Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Levný chléb od Ládi Hrušky

Pečení vlastního domácího chleba nabývá na popularitě a my vám ukážeme, že to jde levně a jednoduše. Recept podle Ládi Hrušky není náročný a jeden chutný voňavý bochník vás vyjde na 12Kč.

Hodnocení receptu je 5,0 (50×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min + doba kynutí

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava, + doba kynutí)

15. 1. 2014 13:50

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie11 394 kJ / 2 723 kcal
Bílkoviny87,00 g
Tuky15,13 g
Vláknina23,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,81 g
Sůl12,00 g
Sacharidy548,13 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vím, že tady máme hodně podobný chléb bez hnětení. Nenašla jsem však tento chléb, který nás stojí cca 12 kč.

Zdroj http://tn.nova.cz/zpravy/na-vasi-strane/lada-hrusk...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jarka skrobakova

15. 1. 2014 18:22

:yes::yes::-K

tejaja tejaja

15. 1. 2014 18:14

Veronika.Hrozna:;-) Veronika, nič v zlom, nechcem rýpať, ale každý valec je "pravidelný", inak by to nebol valec. Ak mám hrnček, ktorý sa dole zužuje, tak má tvar zrezaného kužeľa, nie ihlana, ihlan je hranaté teleso ;-)

Jitkas

15. 1. 2014 17:07

A proc nepouzijete odmerku, ktera ma vyznacene ml, cl atd.? Treba tu od dom.pekarny, nemuzete se splest.

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 1. 2014 16:50

casino: No, asi víš, že já jsem fanouškem Babicy, takže se nediv, že mi nevadí ani pan Hruška. Cokoliv jsem od kteréhokoliv z nich vařila bylo skvělé.;-)

casino casino

15. 1. 2014 16:38

Koukám, že panu Babicovi se v TV vylíhla konkurence:-))

Myslím, že tento chleba se liší jen v tom, že je použita pouze jedna, předpokládám že pšeničná, mouka:no: Hlavně že chutnal...
Ale k té uvedené ceně 12,-Kč
Odhaduju, že ten chlebík váží po upečení asi 0,8kg. Tzn. 15,-/kg a za stejný peníz peču chleba, kde je 1/3 žitné mouky a to už je Chleba s velkým CH a stejně tak to bude i se vzpomínaným chlebem bez hnětení:-)):yes:

hanahcotton hanahcotton

15. 1. 2014 15:33

Jani dnes jsem dělala s cibulkou a je výborný:yes::yes:

Irule Irule

15. 1. 2014 15:31

no třeba někdy dostanu odvahu a vyzkouším :-):-p:-K:yes:

Jackie79

15. 1. 2014 15:14

Veronika.Hrozna:
Tedy nikdy jsem neřešila, jestli mám ten či onen hrnek a nikdy jsem ani neměla s těstem problém. Nesmíte být takový puntíčkář;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

15. 1. 2014 15:07

Irrena:Poměr je zachovaný jenom když máš pravidelný valec ,když je hrnek zúžený ke spod tak 1 dáš celý a polovina hrnku je objem menší jelikož je spodek hrnku užší než jeho kraj /seřiznutý jehlan/. ˇProto tady medituju,neboť všechny hrnky v domácnosti mám kónické ,ani jeden pravidelný valec !
Musím někde jeden pravidelný válcový hrnek najít !:-D

Irrena Irrena

15. 1. 2014 15:04

Veronika.Hrozna:ale když použiješ stejný hrnek na mouku i na vodu je poměr zachovaný;-)Nesmíš použít jiný na mouku a jiný na vodu;-)

Péťa

15. 1. 2014 14:59

Veronika: Už se nedivím, že neumíte upéct chleba. Řešíte blbosti. :-))

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

15. 1. 2014 14:43

Jackie79: Jelikož ne všechny hrnky jsou tvaru pravidelného válce ,ale se směrem k otvoru hrnku rozšiřují je první polovina hrnku ode dna menšího objemu ,než druhá polovina hrnku směrem k otvoru. Takže není všechno jak se zdá! Objemy vody a mouky proto mohou být zcela odlišné podle tvaru použitého hrnku. :-O

Jackie79

15. 1. 2014 14:35

Veronika.Hrozna:
Nezáleží přeci na velikosti hrnku, ať použijete 1dcl nebo 3dcl, ten poměr surovin bude pořád vyvážený. Akorát pak přidáte například o lžičku více soli i droždí.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

15. 1. 2014 14:16

Jana Remkova:Počkat v receptu máš 1 celý a polovičku hrnku vody:-?:-?:-?
A teď jenom pul hrnku:-?:-?:-?

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 1. 2014 14:09

Starejmena: Nepochybuji o tom. V jednoduchosti je síla. Mne napadlo si ho příště vylepšit třeba usmaženou a vychlazenou cibulkou, nebo dát přímo sušenou cibulku. Nebo by se daly přidat i škarky, myslím :-)

1 10 11 12 13

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: láda hruška recepty tn.cz recepty láďa hruška recepty ládi hrušky tn.cz recept na chleba láďa hruška tn.cz domácí chléb od hrušky tn.cz recepty chleba za 12 kč lada hruska domácí chleba ládi hrušky nova recepty ládi hrušky tn.cz levné recepty domácí chleba tn.cz levné recepty domácí chleba chleba podle ládi hrušky láďa hruška chleba tn.cz pivní rohlíky ládi hrušky tn cz hruška recepty domaci chleb podle ladi hrusky tn.cz zprávy recept na pečení chleba od hrušky recepty ladi hrusky chleba chleba ládi hrušky tv nova tn cz recepty ládi hrušky

Suroviny: mouka hladká, voda, droždí sušené, sůl, kmín celý

TopRecepty.cz

Levný chléb od Ládi Hrušky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v5wL