Fíkový salám
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 13 690 kJ / 3 272 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,72 g |
Tuky | 169,23 g |
Vláknina | 36,81 g |
Cholesterol | 426 mg |
Sodík | 34 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 361,13 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 12. 2013 08:43
Hrašuľka.Hrašuľka: tie poškóty nie sú zlý nápad Díky za tip
20. 12. 2013 08:26
PaCaOl: Smiem sa spýtať, či ťa niekto núti dať tam žĺtky? Alebo dokonca urobiť tú salámu?
20. 12. 2013 00:30
Jitkas: žloutky bych tam také nedala.
19. 12. 2013 23:48
tejaja: Dušinka moja, ja som na túto salámu už dávno zabudla, takže si ma vrátila o X-desaťročí späť. Naša mamička ju robila každý rok, ale až po Vianociach. Figy totiž väčšinou ostali a toto bolo ich super využitie. Pamätám sa, že ona do nich dávala aj na hrubo podrvené piškóty - aby pobrali sladkosť - a tak mala saláma krásne "očká". A rum tam istotne nechýbal - aspoň trošku pre chuť. No veru si ju urobím.
19. 12. 2013 02:16
tejaja:
18. 12. 2013 22:31
zuzum: Presne tak, ja nedelam, neb susene fiky u nas nejsou zrovna v oblibe. Ale dela se tak, ze misto cukru se dava med (lehce zahraty) a prida se trochu rumu, pote orechy(mlete), mandle na kousky, klidne i liskove orisky + kandovane ovoce. Do medu se muze pridat tez kakaovy prasek, pak je na rezu salam tmavy. Vse se obali v mouckovem cukru a zabali jako salam. Zloutky se nedavaji, pojidlo je med. Nic proti syrovym zloutkum, jen pro ty, co je nemusi.
18. 12. 2013 22:11
Ja bych taky nedavala zloutky a ani cukr, ale to je kvuli kaloriim. Jinak se zloutkama ma tejaja pravdu, tolik veci muze zpusobit nejakou reakci, ale jen zloutky maji tu smulu, ze se jich lidi boji. Kdyz je tam ten cukr (popripade panak), tak to funguje jako konzervant zejo?. Jeste se da pouzit hraska, pokud nekdo nebere ty zloutky, ale to bych uz volila med jako lepidlo. Tyhle nepeceny veci miluju, a hlavne pokud jsou narvany susenym ovocem, takze ode me bod
18. 12. 2013 17:14
casino: Neboj, voda krátky, neutopíš Tento recept robím skoro 40 rokov, odkedy som vydatá, a ešte nikomu nikdy nič nebolo. Rovnako dávam žĺtky do krému a opäť, ako na potvoru, žiadna salmonela Zato, ako som tu už raz spomínala, manžel dostal salmonelózu v závodnej jedálni, a ako sa dokázalo, z čierneho korenia. Ochorelo okolo 40 ľudí. A predsa čierne korenie používa každý a nekomentuje to nikto.
Mimochodom, táto saláma je nepečená, a preto sa nerobí mesiac pred Vianocami alebo konzumovaním, ale stačí 2 dni pred, aj na Štedrý deň, ak má niekto čas a chuť. A samozrejme, žiadne pečivo nedržíme v byte pri 22°C. malo by sa držať v chlade, ja ho mám na balkóne. Takže žiadne obavy, pre mňa žiadne surové vajce nie je strašiakom, bojím sa iných vecí.
Mimochodom, táto saláma je nepečená, a preto sa nerobí mesiac pred Vianocami alebo konzumovaním, ale stačí 2 dni pred, aj na Štedrý deň, ak má niekto čas a chuť. A samozrejme, žiadne pečivo nedržíme v byte pri 22°C. malo by sa držať v chlade, ja ho mám na balkóne. Takže žiadne obavy, pre mňa žiadne surové vajce nie je strašiakom, bojím sa iných vecí.
18. 12. 2013 17:08
1974andrea: Andrejka, pravdaže sušené, doplním
18. 12. 2013 11:57
Terezko, asi bys tam měla doplnit, že jde o fíky sušené nebo ne?
18. 12. 2013 11:43
Žloutky???
Podobné salámy jsou vedle chlebíčků a bajgli cukroví, které se chystá před Svátky v předstihu a mají dlouhodobou trvanlivost ale se syrovými žloutky bych to tedy raději moc dlouho neskladoval
Karel IV. prý kázal do malty na Kamenný most přidávat syrová vejce, že aby se nerozpadl Sladké salámy nejsou most a i bez žloutků také nerozpadnou
Podobné salámy jsou vedle chlebíčků a bajgli cukroví, které se chystá před Svátky v předstihu a mají dlouhodobou trvanlivost ale se syrovými žloutky bych to tedy raději moc dlouho neskladoval
Karel IV. prý kázal do malty na Kamenný most přidávat syrová vejce, že aby se nerozpadl Sladké salámy nejsou most a i bez žloutků také nerozpadnou
18. 12. 2013 11:39
další lahůdky z Terezčiny kuchyně
18. 12. 2013 11:14
Terízku, recept znám, ale jen teoreticky, nikdy jsem ho nezkoušela, ale ochutnávala , takže za chuť a práci bodík. To víš, diabeticky tohle určitě nemůžu uděšlat, škoda.....
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Francouzské řízečky
Přidáno před 7 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 8 hodinami
Cizrnové kari s květákem, cuketou a rajčátky
Přidáno před 10 hodinami
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 20 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno 17. 4. 2024 10:02
Květáková fritáta
Přidáno 17. 4. 2024 09:54
Právě bylo uvařeno:
Hrníčkový mrkvový koláč s jogurtovou polevou
Princezna@Lada uvařila před 1 hodinou
Dušené vepřové kotlety
RadaNaty uvařila před 1 hodinou
Pudingové lívance (bez mouky)
projach uvařil před 1 hodinou
Rajská omáčka s hovězím masem
PetraJ7 uvařila před 2 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
Santiago uvařila před 3 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
es.jana.dobrecova uvařil před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
DeniskaBoo uvařila před 3 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Andy.E uvařila před 4 hodinami
Frankfurtská polévka
spagin uvařila před 4 hodinami
Bezva smažený sýr
DVJU7 uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: fíkové cukroví fíkový chlebíček nepečený vánoční salám nepecene cukrovi salam fikove nepecene cukrovi nepečeny salam panák ze salámu cukroví nepečené fíkové fikový salámek sladký salám nepečené fíkové cukroví fíkový salám-recept sladký vánoční salám cukrový salám cukroví salam salám ze sušeného ovoce vanocni cukroví nepečený salám vánoční nepečený salám fíkové vánoční cukroví suseny salam cukroví
Suroviny: array, cukr moučkový, ořechy mleté, mandle mleté, ovoce kandované, žloutek
Fíkový salám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r5EE
13 názorů