Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dršťková polévka

Pokud máte rádi husté polévky a máte trochu víc času, uvařte si dršťkovou. Krásně voní a chutná po paprice a dobře zasytí. Nejlepší je podávaná s čerstvým chlebem a drobně nakrájenou cibulí a petrželkou.

Hodnocení receptu je 4,5 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 230 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 215 min

230 min (15 min příprava + 215 min tepelná úprava)

17. 2. 2008 13:19

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 805 kJ / 670 kcal
Bílkoviny141,53 g
Tuky7,69 g
Vláknina4,90 g
Cholesterol 713 mg
Sodík 329 mg
Sůl0,83 g
Sacharidy7,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Radko

14. 10. 2010 11:32

Někomu to smrdí, nám to voní, když se to vaří. Já dávám i kořenovou zeleninu, kterou podusím na cibulce pak s paprikou a Masox kostka do drštěk.Česnek a majoránku na konec po zahuštění záklechtkou, jíšku neděláme.Žena to nejí anžto tvrdí,\"že jsou to uvařené PONRAVY\". Neví ci je dobrého, zbude na mně víc...

hani

28. 3. 2010 11:19

pravě mi bubla na sporaku a táááák tu voni ..já ji umim a dělam ji opravdu takhle a je fajn že jsem dostala mraženééé předvařenéé dršťky...ušetřilo mi to hooodně času ..ted skaknu pro čerstvy rohliky a to nebude mit chybu-...:yes::-p:-)

mytys

12. 12. 2009 21:12

pochoutka:-))

KrnaZuzka KrnaZuzka

26. 11. 2009 13:24

Vyzkoušela jsem Vaší polévku, s předvařenými držťkami je to opravdu rychlovka :yes:, a ještě ke všemu velmi dobrá, super a posílám bodíka:-D

karla

13. 6. 2009 16:53

tak já mám držkovou polívku ráda ale neumím ji tak ted jukám na recept tak snad se ji už naučím :-(

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

6. 2. 2009 11:32

Tak dnes končím a jdeme vařit drštkovou polévku. U nás se taky kořenová zelenina nedává,ale myslím,že to se zeleninou bude taky moc dobré.My dáváme drštky dnes již předvařené a pak do vřících dáme osmaženou cibulku. Než se dají vařit drštky tak spolu s nimi dáme vařit morkovou kost(když ji máme a masox),ze které se pak morek vyklepne a naseká do polévky. Vše ostatní je stejné(paprika, pepř, majoránka, sůl, česnek) ale na závěr(ještě před konečným dochucováním)zahustíme do růžova usmaženou jíškou.:-pVáclav

Jikotka Jikotka

9. 1. 2009 23:12

Přimlouvám se za tu bez kořenové zeleniny;-)taky jí v dršťové nemusím,ale milujeme tu z růžovek(když je sezona):-p:-p

hanny

9. 1. 2009 22:49

Maris, tohle je asi verze bez kořenové zeleniny, ale do klasické dršťkové polévky zelenina určitě patří. Já si to zase neumím představit bez ní.:-D:-D

maris maris

8. 1. 2009 14:38

Merylas : to je ani shánět a zkoušet nebudu, polévku nedělám často, tak se s těmi vepřovými nebudu trápit. Díky za upozornění:-):yes:

Bibinka Bibinka

8. 1. 2009 14:35

Merylas,to máš úplnou pravdu, ale ona tím prostě žije:-!a to ještě cvičí lidem psy, když neposlouchají majitele a sama má ještě plno svých psů různých ras. Ona maká jak chlap, ale baštit chodí velmi často k mamince a moc jí chutná.:-D:-)) Vůůůbec není na vaření a ani by na něj neměla čas. Jak se praví, každý je na něco žejo?

Merylas Merylas (moderátorka)

8. 1. 2009 14:32

Maris, byly ta tácku, větší balení, už teda nakrájené a předvařené a na štítku Vepřové dršťky :-O Ale chuť to pak nemá :no:, jsem se natrápila při dochucování.

Merylas Merylas (moderátorka)

8. 1. 2009 14:29

:-O Bibi, teda dcera dělá co ji baví, ale je to fůra starostí a práce. A musíš se postarat ať se děje, co se děje.

maris maris

8. 1. 2009 14:28

Vepřové dršťky neznám:-O:-! Hanny, kořenovou zeleninu já taky nedávám a po pravdě řečeno, ani si ji tam neumím moc představit, ale - každému chutná něco jiného;-):-) Česnekovou pastu vůbec nepoužívám, tak samozřejmě česnek čerstvý.

Bibinka Bibinka

8. 1. 2009 14:23

hanny,ona je rozená statkářka (má to asi po předcích):-)), je na statku a mají krávy,prasata a koně:-OOna dělá koně,miluje je od dětství, tak jezdí i učí jezdit a osedlává mladé koně a v sezoně vozí zahraniční turisty v takovým kovbojským dostavníku, je to supr.:yes:Všechny Vás zvu a kdo má děti, to je zážitek:-!:yes::yes::yes:

Merylas Merylas (moderátorka)

8. 1. 2009 14:15

Nádherná fotka :yes: Taky většinou kupuju předvařené dršťky a v Makru jsou k dostání i vepřové, ale nemají tu chuť a jsou takové tenké. Taky jsem na ně :-O, jsem je viděla poprvé. Jinak doma při zabíjačce se do žaludku a kusu toho střeva dávala tlačenka. Taky se využila pračka :-D Já osobně dělám bez zeleniny a jíšku dělám cibulovou. A Maris, dobře že jsi tady napsala postup pro ty, co to třeba neví ;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: držková polévka držková polévka z předvařených držek dršťková polévka dršťková polévka pravá dršťková polévka drzkova polevka recept drštková polévka recept drštková polévka recept recept na dršťkovou polévku recept na dršťkovou polévku recept na držkovou polévku držková polívka držťková polévka drskova polevka drštková polévka z předvařených drštek recept recepty- drštková polévka recept držková polévka drštková drstkova polivka držková polévka recepty

Suroviny: dršťky, cibule, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, majoránka, pasta česneková, sádlo, jíška, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Dršťková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vjg