Indická a francouzská kuchyně - Výroba hnědého ghee/beurre noisette (hnědého přepuštěného másla) vid
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
odkaz na video ->>>
Ghí je indický olej vyrobený z neslaného kravského (tradičně
bůvolího) másla. Máslo se vaří, dokud se z něj nevypaří všechna
voda a neodělí bílkoviny. Poté, kdy je proces vaření dokončen, se
tuk scedí a nechá vychladnout. Ghí je nenahraditelné žádným jiným
tukem protože takto připravované má svou nezaměnitelnou
"karamelkovou" chuť. Občas se přidávají curry listy pro vůni či
jiné ingredience, ale takové ghee se poté nehodí na výrobu
sladkostí, které jsou v Indii všudypřítomné. Ghee má narozdíl od
másla větší trvanlivost (lze skladovat v pokojové teplotě) a také snese vyšší teploty, takže se hodí ke smažení. Lze s ním zcela nahradit běžný olej. Ghee je v různých formách známo i v jiných kuchyních (např. v Maroku, Saudské Arábii nebo v Jemenu).
V angličtině známo jako brown butter. Ve francouzštině jako beurre noisette.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 10. 2013 14:21
22. 10. 2013 14:11
22. 10. 2013 14:10
22. 10. 2013 11:37
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 2 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 4 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 7 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 8 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Celerové hranolky z trouby
Tynushka12 uvařila před 1 hodinou
Brokolicovo-sýrové kuličky
Happy.mom uvařila před 1 hodinou
Vepřová kolena pečená
Mazlik123 uvařil před 1 hodinou
Chlupaté noky či knedlíky ze syrových brambor a bez vajíčka
Swarofka uvařila před 1 hodinou
Nejlepší špenát
simei uvařila před 3 hodinami
Kefírová buchta - rychlovka
janatka uvařil před 3 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Pepynn uvařila před 3 hodinami
Polévka s pohankou a kopřivami
spinner uvařila před 3 hodinami
Boloňské špagety
Jiří Krejča uvařil před 4 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Ellen1 uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Povidlové šátečky bez kynutí: Křehoučké a na jazyku se rozplývající pečivo je rychlé, snadné a božsky chutná
Libanonský sýr labneh: Lahodný krémový sýr podobný lučině jednoduše připravíte i doma pouze z jedné ingredience
Hell’s Kitchen Česko se chystá na obrazovky Novy: Vítěz dostane dva a půl milionu korun a práci u Kašpárka, říká producent
Další recepty
Tématické fráze: přepuštěné máslo v pomalém hrnci recepty.cz máslo ghee recept pomalý hrnec přepuštěné máslo jak vyrobit přepuštěné máslo ochucené ghee domácí výroba ghí másla v pomalém hrnci vyroba ghee masala ghee v pomalém hrnci přepuštěné máslo gh jak skladovat masla ochucene přepuštěné máslo recept jak z másla vyrobíme ghee? proces vaření ghí přepuštěné máslo ochucené recept výroba ghí s kurkumou výroba ghee domácí výroba ghí másla v mikrovlnné troubě jak se používí butter ghee máslo chi
Suroviny: máslo,
Indická a francouzská kuchyně - Výroba hnědého ghee/beurre noisette (hnědého přepuštěného másla) vid
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zAW5
4 názory