Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelňačka podle "starýho" Habany

Výborná hustá zelňačka, která v tomto počasí zasytí a zahřeje. Je plná kysaného zelí, brambor, klobásky a koření a nakonec zjemněná zakysanou smetanou. Barvu získá díky červené paprice. Dobrou chuť.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

30. 1. 2014 01:18

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie8 741 kJ / 2 089 kcal
Bílkoviny103,20 g
Tuky102,60 g
Vláknina43,13 g
Cholesterol 457 mg
Sodík 9,24 g
Sůl22,20 g
Sacharidy170,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

ZDROJ (upraveno)

http://www.labuznik.cz/recept/zelnacka-staryho-hab...

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jardakupsa

4. 3. 2022 19:25

Mně to chutnalo, děkuji za inspiraci.

spinner

3. 10. 2021 11:58

Na tom není co pokazit

Stanislav Nosek

2. 11. 2020 10:47

<3

Eja57 Eja57

20. 6. 2020 20:05

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 1. 2018 10:21

Je skvělá;-), přidávám foto:-8

hadravovaa

2. 3. 2014 20:26

mamka dávala do zelnačky ještě houby a mírně zahuštovala syrovým nastrouhaným bramborem a zakysanou smetanu jsme si dali do polévky až na talíři

casino casino

15. 2. 2014 23:52

otesánek:
(neregistrovaný/á) neotesanče…
…jen jako takový si můžete dovolit napsat že lžu!
Nelžu! Při svém LaHoSiPa si tento luxus nemohu dovolit. Je pro mě jednodušší nelhat a zatím mě ještě nikdo nenačapal „na hruškách“!
Pokud mi nevěříte, hoďte voko sem http://www.labuznik.cz/recept/zelnacka-staryho-hab... do komentářů 30.05.13 12:23 kde už pomalu před rokem jako bych věděl, že se ukáže nějaký jelimán vašeho ražení.
Pokud je vám mé slovo málo a stojí vám to vůbec za to, písněte si na LABUŽNÍKOVI správci a optejte se, zda Habana své recepty vymazal a zda oni je posléze (jako svůj majeteček) opět resuscitovali…
Omlouvat se mi nemusíte:-D

Majka8

15. 2. 2014 00:19

casino:chi chi chi,já jsem ji dnes taky vařila a nezbylo nic:-Dještě večer ji chlap hledal a bohužel,rodina byla rychlejší:-))

casino casino

14. 2. 2014 22:44

K tomuto receptu mám velmi vřelý, ba přímo partnersko- registrovaný, vztah. Nejednu krásnou chvilku jsme už spolu u sporáku strávili... Dokonce i dnes, na Valentýna, jsme spolu:-D
Chtěl jsem TOP obohatit o ověřený recept, ale udělal jsem chybu.
Zelňaček je tu celá řada a některé jsou velmi podobné.
Než ale nechám rcp případně vymazat, rád bych si ujasnil, kde jsem, soudruh, udělal chybu.

Registrovaní a neregistrovaní kolegové kteří jste na rcp našli něco pozitivního…, děkuji vám

Registrovaní a neregistrovaní, kterým není leccos po chuti, dovolte:
Zpětně vidím chybu v tom, že jsem rcp nazval podle původního receptu. Zjednodušil jsem postup až tak, že by autorovi mohlo vadit jeho uvedení pod původním názvem.
Na druhou stranu, myslíte si, že bych nedokázal rcp překopat, že by ho ani vlastní otec mladýho Habany nepoznal? Tu bych něčeho ubral, tu něco přidal, vrazil bych tam třeba mrkvičku, kousek cerelu, jeden hřebíček, KL medu a aby se chuti opravdu, ale opravdu „propojily“, tak bych to dotáhl k dokonalosti kouskem čokolády, samozřejmě té nejvyšší kvality, aspoň 90%ní a zastříkl tequilou:-))
Myslím, že se chovám seriozně (co se vkládání rcp týče, hihihi) když zdroj uvádím… dělal jsem to tak doposud a budu to dělat i nadále, protože necítím potřebu prsit se tu a pyšnit cizím peřím!
Tak co vám sakra vadíííííííí:-?

ahas-ver

10. 2. 2014 13:52

Když jsem před lety hledal recept na tradiční zelňačku, vybíral jsem dlouho a pečlivě z mnoha a mnoha zdrojů. Nevěřili byste, čemu všemu se dá říkat zelňačka. Tento recept jsem skutečně našel na labužníkovi a zkusil jej. Polévka je vynikající, jen s trháním klobásy jsem se netrápil, prostě jsem ji jen pokrájel na plátky. :-p

otesánek

4. 2. 2014 14:20

casino: Ale ale casino, lžete jako vždycky. Recepty v Labužníku uveřejněné JSOU MAJETKEM Labužníka a NIKDY je nevymažou. Takže jaképak zachraňování.

spagetka spagetka

31. 1. 2014 10:17

tejaja: souhlas:yes::yes:, dělám stejně a nechápu ty komentíky okolo....dělá se to léta, v různých kombinacích a v celé republice a psát, odkud že je to zkopírované je s prominutím blbost. Kdybych to sem dala já, tak jsem to opsala třeba od babičky z Chuchelny a ne z Labu, takže bych měla Labužníka obvinit, že mi to ukradli z šuplete ;-);-);-);-).

duchacek

31. 1. 2014 10:11

Majka8: taky tejaja: Máš naprostou pravdu takto vařím já taky již několik desetiletí cca4 a
recept znám od své tety ze Slovenska ... :-!:-!:-!:-!:-!:-!:-/
A taky někdy pocituji že jsem se dostal mezi samé učené lidičky a ne mezi amaterskými kuchaři.:-((

tejaja tejaja

31. 1. 2014 10:09

Ja neviem, či podľa starého Habany alebo podľa starej Blažkovej, ale takáto kapustnica sa u nás robí bežne. Veď tam nie je nič extra, kyslá kapusta, zemiaky, klobása, smotana ...čo by ju robilo výnimočnou ( casino, nechcem uraziť, myslím to v tom zmysle, že sú to zbytočné reči ), tak prečo toľko okolo toho toľko nie veľmi citlivých komentárov? ;-)

Věrka

31. 1. 2014 09:48

Nečekala jsem, že i tady jsou tak nenávistní lidi.Vždyť je tam napsáno,že je to zelňačka podle starého Habany. A já tady navíc chodím,abych se inspirovala,co uvařit,protože každý den vymýšlet něco nového,tak to je už pro mě náročné.A když se mi to líbí, tak nepřemýšlím a nehledám co kde kdo napsal,abych mu dokázala, jaký je to trotl. Lidi co chcete od těch nahoře, když někteří z Vás jsou stejní, akorát v jiné dimenzi.Trošku nadhledu, pohody a tolerance :-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zelňačka recept recept zelňačka tradiční bílá domací poctivá zelńačka poctiva zelnacka zelnačka starého zelňačka recept zelňačka valašská zelňačka starého habany zelnacka albert zelňačka recepty tradiční zelňačka zelňačka s čabajkou poctivý zelnacka zelnačka labužník zelňačka podle zelna polevka starého habany papriková zelnačka zelnačka-recept polévka zelnice skleněnka

Suroviny: zelí kysané, špek, sádlo, cibule, paprika čerstvá červená, klobása, pepř celý, koření nové koření, kmín celý, brambory, mouka hladká, smetana zakysaná, sůl, pepř, cukr, ocet

TopRecepty.cz

Zelňačka podle "starýho" Habany

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xw2V