Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbový pekáček

Jednou z nejvíce tradičních surovin české kuchyně jsou bezesporu houby. Mají pestré využití a jejich výhodou je snadná úprava i jedinečná chuť. Když v lesích díky deštivému počasí houby rostou, nasbíráme si košík hříbků a připravíme lahodný pekáček.

Hodnocení receptu je 4,9 (68×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

16. 9. 2013 19:51

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 882 kJ / 928 kcal
Bílkoviny7,21 g
Tuky94,58 g
Vláknina2,94 g
Cholesterol 210 mg
Sodík 857 mg
Sůl2,18 g
Sacharidy11,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept v posledních dnech koluje mailovou poštou, autorka má pravdu :))) - je to lahoda. Navíc údajný autor receptu, o kterém se zmiňuje, je můj bývalý spolužák ze základní školy - jak je ten svět malý :)))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

16. 9. 2013 20:48

hosta:já ten recept chtěla dělat, jestli najdeme zítra houby;-) Dostala jsi to v tom meilu taky s fotkou:-?

hosta hosta

16. 9. 2013 20:41

Bibinka: Bibi, dostala jsem včera mailem, nikdy jsem nikam fotku ani recept neposílala, tolik si nefandím:-D
Jani, cibule mě napadla taky, ale byla by asi udušená, ne opečená - dlouho se to v té smetaně vaří, až nakonec opeče - ale pak jsem na ni zapomněla:-))

yanull yanull

16. 9. 2013 20:29

Áááá, už tu je, houbový pekáček, tak to je on, mého ♥ šampion :yes:. Až nyní mne napadá, mohl by tam být v případě nouze i žampion? Asi ano, ale když on tak krásně nevoní, jako lesní houby:-/. Ovšem za tento pekáček každopádně 11. bodík:yes: a nebála bych se proložit to ještě cibulí na plátky. Dělám jedno jídlo podobné, s houbami a bramborami a ta cibule je v tom výborná :-p:-K:yes:

Bibinka Bibinka

16. 9. 2013 20:26

Jitko, tento recept jsem dostala i s fotkou mailem od mé sestry a vsadila bych se, že je tvůj, nebo alespoň fotka je tvoje;-) Nedávala jsi ho někdy někam, třeba na jiné stránky:-? Ta fotka je stopro tvá, jak fotíš venku. Jinak krásný 10.bod:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 9. 2013 20:16

Nééééé!! Jdi prýýč s tím!! Kdo se má na tu krásu dívat?? :-(...:-D

magdalenka magdalenka

16. 9. 2013 20:14

Úžasná kombinácia, až sem to vonia...:yes:
(závidím, včera som našla 8 hríbov, z toho len 2 pravé, zvyšok modráky a suchohríby...;-()

jarda Kadic jarda Kadic

16. 9. 2013 20:06

:yes::yes::yes::yes:

Inka1 Inka1

16. 9. 2013 19:59

:-)):-)) Je tu v poslední době nějak přehoubováno , ale dokud rostou :yes: Moc dobře vypadají houbičky, hned bych si je dala s chlebíkem. ;-) U nás už celý týden máme něco s houbama :yes::yes:

ivulinka ivulinka

16. 9. 2013 19:58

Ráda bych si do tvého pekáčku sáhla velkou lžící a hned několikrát:yes:

1974andrea 1974andrea

16. 9. 2013 19:55

Zrovna mi o tomhle receptu psala Naďa;-):-D

jarka skrobakova

16. 9. 2013 19:54

Mňam, hned bych zasedla ráda ke stolu s velkým talířem, krása Jituš :yes::yes::-p:-p;-):-K

hanahcotton hanahcotton

16. 9. 2013 19:52

:yes::yes::yes::yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: houbový pekáč houbovec recept houbové recepty recepty s houbami recept houbovec houby v pekáčku houbový pekáč recept recept houby houba dutonožka houbovypekaček recept na houby dutonožka houbovej pekáček dutonožka recept houbařský pekáček dutonožka recepty pekacek pekáček z hub hobový pekáček hribový pekáček

Suroviny: houba hřib, slanina anglická, sůl, kmín celý, česnek, koření grilovací, máslo, smetana ke šlehání

TopRecepty.cz

Houbový pekáček

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DxDx