Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzský citronový koláč

Citronový koláč. Velmi oblíbený ve francouzsky mluvících zemích. Lahodná a osvěžující citronová chuť a křehké těsto spolu velmi přesvědčivě ladí. A kopec ochuceného sněhu z bílků korunuje sladkou tečkou dokonalý dezert.

Hodnocení receptu je 4,9 (64×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

9. 1. 2014 21:08

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie13 039 kJ / 3 116 kcal
Bílkoviny39,41 g
Tuky144,51 g
Vláknina9,34 g
Cholesterol 1,02 g
Sodík 654 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy409,88 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

RomyRomanov

24. 1. 2014 19:03

Stalo se mi to samé, co slečně Kateřině. :-( Sníh byl pevný, krém dobře uvařený, trouba stáhlá, všechno podle postupu... Vytáhnu koláč z trouby,pusinky růžové, pevné, pět minut vypadá parádně a najednou se odněkud objevila voda, těsto na okrajích se rozmočilo a sníh tak trochu taky. Snažila jsem se to vysát ubrouskem. Nemám páru, čím by to mohlo být. :-//
Každopádně krém velice výborný, poctivě jsem ho ochutnávala. :-) Těším se, až koláč nakrájím, byť nepovedený trochu.

jana j

24. 1. 2014 15:55

Kateřina::-// Dala jsi do sněhu všechen cukr a byl dostatečně pevný???

hosta hosta

24. 1. 2014 15:39

Kateřina: a krém jsi dělala podle receptu? důkladně s povařenými žloutky? jak už jsem psala - měl by být dostatečně tuhý, že neteče a roztírá se. Pak mne napadá jen to, že jsi dopékala moc zprudka, pusinky ti zhnědly navrchu a vevnitř zůstaly syrové. Vlastně se na tom koláči suší, jako pusinky na plechu, tj. pří nízké teplotě a minimálně těch 15-20 minut.

Kateřina

24. 1. 2014 14:56

Ach jo, tak jsem asi jediná, které se to nepovedlo :(
Všechno probíhalo bez problémů až do upečení. Pusinkám začaly jemně hnědnou vršky, tak jsem koláč vyndala a těšila se. Jenže pak se začal krém jakoby rosit, tekutiny nahoře stále přibývalo a přibývalo. Pusinky přestaly být křupavé a jsou rozměklé, na talíři po rozkrojení dortu je tekutina. Co jsem spletla?

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

24. 1. 2014 12:58

hosta: tak zkusím ze sáčkem dnes nebo zítra, tu pistoli mám, ale malou, tam bych musela pořád dokola ten sníh přidávat, zkusím, jak píšeš, já jsem na to velké trdlo na to zdobení, tak uvidím, díky za radu, dám pak vědět:-K;-)

hosta hosta

23. 1. 2014 23:35

varilamyskakasicku: nanadávala jsem to asi natřikrát do takové větší pístové zdobičky, ale asi by šlo i do pevného igeliťáku a špičku do prostřiženého rohu, jde to lehce, nemá to odpor. Když jsem zkoušela takhle krém, vyjel mi i se špičkou:-)), ale sníh tak jde. Sníh je ideální, když ušleháš na dvojnásobek objemu, pak postupně přidáváš cukr písek a nakonec, když je pevné, tak moučku. to už mám fakt odzkoušené;-)

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

23. 1. 2014 22:43

Jak jsi dělala Jitko ten sníh, zdobičkou na dorty, že ho máš tak krásně upravený, nazdobený?:-K;-)

Tanicka Tanicka

23. 1. 2014 22:40

To je nádhera :-) úplně se mi sbíhají sliny..

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

23. 1. 2014 19:08

hosta: Ano, už to vidím,je to docela nizoučké.

hosta hosta

23. 1. 2014 18:19

Veronika.Hrozna: stačí, když se podíváš na další fotku, je to na takové pečící keramické pánvi, z okrojků těsta jsem udělala tenký váleček a oblepila tím před pečením kraj, přimáčkla vidličkou:-)) ten krém se neroztéká, roztírá se

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

23. 1. 2014 17:33

Jak vysoký ten okraj těsta stačí 20 mm nebo víc ?:-?

Lentilka

22. 1. 2014 17:54

Autorce Nadje. Tento krém dělám, krom citronu a žloutků na jiný již upečený korpus. V pohodě zhoustne.

Majda

22. 1. 2014 14:08

já se zblázním co mám dříve péci,vše je tak lákavé ale tento určitě co nejdříve upeču.:yes::yes:;-):-p

hosta hosta

21. 1. 2014 16:31

Nadja: myslím, že by to mohlo vyjít. dopékal se sice asi 20 minut tak na 120, ale účinek byl zřejmě jen na ten sníh. ten krém krásně ztuhl, že se dal krájet už za tři hodiny - lepší ale až druhý den. dej pak vědět;-)

Nadja Nadja

21. 1. 2014 14:42

casino: :-D:-D:-D:-O z google překladače mi vždy do oka něco padne, že pak slzím a slzím. Malý vzorek ze stránek, které uvádíš - překlad z polštiny:
;-) "Białko ubić na sztywną pianę (lepiej ubija się po dodaniu kilku drobinek soli)."
:-O "Protein porazit tuhý (lepší být zabit, když několik zrnka soli)." :-D:-D:-D:-D:-D:-D
hosta: :yes:+36.:yes:
:-p krásný koláček, jen se sliny sbíhají.
Předpokládám, že se koláč dopéká jen kvůli sněhové čepici a že krém by dostatečně ztuhl i bez pečení. Máš s ním tuto zkušenost? Chci ho použít na již hotový korpus.

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: citronový koláč citronový koláč se sněhem recept na citronovy kolac francouzky citronovy kolac citronovy kolac recept francouzsky kolac francouzský citronový dort francouský citronový kolač recept citronový koláč recepty citronový koláč citronovi kolac citronový páj francouzské pusinky francouzský citronový krém citronovy francouzky koláč kolac z citronu dobrý citronový koláč peceny citronový koláč citronovy-kolac citronový koláč v páře

Suroviny: mouka polohrubá, máslo, cukr krupice, žloutek, sůl, voda, pudink vanilkový, cukr, máslo, žloutek, citron, extrakt vanilkový, bílek, cukr krupice, cukr moučkový, solamyl

TopRecepty.cz

Francouzský citronový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QmLq