Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzský citronový koláč

Citronový koláč. Velmi oblíbený ve francouzsky mluvících zemích. Lahodná a osvěžující citronová chuť a křehké těsto spolu velmi přesvědčivě ladí. A kopec ochuceného sněhu z bílků korunuje sladkou tečkou dokonalý dezert.

Hodnocení receptu je 4,9 (64×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

9. 1. 2014 21:08

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 039 kJ / 3 116 kcal
Bílkoviny39,41 g
Tuky144,51 g
Vláknina9,34 g
Cholesterol 1,02 g
Sodík 654 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy409,88 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hosta hosta

25. 1. 2014 15:34

Irrena:tak je z toho setři a ozdob to šlehačkou:-//

magdalenka magdalenka

25. 1. 2014 15:30

Irrena::-)) neboj, na budúce to bude dobré. Odvtedy som už ani ja nemala lepkavé "gumáky", ale už som napätá pri pečení snehového pečiva. Na príčinu nezdaru beztak neprídem.;-)

Irrena Irrena

25. 1. 2014 15:20

magdalenka:přesně Magdalenko, to se stalo i mně;-)

Irrena Irrena

25. 1. 2014 15:19

hosta:Jituško to už nepomůže, jsou úplně splasklé. Taky peču pusinky a rybízový koláč se sněhem, ale tohle se mi ještě nepovedlo:-D

magdalenka magdalenka

25. 1. 2014 15:19

hosta: Tie pusinky som ja najprv sušila v rúre ako obyčajne, potom vybrala a nechala stáť v kuchyni. A spotili sa normálne :-D a boli také nejaké lepkavé a gumové. Mám dojem, že Irenke sa stalo niečo podobné.

hosta hosta

25. 1. 2014 15:07

magdalenka:

Irrena: tak to vraz jetště do trouby na 110 st. na 15 min, ani ji nepředehřívej

magdalenka magdalenka

25. 1. 2014 15:05

hosta: Na to asi neprídeš. Ja som raz mala také snehové pečivo, pusinky, len mäkli a mäkli, čím viac som ich sušila pri izbovej teplote. Boli vlhké a gumové. Podotýkam, piekla som ich už predtým aj potom, ale toto sa mi stále práve len raz.

Irrena Irrena

25. 1. 2014 15:04

hosta:to je vidět na řezu tvého koláča že je máš krásně prořízlé, mně se táhnou za nožem. Příště zkusím nechat pootevřenou troubu;-)

hosta hosta

25. 1. 2014 15:01

Irrena: tak já už nevím. Možná když se dopeče, vypnout a nechat vystydnout v chladnoucí otevřené troubě? Já ty pusinky měla vevnitř taky trochu vláčné, navrchu suché, vodu mi nepouštěly - je to vidět na řezu

Irrena Irrena

25. 1. 2014 13:52

hosta:Jituško po dvou hodinách co se chladí v kuchyni je vrchní bílková hmota gumová:-(, nedala jsem ho do zimy, ale nechala v kuchyni vychladnout. Fakt nevím čím to může být, jestli tím pudingovým práškem, Zlatý klas jsem neměla, nebo jsem ho nechala moc dlouho v troubě:-?:-?:-?:-?

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 1. 2014 13:02

Kateřina:To je troubou,každá peče jinak a sněhové pusinky a ozdoby ,katastrofa. Když nevyčíhneš správný čas a teplotu tak je neštěstí hotovo.Buď je spálené svrchu nebo tekuté uvnitř.:-( Mně se stává furt a proto u trouby číhám. Odkdy mám horkovzduch tak ho použiju nebo nechám trošku potevřená dvířka trouby, aby se vypařila voda z bílku. :-//

hosta hosta

25. 1. 2014 12:44

Irrena: ani nevíš, jakou mám radost. Ten krém z pudinku musí být fakt dost hustý, pak mne ještě napadá, že by se neměl nechat chladnout ve velké zimě, aby se nesrazila do pusinek pára, jinak už nevím:-)) Máš ho krásný, chutnat vám bude určitě:-))

Kateřina

25. 1. 2014 12:15

Puding byl dr. Oetker. Zkusím to ještě jednou - koláč je moc hezký a vypadá slibně. Tak snad se to povede.

Irrena Irrena

25. 1. 2014 11:19

Snad se povedl;-) Se sněhem jsem ho musela nechat v troubě déle než 15 minut:-)Přidala jsem fotku;-)

hosta hosta

24. 1. 2014 23:09

RomyRomanov:Nic mě nenapadá, proč se vám to takhle stalo. Jedině snad krém - nebyl moc řídký? já použila ten Zlatý klas, to je opravdu pevný pudink, na koláč jsem ho dávala vlažný,hustý, netekutý, pevný sníh na to, pak jen pomalu delší dobu sušit na max 120 a bylo výborné.

1 2 3 4 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: citronový koláč citronový koláč se sněhem recept na citronovy kolac francouzky citronovy kolac citronovy kolac recept francouzsky kolac francouzský citronový dort francouský citronový kolač recept citronový koláč recepty citronový koláč citronovi kolac citronový páj francouzské pusinky francouzský citronový krém citronovy francouzky koláč kolac z citronu dobrý citronový koláč peceny citronový koláč citronovy-kolac citronový koláč v páře

Suroviny: mouka polohrubá, máslo, cukr krupice, žloutek, sůl, voda, pudink vanilkový, cukr, máslo, žloutek, citron, extrakt vanilkový, bílek, cukr krupice, cukr moučkový, solamyl

TopRecepty.cz

Francouzský citronový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QmLq