Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Veky tukové

Chcete vymazlit slavnostní chlebíčky? Kupovanou veku vyměňte za krásně nadýchanou domácí veku. Jejich příprava není tak složitá jak se na první pohled může zdát. Namazané výbornou pomazánkou, krásně nazdobené, se budou na stole jen vyjímat.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby kynutí

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

9. 10. 2013 12:24

Suroviny pro 3 kusy

3 kusy

Nutriční hodnoty

Energie9 537 kJ / 2 279 kcal
Bílkoviny58,25 g
Tuky59,85 g
Vláknina20,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,81 g
Sůl12,00 g
Sacharidy366,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Večky jsou nadýchané a přesto to není vata (myslím, že pomohly ta trocha žitné a pšeničné celozrnné mouky).

Nedají moc práce, vydrží výborné dva dny a ani pak netvrdnou.

Krajíčky jdou nakrájet i tenčí, neprohýbají se v ruce, nemačkají

- pokud upečete ve formě bagetek nebo rohlíků,

můžete z nich nazdobit jednohubky....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

8. 1. 2024 12:39

janatka: mám radost, že se pečení povedlo :-K

janatka janatka

6. 1. 2024 14:38

Zatím se mi vždy povedly všechny veky co jsem vyzkoušela. Krásně se pracuje s těstem, je nadýchaná.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

4. 4. 2023 20:32

magdalenka: Mám doma jen pšeničnou mouku chlebovou, i ta se dá přidat? ;-( Udělám omládek !

magdalenka magdalenka

13. 2. 2023 09:06

Mám rada toto cesto, v sobotu som z neho piekla pre potomkov a ich potomkov "uzly", samozrejme z dvojitej dávky. Foto iba na rýchlo robené hneď po vytiahnutí z rúry, aranžovať sa nedá s hladošmi za chrbtom. :-K

cathleen cathleen

11. 2. 2023 20:22

Veronika.Hrozna: omládek být určitě může :-) Veka se dá vytvarovat v podstatě jako rohlík a nařezávám ji po vytvarování.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 2. 2023 08:00

cathleen: Ty večky naříznout před kynutím, nebo až před pečením ? Těsto vyválet a pak svinout do veky? Můžu použít omládek?

Andrea29

7. 10. 2021 15:20

moc dobré a nadýchané

cathleen cathleen

30. 12. 2014 17:26

zizala: :-) děkuju za zprávu i fotku:-K

zizala zizala (moderátorka)

30. 12. 2014 15:58

S těstem se pracovalo parádně (jako ostatně u Tvých receptů vždy), veky dopadly výborně, Silvestr může začít ;-):-)) Bod ode mne už máš dávno, tak jen fotku :-8

senky senky

8. 3. 2014 17:21

Večer přijde nečekaná, ale moc milá návštěva, takže jsou v pečce;-)

olousek 68

10. 2. 2014 16:29

Sametové, měkoučké,doporučuji.....:yes:

cathleen cathleen

21. 1. 2014 10:22

Jitkas: :-8 to mě těší. U nás jsou taky v kurzu, výborné i na druhý den, peču je, když chci dělat chlebíčky. - Po tom, co jsem koupila na chlebíčky veku, která měla ve střídě díry jak pětikoruny a skoro se nedala namazat, jsem se zařekla, že z kupované už nikdy :no:

Jitkas

16. 1. 2014 13:35

cathleen: Upekla jsem 6 mensich vecek. S testem se fantasticky pracuje a jsou opravdu desne dobre, dekuji moc. Zitra nevim jake budou, protoze asi spise uz nebudou, nevadi, klidne upecu dalsi.

cathleen cathleen

16. 12. 2013 09:40

senky: :-K nádherné!

senky senky

15. 12. 2013 16:27

Dnes se mi konečně podařilo vyfotit (než odjedou do Brna);-):-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: veka tuková veka tuková recepty tukova veka recept domácí tuková veka tuková veka veka tukova recept večky domácí večky domácí večka recept na večky vecka recept recept vecka na chlebíčky recept na tukovou veku recept na tukové rohlíky večka recepty recept tuková veka domácí veka tukova recepty z vecky domaci vecka na chlebíčky housky vecky

Suroviny: voda, cukr, olej, sůl, mouka žitná chlebová, mouka celozrnná pšeničná jemná, mouka hladká, droždí čerstvé

TopRecepty.cz

Veky tukové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pn01