Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi"

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy ~120min.

~120min.

6. 11. 2013 20:32

Suroviny

Porce: 8 - 9

Nutriční hodnoty

Energie20 335 kJ / 4 860 kcal
Bílkoviny188,47 g
Tuky383,60 g
Vláknina41,94 g
Cholesterol 585 mg
Sodík 9,67 g
Sůl23,50 g
Sacharidy146,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Maso obalené ve škrobové moučce nepouští šťávu a tak zůstane po úpravě křehké a šťavnaté. Inspiroval mě kdysi recept na "čínu" a teď to používám i u všech gulášů. Hlavně na to musí být nepřilnavá úprava hrnců, jinak se moučka připeče.

Vím, že je tu "segedínů" přehršel ale takhle je to zas trochu jinak.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen (moderátorka)

7. 11. 2013 10:54

hosta: aby tam křupkalo, viď? Jak o něm (guláši) mluvíme, už se moc těším na oběd :-p

hosta hosta

7. 11. 2013 10:50

Jana Remkova:my taky knedlík, ale rozmáčené "buchty" nikdy k ničemu, ke všemu dělám knedlíky tyhle
http://www.toprecepty.cz/recept/36270-houskove-kne...
A mne zas moje babička naučila, že část vymačkaného a nadrobno překrájeného kysaného zelí - hrst, dvě - je dobrý dát až do hotového jídla:-))

alenka111

7. 11. 2013 10:49

Škrobovú múčku určite vyskúšam. Názov ma neurazil a nie je ani smiešny. :yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

7. 11. 2013 10:48

Pravý segedín se dělává z bůčku (a v jednom hrnci :-D ) - když si nejsem jistá, mrknu do chytré knihy Receptury teplých pokrmů ;-)
Pokud je to segedín jiný, mívá krajové jméno :-p

Jo, Tome, ještě se mi na tvém receptě líbí, že v něm máš hodně zelí (v poměru s masem) - někdo segedín zelím jen "polechtá" a to není ono.

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 11. 2013 10:39

rozmarynaH: a s čím by sis ho dala ty?? :-) Já jsem taky zvyklá na knedlík, nebo chleba;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 11. 2013 10:35

Ještě jsem chtěla takovou připomínku. Není vždycky pravda, že se segedin dělá v jednom hrnci. Já si vzpomínám, že moje máma-(narodila se v Rokycanech, žila ve Všerubech u Plzně) dělávala segedin ze dvojího masa. Hovězí zvlášť-vepřové zvlášť a zelí taky zvlášť. Sice jsem to nikdy moc nechápala, ale u nich se to tak vařilo vždycky. Později však dělala taky jen z bůčku, ale opět-maso zvlášť a zelí zvlášť a tak jsem to dlouho dělala i já. No až kámoška mi řekla, proč to dělám tak složitě a od té doby to dělám v "jednom" hrnci. To jen k tomu, že segedin se VŽDY dělá přece v jednom hrnci. Každý ho tak holt nedělá;-)

rozmarynaH rozmarynaH

7. 11. 2013 10:34

cathleen: Už po přečtení názvu mě napadlo přesně to samé. K segedínu se většinou v zemích českých podává kynutý knedlík. Mým chuťovým pohárků to přijde brutální, k takové dobrotě konzumovat rozmáčenou "buchtu".

Tom Beyk Tom Beyk

7. 11. 2013 10:31

Bibinka:...pěkně si mě nachytala...česnek dávám taky ale zapomněl jsem ho namontovat do postupu, tak jsem v surovinách smáznul:-D:-D:-D
...a vyzkoušej to zvěrstvo, maso je dřív hotové:-S:-D:-D:-D
...jak už jsem psal, to byl pokus o úsměvný název - jaksi se mi to nevyvedlo:-D:-D:-D

cathleen cathleen (moderátorka)

7. 11. 2013 10:07

:-D:-D taky jsem se chtěla zeptat, proč eintopf? Mně to směšné nepřijde, jen....zbytečné - segedín se přece vždycky dělá jen v jednom hrnci, ne? A eintopf je jídlo (+ jakoby příloha) z jednoho hrnce....
Jinak vypadá recept dost dobře, segedín jsem vařila zrovna předvčerem ;-)

Bibinka Bibinka

7. 11. 2013 09:28

Tom Beyk:Tome, nejen, že ho máme rádi, ale dělám ho téměř stejně-také v jednom hrnci:-D, něco mi tam přece jen chybí a to je česnek, pokud ho nedáváš, vyzkoušej to někdy s ním, ještě ho to vylepší:-p a místo mléka používám smetanu, líbí se mi vychytávka s tím solamylem;-)Dávám 7.bod:yes:

Monika

7. 11. 2013 09:28

Segedínský guláš se odjakživa dělal v jednom hrnci, takže nechápu název :-? A dávat na Maďarský klasický recept Německý název mi vtipný nepřijde, spíš naopak.
Jinak ta úprava masa ( to obalení a zatáhnutí ) se dělá u minutek. Dělat to u omáček je zvěrstvo, to pak omáčka za moc nestojí. Udělat takový guláš v Maďarsku, tak vás za to pověsí ;-):no::no:

Richard

7. 11. 2013 09:19

hosta:ako urobíte všetko - segedín aj knedlíky v jednom hrnci:-D?

Tom Beyk Tom Beyk

7. 11. 2013 04:42

Díky za bodíky a všem kdo nejdou proti mě:-D. Snad tady zas nevypukne eintopfsegedy válka:-(:-?
Jana R.: smetanu používám taky ale jen když si "naši mladí strávníci" přejí Segedyho guláš z libovějšího masa. Medvědi nevědí, že je bůček zdravější:-D.

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 11. 2013 00:17

No Tome, já jsem ze severní Moravy a název receptu mne taky neurazil!:-D A pobavil mne "bobeklist":-D:-D:-D. Já ho dělám skoro stejně, jen bez kůže a bez solamylu a místo mléka dávám smetanu;-):yes:

hosta hosta

6. 11. 2013 23:08

Myslím, že je tu dost jiných "podivných" názvů, tohle mi vůbec nevadí. Ale já segedín taky dělám v jednom hrnci, tak mi ten název neevokuje žádnou odlišnost:-D - teda krom toho solamylu, to je dobrý nápad:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: příloha k segedínu segedín příloha gulas z jednoho hrnce proč řídne omáčka segedin z krkovice segedínský guláš z jednoho hrnce segedínský guláš v jednom hrnci segedín z hovězího masa segedín z trouby recepty z jednoho hrnce eintopf německy recept v nj segedin guláš v jednom hrnci segedín v troubě hovězí segedín guláš do jednoho hrnce segedín s česnekem příloha k segedýnu z jednoho hrnce proč řídne guláš

Suroviny: bůček, cibule, zelí kysané, špek, sádlo, bujón zeleninový, mléko plnotučné, mouka hladká, paprika sušená sladká, bobkový list, koření nové koření, pepř, moučka škrobová, česnek

TopRecepty.cz

Segedín z jednoho hrnce alias "eintopfsegedi"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0M4N