Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi"
Suroviny
Porce: 8 - 9
Nutriční hodnoty
Energie | 20 335 kJ / 4 860 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 188,47 g |
Tuky | 383,60 g |
Vláknina | 41,94 g |
Cholesterol | 585 mg |
Sodík | 9,67 g |
Sůl | 23,50 g |
Sacharidy | 146,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Maso obalené ve škrobové moučce nepouští šťávu a tak zůstane po úpravě křehké a šťavnaté. Inspiroval mě kdysi recept na "čínu" a teď to používám i u všech gulášů. Hlavně na to musí být nepřilnavá úprava hrnců, jinak se moučka připeče.
Vím, že je tu "segedínů" přehršel ale takhle je to zas trochu jinak.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 11. 2013 10:54
hosta: aby tam křupkalo, viď? Jak o něm (guláši) mluvíme, už se moc těším na oběd
7. 11. 2013 10:50
Jana Remkova:my taky knedlík, ale rozmáčené "buchty" nikdy k ničemu, ke všemu dělám knedlíky tyhle
http://www.toprecepty.cz/recept/36270-houskove-kne...
A mne zas moje babička naučila, že část vymačkaného a nadrobno překrájeného kysaného zelí - hrst, dvě - je dobrý dát až do hotového jídla
http://www.toprecepty.cz/recept/36270-houskove-kne...
A mne zas moje babička naučila, že část vymačkaného a nadrobno překrájeného kysaného zelí - hrst, dvě - je dobrý dát až do hotového jídla
7. 11. 2013 10:49
Škrobovú múčku určite vyskúšam. Názov ma neurazil a nie je ani smiešny.
7. 11. 2013 10:48
Pravý segedín se dělává z bůčku (a v jednom hrnci ) - když si nejsem jistá, mrknu do chytré knihy Receptury teplých pokrmů
Pokud je to segedín jiný, mívá krajové jméno
Jo, Tome, ještě se mi na tvém receptě líbí, že v něm máš hodně zelí (v poměru s masem) - někdo segedín zelím jen "polechtá" a to není ono.
Pokud je to segedín jiný, mívá krajové jméno
Jo, Tome, ještě se mi na tvém receptě líbí, že v něm máš hodně zelí (v poměru s masem) - někdo segedín zelím jen "polechtá" a to není ono.
7. 11. 2013 10:39
rozmarynaH: a s čím by sis ho dala ty?? Já jsem taky zvyklá na knedlík, nebo chleba
7. 11. 2013 10:35
Ještě jsem chtěla takovou připomínku. Není vždycky pravda, že se segedin dělá v jednom hrnci. Já si vzpomínám, že moje máma-(narodila se v Rokycanech, žila ve Všerubech u Plzně) dělávala segedin ze dvojího masa. Hovězí zvlášť-vepřové zvlášť a zelí taky zvlášť. Sice jsem to nikdy moc nechápala, ale u nich se to tak vařilo vždycky. Později však dělala taky jen z bůčku, ale opět-maso zvlášť a zelí zvlášť a tak jsem to dlouho dělala i já. No až kámoška mi řekla, proč to dělám tak složitě a od té doby to dělám v "jednom" hrnci. To jen k tomu, že segedin se VŽDY dělá přece v jednom hrnci. Každý ho tak holt nedělá
7. 11. 2013 10:34
cathleen: Už po přečtení názvu mě napadlo přesně to samé. K segedínu se většinou v zemích českých podává kynutý knedlík. Mým chuťovým pohárků to přijde brutální, k takové dobrotě konzumovat rozmáčenou "buchtu".
7. 11. 2013 10:31
Bibinka:...pěkně si mě nachytala...česnek dávám taky ale zapomněl jsem ho namontovat do postupu, tak jsem v surovinách smáznul
...a vyzkoušej to zvěrstvo, maso je dřív hotové
...jak už jsem psal, to byl pokus o úsměvný název - jaksi se mi to nevyvedlo
...a vyzkoušej to zvěrstvo, maso je dřív hotové
...jak už jsem psal, to byl pokus o úsměvný název - jaksi se mi to nevyvedlo
7. 11. 2013 10:07
taky jsem se chtěla zeptat, proč eintopf? Mně to směšné nepřijde, jen....zbytečné - segedín se přece vždycky dělá jen v jednom hrnci, ne? A eintopf je jídlo (+ jakoby příloha) z jednoho hrnce....
Jinak vypadá recept dost dobře, segedín jsem vařila zrovna předvčerem
Jinak vypadá recept dost dobře, segedín jsem vařila zrovna předvčerem
7. 11. 2013 09:28
Tom Beyk:Tome, nejen, že ho máme rádi, ale dělám ho téměř stejně-také v jednom hrnci, něco mi tam přece jen chybí a to je česnek, pokud ho nedáváš, vyzkoušej to někdy s ním, ještě ho to vylepší a místo mléka používám smetanu, líbí se mi vychytávka s tím solamylemDávám 7.bod
7. 11. 2013 09:28
Segedínský guláš se odjakživa dělal v jednom hrnci, takže nechápu název A dávat na Maďarský klasický recept Německý název mi vtipný nepřijde, spíš naopak.
Jinak ta úprava masa ( to obalení a zatáhnutí ) se dělá u minutek. Dělat to u omáček je zvěrstvo, to pak omáčka za moc nestojí. Udělat takový guláš v Maďarsku, tak vás za to pověsí
Jinak ta úprava masa ( to obalení a zatáhnutí ) se dělá u minutek. Dělat to u omáček je zvěrstvo, to pak omáčka za moc nestojí. Udělat takový guláš v Maďarsku, tak vás za to pověsí
7. 11. 2013 09:19
hosta:ako urobíte všetko - segedín aj knedlíky v jednom hrnci?
7. 11. 2013 04:42
Díky za bodíky a všem kdo nejdou proti mě. Snad tady zas nevypukne eintopfsegedy válka
Jana R.: smetanu používám taky ale jen když si "naši mladí strávníci" přejí Segedyho guláš z libovějšího masa. Medvědi nevědí, že je bůček zdravější.
Jana R.: smetanu používám taky ale jen když si "naši mladí strávníci" přejí Segedyho guláš z libovějšího masa. Medvědi nevědí, že je bůček zdravější.
7. 11. 2013 00:17
No Tome, já jsem ze severní Moravy a název receptu mne taky neurazil! A pobavil mne "bobeklist". Já ho dělám skoro stejně, jen bez kůže a bez solamylu a místo mléka dávám smetanu
6. 11. 2013 23:08
Myslím, že je tu dost jiných "podivných" názvů, tohle mi vůbec nevadí. Ale já segedín taky dělám v jednom hrnci, tak mi ten název neevokuje žádnou odlišnost - teda krom toho solamylu, to je dobrý nápad
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 2 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 7 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 8 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 21 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 29 minutami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 1 hodinou
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 2 hodinami
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 3 hodinami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 4 hodinami
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 4 hodinami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 4 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 5 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit semifreda? Miniaturní dortíčky jsou plné smetany, ovoce a čokolády
Smørrebrød: Na typický dánský obložený chlebíček se použije místo veky žitný chléb, místo vlašáku pěna z červené řepy a sleď
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: příloha k segedínu segedín příloha gulas z jednoho hrnce proč řídne omáčka segedin z krkovice segedínský guláš z jednoho hrnce segedínský guláš v jednom hrnci segedín z hovězího masa segedín z trouby recepty z jednoho hrnce eintopf německy recept v nj segedin guláš v jednom hrnci segedín v troubě hovězí segedín guláš do jednoho hrnce segedín s česnekem příloha k segedýnu z jednoho hrnce proč řídne guláš
Suroviny: bůček, cibule, zelí kysané, špek, sádlo, bujón zeleninový, mléko plnotučné, mouka hladká, paprika sušená sladká, bobkový list, koření nové koření, pepř, moučka škrobová, česnek
Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0M4N
35 názorů