Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbový pekáček

Jednou z nejvíce tradičních surovin české kuchyně jsou bezesporu houby. Mají pestré využití a jejich výhodou je snadná úprava i jedinečná chuť. Když v lesích díky deštivému počasí houby rostou, nasbíráme si košík hříbků a připravíme lahodný pekáček.

Hodnocení receptu je 4,9 (68×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

16. 9. 2013 19:51

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie3 882 kJ / 928 kcal
Bílkoviny7,21 g
Tuky94,58 g
Vláknina2,94 g
Cholesterol 210 mg
Sodík 857 mg
Sůl2,18 g
Sacharidy11,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept v posledních dnech koluje mailovou poštou, autorka má pravdu :))) - je to lahoda. Navíc údajný autor receptu, o kterém se zmiňuje, je můj bývalý spolužák ze základní školy - jak je ten svět malý :)))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hosta hosta

9. 11. 2014 19:10

ludva::-D:-D my také, my také:-))

ludva

9. 11. 2014 18:07

moc dobré letos bylo hodně hřibu tak jsme moc pochutnali

ludva

9. 11. 2014 18:05

moc dobré letos bylo hodně hřibu tak jsme moc pochutnali

JitkaS JitkaS

19. 7. 2014 13:37

Receptík začíná být zase aktuální:-D Vytiskla jsem si ho a beru na dovolenou:-)) snad nějakou tu houbu najdeme :yes:

Alexiss Alexiss

25. 9. 2013 20:52

spagetka: Aha, sbírám, díky. Určitě bych je tam šoupla, ale jen mladší ročníky. :-))
varilamyskakasicku: Chce to, aby všechny použité houby neměly měkké to, co je zespodu klobouku. Dala jsem ryzce smrkové, šly by určitě i holubinky, ale ty padly pod maso. :-p

Alexiss Alexiss

25. 9. 2013 20:43

varilamyskakasicku: Co je dutonožka, prosím?? :-?

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

25. 9. 2013 19:52

Jojda, to je krásné, to mi uniklo, jde to udělat z dutonožek, co říkáš:-p;-):yes::yes::yes:

hosta hosta

24. 9. 2013 07:56

Alexiss: přesně tak - jsou měkké, peče se to skoro hodinu a byla by z nich kaše. Ale jistě jdou syrovinky, lišky, hnědáky, prostě tvrdší houby, které si zachovají tvar:-)

Alexiss Alexiss

24. 9. 2013 00:03

martina: Řekla bych, že jsou moc měkké a "rozpatlaly" by se. Jedině snad hodně mladé nebo jen nožičky. :-)

martina

23. 9. 2013 23:07

hezky vecer chtela bych se zeptat proc by se nemohly pouzit i babky?dekuji za odpoved:-)

Milada

23. 9. 2013 13:35

Tento recept jsem dostala už dvakrát meilem, hned jsem vyzkoušela a dnes už jsem dělala znovu. Opravdu to "nebe v hubě" nemá chybu.Jen jsem posypala česnekovou solí a grilovacím kořením, nedávala jsem ani česnek ani cibuli a je to opravdu vynikající:

Alexiss Alexiss

20. 9. 2013 18:54

mysulka: A fakt je, brzké opakování schválila i drahá polovička, a to je co říci - novinky v jídelníčku moc často neprojdou. :-p:-8

mysulka mysulka

20. 9. 2013 18:40

:-p vypadá to moc chutně:-p:-K

Evka

19. 9. 2013 22:12

Bomba!!!! :-D:yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: houbový pekáč houbovec recept houbové recepty recepty s houbami recept houbovec houby v pekáčku houbový pekáč recept recept houby houba dutonožka houbovypekaček recept na houby dutonožka houbovej pekáček dutonožka recept houbařský pekáček dutonožka recepty pekacek pekáček z hub hobový pekáček hribový pekáček

Suroviny: houba hřib, slanina anglická, sůl, kmín celý, česnek, koření grilovací, máslo, smetana ke šlehání

TopRecepty.cz

Houbový pekáček

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DxDx