Žirafí bulky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 15 870 kJ / 3 793 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,71 g |
Tuky | 102,65 g |
Vláknina | 21,20 g |
Cholesterol | 216 mg |
Sodík | 115 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 627,99 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: www.brydova.cz, upraveno
Tyhle hezké bulky jsem před časem zahlédla u paní Brýdové. Po pečlivém přečtení jejích poznámek k receptu jsem usoudila, že ani nám nebude sladkoslaná americká varianta moc chutnat. Chtěla jsem udělat rovnou slané bulky, ale pak mě napadlo, že bez cukru se asi vrchní vrstvička neudělá do těch pěkných červených křupavých tvarů. Takže jsem zvolila sladkou, buchtovou verzi. Bulky podle mého vylepšení byly nejen hezké, ale i dobré. Těsto je jemné a krusta pěkně křupe :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 1. 2014 16:11
Pěkné, moc povedené houstičky, celá žirafka+
6. 1. 2014 09:45
nádherné žirafky také vyzkouším
5. 1. 2014 21:05
zizala: Děkuji!
5. 1. 2014 20:18
Krásné bulky
5. 1. 2014 10:08
snazilka: Tak to netuším. Paní Brýdová dělala těstíčko na krustu z dvojnásobné dávky, já jsem to snížila na polovinu, protože to stačí. Ona tam má dvě lžíce droždí, polovina je jedna lžíce a to je zhruba ten sáček. Těstíčko reagovalo rychle, po upečení droždí cítit nebylo.
5. 1. 2014 10:04
Jsou krásné!!! Opravdu je nutný celý sáček sušeného droždí na 12 dkg mouky do krusty?
4. 1. 2014 13:45
Vypadá to hezky
4. 1. 2014 13:43
Zajímavé a moc pěkné bulky
4. 1. 2014 13:23
pipre: Zkus, nám chutnaly
4. 1. 2014 13:08
Zajímavý recept a ukládám k vyzkoušení+6
4. 1. 2014 12:39
Hodně zajímavý recept +4
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 2 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 4 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 15 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 19 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 22 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno 13. 5. 2024 10:14
Právě bylo uvařeno:
Cibulový quiche
Veronika.cho uvařila před 1 minutou
Vajíčková pomazánka ze tří ingrediencí
Marketa Volfova uvařila před 11 minutami
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
esindler@seznam.cz uvařila před 14 minutami
Sádlové rohlíky se škvarkovými knoflíčky
Rorejsek uvařila před 2 hodinami
Zapečené brambory s hermelínem
Peter xx uvařila před 3 hodinami
Podzimní čočková polévka s křenem
Petra Dvor. uvařila před 3 hodinami
Krémové kokosové řezy
anezka... uvařila před 3 hodinami
Italská čočková polévka
Jaja.27 uvařila před 3 hodinami
Extra rychlé lívance
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
ctomala uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Retro okénko: Antiperle stály 1,80 Kčs, původně se prodávaly v plechových krabičkách a skvěle osvěžovaly dech
Živáňská pečeně na plechu: Dokonale šťavnatý mix chutí a vůní je jednoduchý na přípravu a nenáročný na nádobí
Další recepty
Tématické fráze: žirafi brýdová recepty zirafi housky peceni brydove bulky ze suseneho drozdi recepty brýdová peceni brydova brydová recepty cz dorty pro žirafi pani bridova žirafí dort žirafí maso recepty paní brýdové recept na housky žirafky maso ze žirafi tygri bulky žirafí maso recepty pečení brídova recepty z kynuteho těsta bulky brydova žirafí houstičky
Suroviny: mouka hladká, mléko, cukr, máslo, sůl, droždí, mouka rýžová, voda, cukr, olej, droždí sušené
Žirafí bulky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1qE3
11 názorů