Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavé dalamánky za kačku

Křupavé bulky, bohatě sypané solí a kmínem, to jsou oblíbené dalamánky. Tradičně se pečou z pšeničné a žitné mouky - těsto je velmi podobné těstu na klasický chléb. Podle tohoto jednoduchého receptu si je doma připravíme doslova za pár korun.

Hodnocení receptu je 5,0 (66×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby kynutí

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

30. 1. 2014 00:52

Suroviny pro 8 kusů

8 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 424 kJ / 1 774 kcal
Bílkoviny52,63 g
Tuky6,83 g
Vláknina16,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy367,22 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jeden dalamánek cenově vychází pod 1 Kč (podle toho, za kolik sežente hladkou žitnou moku), proto ten název :-)

Za inspiraci mockrát děkuji Isindy, bez jejíhož nápadu by tyto dalamánky nebyly na světě. Více viz její skvělý recept zde: http://www.toprecepty.cz/recept/37305-chlebohousky...

Tento recept vznikl víceméně nedopatřením - improvizovala jsem, protože se mi doma nedostávalo hladké mouky.-) Obě jsme vycházely z populárního receptu na Chléb bez hnětení.

http://daniela.pise.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Zdenka Košánová

12. 1. 2016 23:01

Z podobného receptu jsem dnes pekla chleba a je vvnikající:-))

hafi58

3. 1. 2016 21:48

zdravím, náhodou jsem narazila na tento recept, přestože jsem ještě nikdy nepekla ani dalamánky ani podobné pečivo, výsledek byl úžasný, jenom vhled nebyl úplně na jedničku, ale to vyladím, problémy s těstem jsem neměla žádné, děkuji a pokud by byl nějaký osvědčený recept na chleba, budu ráda, za mě :yes:

danielle72 danielle72

30. 4. 2014 08:53

eva406: Jsou nádherné :yes: Děkuji za vyzkoušení i za fotku :-K:-K:-K

eva406

28. 4. 2014 17:28

Do těsta jsem ještě trošku mouky přidala, dalamánky jsem vytvořila do tvaru obilného klasu (viz přidané foto), protože máme hodně rádi křupavou kůrku, tak aby jí byla co možno největší plocha. Z této dávky jsem ty klasy udělala 3. Příště určitě zadělám ze dvojité dávky. Výborné, voňavé, křupavé. Myslím, že za půl hodiny nebude co řešit.

danielle72 danielle72

12. 2. 2014 10:09

Těsto se opravdu hodně lepí a je řídké, ale tak to má opravdu být. Vykynuté těsto nemá úplně téct, ale trochu podobné tomu lívancovému je. Stejně jako u zde populárního chleba bez hnětení.
S dalamánky je víc práce, protože se musí tvarovat a kvůli konzistenci těsta je to trochu obtížnější. Nabírám je lžící, dávám na pomoučenou plochu, opatrně je v mouce obracím a povaluji a snažím se o kulatý - oválný tvar. Chce to trošku trpělivosti, pomoučit si i ruce, ale dalamánky jsou pak krásně nadýchané.

Cocoska

11. 2. 2014 22:35

Mouka má různou nasákavost, běžně peču domácí chléb bez hnětení a první dva pokusy byly taky dost řídké, než jsem zkusila přidávat vodu postupně... někdy přidám všechnu a je to akorát, někdy jí dám o hodně míň. Nicméně chuťově i vzhledově neměly první pokusy chybu, jen se s těstem malinko hůř manipulovalo.
Tyhle dalamánky musím rozhodně vyzkoušet, vypadají parádně:yes:

Oluška

11. 2. 2014 21:28

taky nechápu, jak se mohly podle toho receptu povést, té vody je tam strašně moooc, nepřemýšlala jsem u toho a dala tolik, co se píše v receptu a teklo to :-(, takže jsem tam dosypala mouku, a to dost,:-( a zaprášilo se po nich. Takže vody opravdu o dost méně!!!

Verča

11. 2. 2014 14:12

Tak nevím...
Peču denně.Od pečiva,přes pizzu,koláče...,třeba včera luxusní focacciu se sušenými rajčaty,bazalkou,a další olivy/rozmarýn.. a vím,jak má vypadat kynute,chlebové těsto...
Tohle mělo konzistentně něco mezi haluškama a palačinkou...
Takže,,od oka od každé mouky kousek,přidat droždí a špetku solí+octa a nechám se překvapit...
Ode mě těžký p ropadák a kdo dal podle těchto poměrů něco dohromady,co mělo v konečné fázi tvar a chuť dalamánu,respekt.... :-//:no::no:

danielle72 danielle72

9. 2. 2014 16:14

gypka: Děkuji za pěknou fotku:-K. Cibulka je bezva nápad:yes:, taky příště vyzkouším ;-)

gypka

8. 2. 2014 19:03

Fotka přidána, no ještě je nemám tak krásné jak vy :D ale to se doladí. Myslím, že se budou u nás taky dělat velice často.Já jsem do dnešní várky přidala sušenou smaženou cibuli a jsou taktéž výborné. Ještě jednou díky za super recept :yes:

danielle72 danielle72

7. 2. 2014 13:05

gypka: To mám radost, že Vám dalamánky chutnaly, u nás se teď dělají obden (to jsme si naběhla :-S:-D). Když zbyde čas udělat a přidat fotku, budu moc ráda;-)

gypka

7. 2. 2014 12:29

Jsou fantastické a příprava jednoduchá, určitě jsem nedělala naposledy, no spíš myslím, že je budu dělat velice často ;-):yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

6. 2. 2014 23:42

:-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 2. 2014 23:39

:yes::yes: paráda:-p

danielle72 danielle72

5. 2. 2014 22:18

Katastrophe: Já děkuji za vyzkoušení i za pochvalu:-K:-). Ani u nás bohužel nezbyly na druhý den, abych věděla, jaké budou. Mohu jen doufat, že až je budu zase dělat, nezapomenu jeden schovat;-) A že pak nezapomenu, kam jsem ho schovala:-)):-D

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dalamanky dalamánky recept recept na dalámánky domaci dalamanky dalamanek recept dalamanek recepty za kačku dalamánky bez hnětení dalamánky bez kynutí dalamánky z žitné mouky domácí dalamánek jak upéct dalamánky dalamánky chlebové těsto pečení dalamánku recept dalamánek recepty na dalamánky chlebove dalamanky recept na kacku dalamánky z chlebové mouky pečeme dalamánky

Suroviny: mouka žitná hladká, mouka polohrubá, mouka hladká, sůl, ocet, kmín celý, voda, droždí sušené, sůl hrubá, kmín celý

TopRecepty.cz

Křupavé dalamánky za kačku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WvXo