Zelné placky II
Suroviny
Porce: 9 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 3 937 kJ / 941 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,00 g |
Tuky | 3,00 g |
Vláknina | 14,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,01 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 192,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Po připomínkách dodávám, dle chuti přisolte, dejte kmín nebo pepř.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 1. 2014 19:26
Vnučka je pekla, ale těch škvarků se sádlem je tam moc. Zvláště po Vánocích by to chtělo trochu odlehčit. Jinak chuťově mňamka.
11. 1. 2014 17:34
vypadá to moc zajímavě a hlavně to bude levné,což je v lednu velké plus....vyzkouším a pošlu dál
11. 1. 2014 08:27
Až na to, že nie sú bezmäsité sú fantastické
smahoova@centrum.sk
smahoova@centrum.sk
11. 1. 2014 08:23
super jídlo
10. 1. 2014 22:39
Je to pecici folie, mam ji uz skoro dva roky a je super. Jen se musi nechat vypect, to je pak smradu jako blazen, ale jinak je uzasna a hlavne skladna, nic se mi na ni nikdy neprichytlo a dobre se myje.
10. 1. 2014 21:24
Lidus: Já používám silikonovou pečící folii - a je fakt super, nemusím stříhat papíry, prostě ji dám na plech, pak se jednoduše omyje, nechám oschnout, složím, uložím. Už ji mám asi rok a pořád slouží.
10. 1. 2014 20:23
softsun - na foto vidím, že používáš silikonovou pečící fólii? Nebo je to jen silikonový vál pro hezké focení Uvažuji nad ní, než kupovat pečící papíry, jsi s ní spokojená? Jinak placky přidávám k oblíbeným a zařazuji do jídelníčku. Niluji staročeská jídla, vyrostla jsem na nich, jen na nějaké občas zapomenu. že vlastně byli.
10. 1. 2014 19:20
Zrovna včera jsem škvařila sádlo a na tyhle zelńáky, jak se u nás říkalo, se chystám. U nás na Šumavě se takhle dělaly a jsou moc dobrý a hlavně hodně jedlý. Kmín a sůl je v zelí, pepř si může každý přidat, vajíčko jsme doma taky nedávali a drží dobře.
10. 1. 2014 18:30
Spojí se to dobře, právě tím sádlem. Já placky nesolím, ale určitě se to dá. Kupuji zelí v Lidlu a to už je trošku ochucené.
10. 1. 2014 17:52
magdalenka: No vidíš, ale když to říkáš, věřím ti. Já také dělávám placky se zelím i škvarky, ale přidávám vajíčko, trochu mléka a kvasnice a jak píšeš i kmín, sůl a mletý černý pepř. Někdy vyzkouším.
10. 1. 2014 17:38
Rozmarynko, spojí sa to. Robievam rada a často, aj zahraničná návšteva (nepoznajúca škvarky) dlabala! Sádlo sa od rúk topí, aj zelí je mokré...samozrejme, treba prisoliť, ja pridávam aj čierne korenie a rascu. Ale niekto to korenie má v zelí.
Možno keby si chcela vyvaľkať a vykrajovať placky by bol problém, ale takto to ide bez problémov - guličku vyformuješ v rukách, sploštíš a dáš na peč. papier. Sú dobré teplé, studené, vlažné...k pivu,vínu ideálne.
Možno keby si chcela vyvaľkať a vykrajovať placky by bol problém, ale takto to ide bez problémov - guličku vyformuješ v rukách, sploštíš a dáš na peč. papier. Sú dobré teplé, studené, vlažné...k pivu,vínu ideálne.
10. 1. 2014 17:33
Jen se zeptám, jak se spojí zelí, mouka a škvarky v těsto Asi je také nesolené. Nechybí něco v surovinách
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 3 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 13 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 16 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 19 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 47 minutami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 48 minutami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 49 minutami
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 52 minutami
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 58 minutami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 2 hodinami
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 2 hodinami
Medové máslo
marekbertha uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Jak připravovat zimní ovocné saláty. Takto můžete zdravě nahradit moučníky
Zrcadlová poleva mirror glaze podle cukrářky Šárky Divácké udělá z každého dortu umělecké dílo
Další recepty
Tématické fráze: zelné placky zelné placky z kysaného zelí zelné placky pečené v troubě zelné placky s tvarohem zelné placky v troubě zelné placky na plech zelné placky se škvarkama placky ze zelí zelné placky se škvarky zelné placky recepty recept na zelne placky zelné placičky s tvarohem tvarohovo zelné placky jihočeské škvarkové placky se zelím zelné placky recept recepty zelne placky zelne placky se sádlem staroceske zelne placky zelńáky zelné placky
Suroviny: zelí kysané, mouka polohrubá, škvarky se sádlem
Zelné placky II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7zJG
12 názorů