Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brynzový "koláč" se zelím a petrželkou

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

17. 11. 2013 13:08

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 278 kJ / 2 217 kcal
Bílkoviny141,72 g
Tuky146,41 g
Vláknina60,54 g
Cholesterol 1,63 g
Sodík 5,22 g
Sůl12,96 g
Sacharidy55,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

25. 11. 2013 08:57

Halušky sa robia s bryndzou, kapustou hlávkovou aj kyslou, s tvarohom, ale dokopy nikdy nie. Ak to niekto zdžabe dokopy, tak chce byť pápežskejší od pápeža :-D:-D:-D Rozhodne by som halušky robené v Prahe nepovažovala za to pravé orechové ...hlavne ak by mi ich takto niekto doniesol na stôl, tak to budem považovať za robenie si srandičky. Ono sa nedá všetko namiešať dokopy len preto, lebo sa to robí zvlášť. Kde v tej Prahe to takto dávajú ?Ja by som tam zašla sa pozrieť, na Vianoce ideme opäť do Prahy ;-)

zizala zizala (moderátorka)

24. 11. 2013 22:06

1974andrea: Copak v Praze, tam snědí leccos ;-):-))

1974andrea 1974andrea

24. 11. 2013 21:20

zizala:Jaruš, no možná na Slovensku, ale třeba v Praze ti je dají se slaninou, zelím a bryndzou:-D

zizala zizala (moderátorka)

24. 11. 2013 21:18

Tanicka: Halušky se dělají s brynzou nebo se zelím, ale ne dohromady ;-) Aspoň o tom nevím :-8

Tanicka Tanicka

24. 11. 2013 20:50

Hrašuľka.Hrašuľka: Kombinaci kyseleho zeli s brynzou si neumíte představit???!!! Halušky se zelím a brynzou.. nic??? :-D

casino

19. 11. 2013 01:57

"Při 200 stupních pečeme asi 50 minut"
...v tom případě není nutné KVAŠENÉ zelí vůbec předem vařit.

Hrašuľka.Hrašuľka

18. 11. 2013 23:58

tejaja: Tak, ak môžem, do tejto diskusie sa zamiešam aj ja, lebo to tu nie je prvý raz,čo čítam "nastrúhame brynzu" a vyvaľujem na to oči. Bryndza - nie brynza - prosím, sa strúhať nikdy nedala a dať sa nebude. Mám ale dojem, že sa tu jedná o veľký omyl a že sa vlastne hovorí o kravskom sýre, ktorý je náhradou za pravý ovčí syr - ten, čo tak krásne vŕzga v papuľke. Osobne si kombináciu bryndze a kyslej kapusty ani neviem predstaviť, lebo to, čo by potom nasledovalo, by bolo na mňa strašne rýchle. To by som určite nestihla. Ale verím, že to chutnalo.

Tanicka Tanicka

18. 11. 2013 23:13

tejaja: Prosila bych též čerstvou dodávku :-):-p

tejaja tejaja

17. 11. 2013 19:12

Tanicka: súhlasím s tebou, kúpiť u vás skutočne kvaltnú bryndzu problém je, máš pravdu. ;-)

jarda Kadic: Jaroušku, neukazuj mi výrobky mliekární, aj u nás sú v obchode šmejdy :-D Ja som vravela o skutočnej bryndzi, nie "padělkoch". ;-) Takým sa vyhni, je to zbytočne drahý syr, bez liečivých účinkov.
http://koktail.pravda.sk/hviezdne-kauzy/clanok/568...
A máš pravdu, ovčí syr je na nezaplatenie. Žeby som ti tú bryndzu doručila? ;-)

jarda Kadic jarda Kadic

17. 11. 2013 19:01

tejaja: Jako důkaz,ze existuje “kravská“ brynza jsem ti ofotil výrobek české soukr.mlékárny,která jí vyrábí.Je to na “diskuzi“.Jinak když jsem sloužil na “východě“,tak v našem prostoru byly ovečky a bačové nám dávali akorát čerstvý ovčí sýr.Krásně vrzal v puse.

Tanicka Tanicka

17. 11. 2013 18:33

tejaja: Já jsem právě též viděla v obchodě i brynzu "smíšenou", proto uvádím takto.. Tedy ne že by mi ta kravská nechutnala, ale pravá ovčí má údajně spoustu léčivých bakterií, což jiná asi mít nebude.. Mimochodem, má někdo tip, kde koupit v Praze kvalitní brynzu za rozumnou cenu?

tejaja tejaja

17. 11. 2013 18:11

jarda Kadic: nepletu se. Bryndza je výrobok z ovčieho syra. To, že sa šetrí a pridáva sa do bryndze kravský syr, je iná záleťitosť. A rovnako iná záležitosť je, že Slovensko poť´žiadalo o udelenie ochrannej známky veľmi debilne ( pardon za výraz ) na názov Pravá slovenská bryndza, čo je s prepáčením hovadina. Zapracovala lobby na zlosť všetkých bačov a ľudá na Slovensku. Nič to ovšem nemená na skutočnosti, že bryndza bola a je výrobok z ovčieho, nie kravského mlieka.;-)
A môžem ti povedať, že chuťove je to obrovský rozdiel. Škoda, že ti nemôžem doručiť bryndzu takú, aká má byť, z ovčieho NEPASTERIZOVANÉHO mlieka, priamo zo salaša. Bryndza z pasterizovaného mlieka stráca všetky svoje liečebné vlastnosti.

jarda Kadic jarda Kadic

17. 11. 2013 17:27

tejaja: pleteš se,bryndzu se může vyrábět i z obou mlék, popřípadě jen z kravského mléka.Není to sice potom “pravá slovenska bryndza“ ale fakt ,že se dělá .;-) Ale je fakt,že i ta “levá“ je měkoučká, strouhat netřeba;-) A víš,proč to vím? Nedávno jsem se spletl,a omylem jí koupil.A chuťově jsem to skoro nepoznal,kdyby to tam nebylo napsané:-D:-D:-D:-D

tejaja tejaja

17. 11. 2013 14:23

:-8 Ja mám len otázku ohľadom bryndze : v surovinách máš napísané "ovčí brynzy", ale iná predsa neexistuje, bryndza musí byť z ovčieho syra, inak to bryndza nie je. A ešte, ako mám nastrúhať bryndzu ? Je predsa mäkká, rozdrobím ju v rukách, a teda je to zbytočné. Neznalých to môže miasť.
Inak jedlo je určite dobré :yes:;-)

spagetka spagetka

17. 11. 2013 13:11

Slané koláče u nás jedou :-p:-p:yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bryndza v receptech ovčí bryndza recepty bryndza z kravského mléka ovčí bryndza recepty z kysaného zelí a brynzy slany brynzovy kolac cibulový koláč s brynzou koláč s brynzou koláč z brynzy slaný brynzový koláč recept koláč z ovčej bryndze pečeme z brynzy jak se dela brynzda ovčí brynza viš bryndza brynzovy kolac se slaninou slovenská koláč praha, slovenská brynza muze se brynza varit recept z brynzy

Suroviny: zelí kysané, semínka lněná, vejce, brynza, cibule, česnek, sůl, pepř, sádlo, petrželka zelená

TopRecepty.cz

Brynzový "koláč" se zelím a petrželkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DrN6