnosti.
A môžem ti povedať, že chuťove je to obrovský rozdiel. Škoda, že ti nemôžem doručiť bryndzu takú, aká má byť, z ovčieho NEPASTERIZOVANÉHO mlieka, priamo zo salaša. Bryndza z pasterizovaného mlieka stráca všetky svoje liečebné vlastnosti.
17. 11. 2013 17:27
tejaja: pleteš se,bryndzu se může vyrábět i z obou mlék, popřípadě jen z kravského mléka.Není to sice potom “pravá slovenska bryndza“ ale fakt ,že se dělá . Ale je fakt,že i ta “levá“ je měkoučká, strouhat netřeba A víš,proč to vím? Nedávno jsem se spletl,a omylem jí koupil.A chuťově jsem to skoro nepoznal,kdyby to tam nebylo napsané
17. 11. 2013 14:23
Ja mám len otázku ohľadom bryndze : v surovinách máš napísané "ovčí brynzy", ale iná predsa neexistuje, bryndza musí byť z ovčieho syra, inak to bryndza nie je. A ešte, ako mám nastrúhať bryndzu ? Je predsa mäkká, rozdrobím ju v rukách, a teda je to zbytočné. Neznalých to môže miasť.
Inak jedlo je určite dobré
Inak jedlo je určite dobré
17. 11. 2013 13:11
Slané koláče u nás jedou
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 9 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno před 21 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 21 hodinami
Hemenex v toustu
Přidáno před 23 hodinami
Smažená rýže se zeleninou bez masa
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
BUBLANINA ovocná
Frana74 uvařil před 7 hodinami
Extra rychlé lívance
aknorew uvařila před 10 hodinami
Řezy s Vitacitem
ruckovalucie uvařila před 10 hodinami
Domácí krtkův dort
Martina3 uvařila před 10 hodinami
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Lucie1001 uvařila před 10 hodinami
Pejsci - křehké sušenky z kondenzovaného mléka
Saratice uvařila před 10 hodinami
Zelené smoothie s jogurtem
Valis uvařila před 11 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Le.e.nka uvařila před 11 hodinami
Kuřecí plátky na houbách
Pavlat.R uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Apríla si z lidí dělají i světoznámé firmy: Dokazuje to burger pro leváky, čokoládová majonéza nebo nápoj zvyšující IQ
Jak udělat z libečku „maggi“? Kromě svazku aromatické bylinky stačí jen voda, sůl a olej a postup, který zvládne každý
Další recepty
Tématické fráze: bryndza v receptech ovčí bryndza recepty bryndza z kravského mléka ovčí bryndza recepty z kysaného zelí a brynzy slany brynzovy kolac cibulový koláč s brynzou koláč s brynzou koláč z brynzy slaný brynzový koláč recept koláč z ovčej bryndze pečeme z brynzy jak se dela brynzda ovčí brynza viš bryndza brynzovy kolac se slaninou slovenská koláč praha, slovenská brynza muze se brynza varit recept z brynzy
Suroviny: zelí kysané, semínka lněná, vejce, brynza, cibule, česnek, sůl, pepř, sádlo, petrželka zelená
Brynzový "koláč" se zelím a petrželkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DrN6
15 názorů