Mrkvový nákyp - absolutně zdravý
Suroviny
Porce: 1 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 467 kJ / 351 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,35 g |
Tuky | 7,27 g |
Vláknina | 4,92 g |
Cholesterol | 38 mg |
Sodík | 522 mg |
Sůl | 1,27 g |
Sacharidy | 38,50 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 10. 2013 22:43
arrefeena:Hezká odpověď,ale čekala jsem ji u receptu Kuře po vlastku,proč to jde zde a ne u receptu,kde se o to zajímá spousta lidí,nechápu Vásprotože tam nereagujete vůbec Přesto recept vyzkouším a dám vědět jak chutná.
20. 10. 2013 10:52
Majka8: mám snad opsat to samé ve staročeštině, budete z toho moudřejší? Co je na tom složitého. Osmažíte kuře a podlejete ho vínem s trochou koření a necháte podusit.
20. 10. 2013 07:33
Majka8: Já ho koupila v Bille, jinak mají v Tescu také. A pak prodejny zdravé výživy.
20. 10. 2013 01:07
maris:Samozřejmě je k dostání na každém trhu,taky ho kupuju a je výborný....jen musím zjistit toho Šmakounaneznám.Kde se dá koupit?
20. 10. 2013 01:04
arrefeena:Ty brďo,ty umíš se rozepsat velice dobře,proč se tak nerozepíšeš u svého receptu...Kuře po vlastku...pořád čekám a nic se neděje
19. 10. 2013 17:37
arrefeena: vegeta není glutamat sodný, je to sněs sušené zeleniny, která většinou obsahuje i glutamat pro zvýraznění chuti, ale v současné době je již k dostání i bez něho.
19. 10. 2013 17:34
arrefeena: Jedná se o vegetu bez glutamanu, s mořskou solí a mořskou řasou ... Nedávám si glutaman dobrovolně do jídla, celkem si to hlídám. A soli v ní opravdu tolik není - minimálně.
19. 10. 2013 17:22
vegeta neboli glutaman sodý občas nazýván jako čínská sůl je pěkné svinstvo. nic zdravého na tom v současné době není.
Prvopočiatky glutamánu sodného, najrozšírenejšieho zástupcu glutamanov, siahajú hlboko do histórie, až do starovekej Číny a starovekého Japonska. Kúsky riasy Laminaria japonica (kombu), bohaté na obsah glutamátu (prírodnej formy glutamánu) používali vtedajší ázijskí kuchári, ako dochucovaciu prísadu, do takmer všetkých jedál. Japonci si ho postupne obľúbili natoľko, že jeho príchuť osobitne pomenovali ako umami (v preklade to znamená pochúťka, delikatesa, lahôdka), teda okrem štyroch základných chutí (slaná, sladká, horká, kyslá) v japonskej kuchyni existuje piata glutamátová. Pred vyše sto rokmi ju identifikovali japonskí vedci v snahe zistiť, prečo má vývar z morských rias kombu takú výraznú chuť. Glutaman sodný v skutočnosti je chemicky vytvorený brat glutamátu, ktorý obsahovali tieto riasy.
V dnešní době se objevela vegeta bez glutamanu sodného odbsahující 70 procent soli, trochu sušené zeleniny, cukr a chemicky obhohacené vitamíny. Proč to vlastně kupovat?
Prvopočiatky glutamánu sodného, najrozšírenejšieho zástupcu glutamanov, siahajú hlboko do histórie, až do starovekej Číny a starovekého Japonska. Kúsky riasy Laminaria japonica (kombu), bohaté na obsah glutamátu (prírodnej formy glutamánu) používali vtedajší ázijskí kuchári, ako dochucovaciu prísadu, do takmer všetkých jedál. Japonci si ho postupne obľúbili natoľko, že jeho príchuť osobitne pomenovali ako umami (v preklade to znamená pochúťka, delikatesa, lahôdka), teda okrem štyroch základných chutí (slaná, sladká, horká, kyslá) v japonskej kuchyni existuje piata glutamátová. Pred vyše sto rokmi ju identifikovali japonskí vedci v snahe zistiť, prečo má vývar z morských rias kombu takú výraznú chuť. Glutaman sodný v skutočnosti je chemicky vytvorený brat glutamátu, ktorý obsahovali tieto riasy.
V dnešní době se objevela vegeta bez glutamanu sodného odbsahující 70 procent soli, trochu sušené zeleniny, cukr a chemicky obhohacené vitamíny. Proč to vlastně kupovat?
19. 10. 2013 17:04
To určitě vyzkouším. Hlavně kvůli šmakounovi, který mám doma. Kupuji ho celkem často, i uzený a dokonce jsem si včera koupila i nudle ze šmakouna +1
19. 10. 2013 14:51
Eva Marie:
"Šmakoun je bílkovinová hmota vyrobena z čistých vaječných bílků." ... jde bez problému vygooglovat a podívat se
"Šmakoun je bílkovinová hmota vyrobena z čistých vaječných bílků." ... jde bez problému vygooglovat a podívat se
19. 10. 2013 14:49
Nevím co je šmakoun.Poučí mne někdo?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 2 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 2 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 9 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 10 hodinami
Cizrnové kari s květákem, cuketou a rajčátky
Přidáno před 12 hodinami
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 7 minutami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 20 minutami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 24 minutami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 30 minutami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 42 minutami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 52 minutami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 58 minutami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 1 hodinou
Candát pečený na másle
Sergi uvařil před 1 hodinou
Další recepty
Tématické fráze: zdravé recepty z mrkve mrkvovo brokolicový nákyp nákyp z vaječných bílků zdravý květákový nákyp top recepty nakyp ze šmakouna co uvařit k obědu nákyp z květáku a mrkve zdrave recepty s mrkvi mrkvovy nakyp slany mnákyp z mrkve co uvařit ze šmakouna květákový nákyps kuřetem a mrkví brokolicovo mrkvový nakyp vegeta 35procent formy glutamanu vegety bez glutamanu sodného mrkvovy zeleninový nakyp laminaria japonica recept vegeta bez glutamátu mrkvový nákyp se sýrem
Suroviny: mrkev, zázvor, rýže, sýr ricotta, šmakoun, bílek, olej olivový, sůl, vegeta, pepř, koření kari, chilli
Mrkvový nákyp - absolutně zdravý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Eynm
11 názorů