Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková nejen z koňského masa

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

14. 2. 2009 16:29

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 650 kJ / 1 111 kcal
Bílkoviny240,98 g
Tuky13,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 476 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Takto dělám svíčkovou léta, ať už je to z hovězího,králíka,krůtího, nebo kuřeciho masa s tím rozdílem, že nedám jalovec. Ten dávám jen do tmavých mas, nebo na divoko.

fotky postupně přidám

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

28. 8. 2010 15:00

Petra (neregistrovaný/á) , chudáci ošípané, chudáci býci, kravy, králiky...sliepky...možno pokračovať. Videla si už niekedy naživo krásneho býka ? A čo sme to za národ, že jeme iné živé tvory ? Aj rastliny žijú, cítia, majú pamäť...takže by sme nemali jesť ani rastliny. Lenže človek je na vrchole potravinového reťazca, je predátor, takže konzumuje aj zvieratá. Iná vec je ako ich chová, ako sa k nim správa, ako ich zabíja.
Môj dedko vždy vravieval : pán Boh dal človeku zvieratá na to, aby ich jedol, ale nie na to, aby zvieratá trpeli.
A prosím, nepodozrievaj ma z nevraživosti ku koňom, vyrástla som v meste, kde chov koní mal a má mnohoročnú tradíciu, žrebčinec je tam od r. 1856 a chodiť do stajní za môjho detstva patrilo k akýmsi nepísaným povinnostiam. Obyvatelia môjho rodiska sú doteraz nazývaní "koňarmi":-D:-D:-D;-)

maris maris

28. 8. 2010 14:18

Petro, to není zdaleka otázka našeho národa, koňské maso je velmi oblíbené např. v Itálii i Francii.

Petra

28. 8. 2010 14:10

Chudáci koně!!!!Jak je někdo může jist,nechapu!!!!!!!!!!!!!!!!!Taková krásná zvířata!!!Sme uz tak;- mlsny narod,ze nemuzeme jist u nas klasicke maso?;-(

tejaja tejaja

6. 4. 2009 19:18

Bibinka, ďakujem za ponuku;-) recept sa mi páči, ale na Veľkú noc to nebude, pretože ideme do Prahy a to je ďaleko na to, aby som niesla mrazené mäso. Ale po sviatkoch...asi áno;-):-D:-D

Bibinka Bibinka

6. 4. 2009 14:40

Tejajo, když máš ještě jeden balíček koniny, tak bych ti chtěla doporučit(pokud to máte rádi), třeba na svátky tuhle svíčkovou. My jsme se mohli strhat:-D,jak nám to moc chutnalo-fakt stojí to tou chutí za to:yes::-)):-)

No-One

24. 2. 2009 12:14

Aby to bylo spravedlivé tak proč by měli být kůň a pes ušlechtilejší než kráva, jehně, klokan nebo třeba prase?? Podle čeho to rozlišujete? posledně jmenované prase je co se inteligence týče nejvýše nad ostatními a taky si ho dáváte na talíř.Mám ráda všechna zvířata a jde hlavně o to jak se k nim člověk chová a když je chce zabít(protože jíst musí), tak aby netrpěla. Nebo být vegetarián.

Pejli Pejli

16. 2. 2009 20:16

HHmmmmmm!!! :-p miluju koně!!! :-* "i na talíři" a Hani, to je těžko, někdo jí psy, někdo koně, někdo klokany :-D:-D hold, takový je řetězec ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 2. 2009 17:49

Hanko, odpusť nám to, ale žijeme jinde:-( Možná bychom rádi měnili s tebou, ale jsme z této republiky a pokud tě to uklidní, ani mnozí z nás koně nepozřou. Někde v Číně jsem viděla, jak zaživa kuchají štěňata. No, jiný kraj...jiná země, jiné zvyky a u nás zase není až takovým národním zvykem koně jíst. Jedná se hlavně o ty koníčky, kteří si zlomili nohu.:-/

zizala zizala (moderátorka)

16. 2. 2009 17:46

Hanko, to máš jedno, já bych zase nedala do pusy klokaní maso, které je u vás běžné...je to i o zvyku a tradici;-)

Hanka

16. 2. 2009 17:45

Nezlobte se, ale už dlouho žiju v Austrálii a tady, kdo jí koninu je ve stejném opovržení jako ten, kdo jí psy. Osobně taky nechápu, jak někdo může vložit do pusa tak ušlechtilý zvíře, jako je kůň.:-//

tejaja tejaja

14. 2. 2009 18:21

Sviečková je dobrá aj z iného mäsa, máš úplnú pravdu:yes:, ale mňa láka práve tá konina;-);-)

Bibinka Bibinka

14. 2. 2009 18:10

Vašku i Tejajo,vždyť pořád lákám, aby jste si přijeli pro balíček masa, každý kolem 1 kg. Věřte, že bych Vám tam tu porci přes ten PC hned strčila, aby jste si taky mohli ochutnat. Můj manžel si 2x přidal a snědl 7 knedlíků, já ty 3 co jsou na fotce.
Jinak ta svíčková je dobrá i z jiného masa, tak neotálejte a nakrmte chuťové buňky, pak už se na mě nebudete mračit:-D;-)

tejaja tejaja

14. 2. 2009 18:03

Bibinka, musím sa pridať k Vaškovi - neprovokuj :-!:-!:-!;-);-);-)

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

14. 2. 2009 17:52

Babinko. Už zase provokuješ s tou koninou. Sakrišty nezlob mne a nedělej mi laskoviny s tou koninou. Václav.

Bibinka Bibinka

14. 2. 2009 17:11

Špagetko, tak zaskoč, já Ti zatím nandám.:-D;-):-))

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: svíčková naložená svíčková svičkova z koniny naložení masa na svíčkovou naložení svíčkové lák na svíčkovou vaříme svíčkovou konina recepty klokaní maso recepty konské recepty klokaní svíčková recepty klokaní maso klokaní maso recept konina vaříme z końskeho masa recepty-konské maso recepty z koniny vařime z koniny nalozeni jehnete lák na maso na svíčkovou

Suroviny: maso koňské, zelenina kořenová, cibule, bobkový list, pepř, koření nové koření, jalovec, tymián, šťáva citronová, kůra citronová, brusinky, smetana kysaná, smetana 33%, mouka hladká, sůl, cukr, ocet

TopRecepty.cz

Svíčková nejen z koňského masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68P7