Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelový větrník na plech

Milujete klasické zákusky? Punčák, špička nebo větrník, to už je vysoká cukrařina, ale i kuchař amatér to může zvládnout! Vyzkoušejme skvělý karamelový větrník na plech, kterým pohostíme celou rodinu a všichni si pochutnají.

Hodnocení receptu je 4,9 (110×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 30 min

130 min (100 min příprava + 30 min tepelná úprava)

14. 11. 2013 14:45

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie36 759 kJ / 8 786 kcal
Bílkoviny142,75 g
Tuky694,93 g
Vláknina6,90 g
Cholesterol 4,09 g
Sodík 1,74 g
Sůl4,18 g
Sacharidy486,59 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept jsem si půjčila ze stránek facebooku, kde koluje již delší dobu.

Miluji větrníky a tak jsem prostě neodolala a zkusila.

V mém podání to sice není žádná cukrářská nádhera, ovšem ta chuť ...hm, ta chuť. Neodolala jsem a rozkrojila bez odležení.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

20. 1. 2016 21:47

Alena Průšová:
S vejci do teplého těsta máte recht:yes: a ani dál není potřeba čekat a nechat těsto vychladnout...

;-)No, nevím, zda nové plechy jsou příčinou vašich problémů (co by jiní dali za hladké plechy, že)..., ale pokud je chcete "zhodnotit", tak rozpalte pec na maximum, v mezičase stejnoměrně potřete plechy nejlevnějším stolním olejem a nahlaste pálení hasičům (vyhledavač PÁLENÍ KLESTÍ měla byste se dobrat formuláře podle bydliště, např.: http://paleni.firebrno.cz/ dejte plechy do pece, otevřete okna, obejděte sousedy a odejděte před dům. Až se přestane kouřit z oken, je vymalováno...;-):-)):-*:-D

alena prusova

20. 1. 2016 21:30

Hosta. Dík za nápad tato alternativní mě nenapadlo to je když se jeden v zajatých kolejích . teď mi pro změnu padl počítač tukam
na mobilů uf

hosta hosta

20. 1. 2016 21:06

Alena Průšová: no, já plech nemastím, dávám pečící papír a pocákám vodou;-)

Alena Průšová

20. 1. 2016 20:58

Já zvládala luxusní "mraky", což je v podstatě stejné. Časem jsem došla k tomu, že lepší je zašlehávat vejce do TEPLÉHO těsta, pak nechat vychladnout a natřít na plech vymazaný studenou Ivou (100 % tuk), musí být ztuhlá, protože by jinak těsto neudržela a tahalo by se po plechu sem tam. Těsto do vyhřáté trouby, neotvírat, jen koukat přes sklo, jak se nafukují bubliny. První placka stejně bude spodní, nevadí, když splaskne, ale horní jsem nechávala ještě po vypnutí sušit, aby držely bubliny tvar. Placka je hotová, když pod ni zasunete lopatku na dort a zvedne se od plechu vcelku. Do krému jsem dávala Maizenu (kukuřičný škrob). Píši v minulém čase, koupila jsem si nový sporák, k němu byly nové plechy a já skončila. Měla jsem péct mraky kamarádce na svatbu, z placek vznikly krabice (ploché dno a okraje vylézaly do výšky po stěnách trouby), prostě hrůza. Úplně mě to odradilo. Od té doby jsem to zkoušela jen dvakrát, asi jsem objevila podstatu problému. Staré plechy byly už vypálené a tak těsto drželo při pečení na místě. Nové jsou hladké a těsto místo aby šlo do výšky, "ujíždí" po namaštěném plechu jako po kluzišti. Jenže staré plechy se do nového sporáku nevejdou...

Michaela

19. 10. 2015 15:25

recept je skvělý :) větrník je luxusní :):-p:-))

1974andrea 1974andrea

20. 3. 2015 15:22

Klára:Klárko, určitě bude chutnat, vždyť je doma dělaný, žádné náhražky ... Děkuju za zprávu:-K

Klára

20. 3. 2015 15:03

právě jsem ho dala do lednice, vypadá luxusně uvidíme jak zítra bude na oslavě chutnat ;-):yes:

oli

4. 2. 2015 11:09

Na mou obhajobu: větrník je jediný recept od Hrušky který jsem zkusila, moje chuť byla silnější než averze k němu :-) Tak já tedy zkusím ještě jednou a potom písnu, ale myslím, že si na to dalších měsíc netroufnu :-) Troubu jsem neotvírala, pekla dle instrukcí Hrušky, myslím že na 190 a je fakt, že jsem pozorovala a žádné bubliny jsem tam neměla ani na začátku...

MajaV

4. 2. 2015 11:00

oli: Recept pana Hrušky se moc neliší, jeho 1 a půl hrnku je asi 250g mouky, ostatní také hodně podobné, takže jestli jste spíš neudělala chybu při pečení odpalovaného těsta? Ze začátku se asi 15 minut nesmí trouba otevřít.
Také se už nějakou dobu chystám na tyto krásné řezy:yes:

1974andrea 1974andrea

4. 2. 2015 08:53

oli:Oli, musela bych vidět ten recept od Hrušky, poměry mouky, tekutin, vajec ... Tento recept už zkoušelo několik lidí a všem se povedl, tak kdyžtak zkuste podle tohoto a neměl by být problém;-)

zizala zizala (moderátorka)

4. 2. 2015 07:57

Dajda: :-) To ano, ale pak to většinou převádí na hrnky a v tom bude asi kámen úrazu. Některé recepty vyžadují přesný poměr a přesnější dávkování než hrnky.

Dajda Dajda

4. 2. 2015 07:51

zizala: Jenže Hruška sbírá recepty z podobných zdrojů, jako jsou tyto stránky. Není to nejspíš z jeho hlavy. :-O

zizala zizala (moderátorka)

4. 2. 2015 07:21

oli: :-)) To máte z toho, že vaříte podle Hrušky a ne podle někoho, kdo to umí ;-)

oli

3. 2. 2015 23:29

Dobrý den, já bych se spíš chtěla zeptat mimo tento recept, zkoušela jsem větrník na plech podle Hrušky z tv nova - dopadl příšerně - Hruška tam udával poměry v hrncích a těsto po upečení bylo tvrdé tak, že si na tom strávníci div nevylomili zuby. Vy jako zkušená pekařka větrníku, mohla byste mi poradit, kde jsem asi udělalal chybu, hodně mouky? - málo vajec?, jak by těsto mělo vypadat když se dává na plech, řidší, tužší, a co popř. dělat, přidat vodu, vejce... Taky bych se to chtěla naučit, větrník zbožňuji! ;-(

volantka volantka

20. 1. 2015 12:16

Super, a moc jednoduché:-))díky

1 3 4 5 6 7 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: větrníky na plech podle hrušky domaci vetrnik na plech větrník na plech podle ládi hrušky větrník na plech podle ládi hrušky recept domácí větrníky na plech lada hruška větrník na plech větrnik na plech ládi hrušky větrník na plech od ládi hrušky velký větrník na plech větrník na plech láďa hruška karamelový větrník recept větrnik na plechu podle hrušky láďa hruška recepty vetrniky na plech recept na domácí větrník na plech větrník recept větrník na plechu ládi hrušky větrníky na plech ládi hrušky recepty ladi hrušky větrník na plech vetrník naplech vetnik na plech

Suroviny: voda, máslo, mouka hladká, sůl, vejce, mléko, pudink karamelový, cukr moučkový, máslo, smetana ke šlehání, ztužovač, cukr, cukr krupice, smetana ke šlehání

TopRecepty.cz

Karamelový větrník na plech

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YZoA