Sumeček africký s brokolicovou kaší
Tato neobvyklá a osvěžující kombinace spojuje exotické a zdravé ingredience. Africký sumeček nabízí exotickou chuť, která se perfektně doplňuje s krémovostí brokolicové kaše. Tento pokrm je nejen lahodný, ale také zdravý a vyvážený.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 225 kJ / 1 488 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,69 g |
Tuky | 89,08 g |
Vláknina | 18,11 g |
Cholesterol | 389 mg |
Sodík | 414 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 55,54 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 2. 2017 18:22
4. 2. 2017 14:36
7. 3. 2016 21:41
9. 11. 2013 20:51
3. 11. 2013 09:25
2. 11. 2013 21:35
2. 11. 2013 19:09
2. 11. 2013 18:53
2. 11. 2013 18:25
2. 11. 2013 18:02
2. 11. 2013 12:43
Sumeček africký se chová i u nás
Další ze sladkovodních ryb, která je v intenzivních chovech produkována také u nás, a je cenově srovnatelná s cenou kaprů, je sumeček africký. Kilogram sumečka v živém lze pořídit už za cenu kolem 90 korun, a stejně jako v případě pstruha platí, že obsah omega3 mastných kyselin je v této rybě také vyšší než v případě kapra.
Sumeček africký je přitom velmi chutná ryba – a také zajímavá. V přírodě je sumeček velmi odolný, ve svém přirozeném prostředí je schopen pohybovat se dočasně i na souši a živit se například měkkýši. Nesnese ale dlouhodobě teplotu pod 20 stupňů Celsia, a právě proto je jej možné chovat v podmínkách ČR jen v teplovodních intenzivních systémech. Maso sumečka je růžové a připomíná lososa, po tepelném opracování má ale již klasickou světlou barvu masa ryb. Velmi chutná je rybí polévka připravená standardně z hlavy a vnitřností. V našich maloobchodních sítích se ale setkáte zejména s filety z této ryby. Ty jsou bez kůže a kostí, a jsou tak vhodnou stravou i pro děti.
2. 11. 2013 12:40
2. 11. 2013 10:06
2. 11. 2013 09:51
2. 11. 2013 08:55
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 7 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 7 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 8 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 8 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 54 minutami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 1 hodinou
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 2 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 3 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 3 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 3 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 5 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: sumeček recept sumeček sumecek recepty recept na sumečka sumcek africky recept recept na sumecka africkeho recept sumeček recept na africkeho sumecka jak připravit sumečka recepty sumecek sumcek africky recepty jak připravit sumečka afrického recepty na sumečka pečený sumeček sumeček, recept filety ze sumečka filet ze sumečka priprava sumecka africkeho sumeček filet recept sumeček filet
Suroviny: sumeček africký, hořčice, česnek, olej olivový, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, kmín mletý, olej olivový, brambory, brokolice, máslo, mléko, sůl
Sumeček africký s brokolicovou kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5M6A
17 názorů