Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marcipán (mléčná hmota)

Mléčná modelovací hmota je lahodná náhrada za klasický marcipán, který ne každý může konzumovat kvůli obsahu mandlí. Pokud do mléčné hmoty přidáte i kapku mandlového aroma, získáte takzvaný falešný marcipán.

Hodnocení receptu je 5,0 (65×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

31. 1. 2009 23:28

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie5 092 kJ / 1 217 kcal
Bílkoviny30,00 g
Tuky13,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 350 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy245,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dělám z této hmoty kytičky, postavičky, prostě vše a taky s ní potahuji dorty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hanahcotton hanahcotton

28. 3. 2016 18:23

Lucia:Já do mléčné hmoty ještě přidávám pšeničný/kukuřičný sirup, nebo glukózu. To zajistí hmotě elasticitu a modelované růžičky, ani jiné věci nepraskají...;-)

LIDKA LIDKA

28. 3. 2016 14:31

Lucia - taky dělám z polotučného mléka a nemám vyhraněnou značku,nevím co mohlo způsobit ty bílé tečky a asi byl marcipán málo vypracuvaný,nikdy se mi při krájení neláme,nevím.

Lucia

27. 3. 2016 20:45

Dobry vecer mohla by som sa opytat ci zalezi a znacke suseneho mlieka lebo ja ked som robila tak som mala take bodky male ako keby s praskoveho ckru a obe zmesi som osievala cez sitko a ked sa krajal na torte tak sa strasne lamal a robila som s polotucneho mlieka :-(dakujem za kazdu radu ;-)

Silvia

7. 3. 2016 23:35

to je na zbláznenie :-8, tak by som si to dala... :yes:vyzerá to super:-K:yes:

LIDKA LIDKA

31. 5. 2015 20:24

Majka (neregistrovaný/á) - klidně se můžou ozdoby udělat dřím,nechat zaschnout a pak dát v krabičce do ledničky(mražáku)já přilepuji jen vodou,natřu trochu ze zdola a přitlačím na dort,když jsou růžičky ,tak je napichuji na syrové špagety a pak zapíchnu do dorty

Majka

31. 5. 2015 20:09

LIDKA:děkuji a můžu si třeba týden do předu připravit kytky a lepí se to alkoholem na dortík?Budu dělat poprve dceři,tak abych věděla.Vždy sem dělala jen s krémem.

LIDKA:

LIDKA:

LIDKA LIDKA

31. 5. 2015 16:57

Majka (neregistrovaný/á) - Majko když dělám dort,tak si dělám dávku z množství - 50 dkg ml.cukr + 25 dkg sušené mléko,když něco zůstane tak to uchovám v mrazničce a potom zas použiji,nechám to rozmrazit a pak znovu zpracuji vlhkýma rukama.

Majka

31. 5. 2015 14:33

Dobrý den,
chtěla bych se optat , jak dlouho vydrží hmota v lednici a kolik je potřeba udělat na potažení kulatého dortu o průměru asi 35cm?Předem moc děkuji za odpověd.

vyky

8. 5. 2015 16:31

Jakou značku sušeného mléka používáte? Potřebuji aby ta hmota byla bílá, ale zatím co jsem kupovala sušené mléko různých značek, tak ten prášek je žlutý a pak i ta hmota a potřebuji aby to bylo bílé. Jinak se s hmotou tohoto receptu pracuje výborně. :)

LIDKA LIDKA

13. 4. 2015 18:48

Bára (neregistrovaný/á) - ničím přírodním jsem jěště nebarvila,ale můžu Vám doporučit práškové barvy,jsou na bázi cukru a proto není marcipán hořký,anebo se dostanou v Kauflandu,Globusu tekuté barvy a ty jsou také dobré.
www.dortovepomucky.cz/index.php?id_category=54&controller=category

Bára

13. 4. 2015 13:05

Dobrý den, zkoušela jsem tuto hmotu a je super, ale mám dotaz pro příště, dá se obarvit něčím "přírodním", za týden budu potřebovat obarvovat na více barev a kupovat kvůli tomu víc gelovek se mi nechce, protože i když vydrží, budou mi tu překážet a sáčkových se bojím, protože mi vždy zkazí chuť. Děkuji za rady.

LIDKA LIDKA

26. 2. 2015 11:46

Janina (neregistrovaný/á) - Janino,jsem ráda že jsi s mým marcipánem spokojená a těší mě když toto čtu,já už ho používám už několik let a jiný bych už nedělala,potahuji sním dorty a dělám i věéškeré ozdoby i postavičky.:-K

Janina

26. 2. 2015 11:28

Ahoj holky:-) Můj syn brzy oslaví první narozeniny. Rozhodla jsem se upéct 3-patrový šikmý dort tzv. "topsy turvy". Na ozdoby použiji marcipán, ale kdybych jím měla potáhnout i celý dort, tak se nedoplatím. Vyzkoušela jsem spoustu receptů na potahovou hmotu, různých poměrů surovin i konzistencí a s čistým svědomím recept Lidky vřele doporučuji. Osobně jsem si přidala ještě 2 kapky mandlového aroma(Dr.Oetker, každý hypermarket, cena okolo 24Kč) na cca 100g hotové směsi. Ale záleží na chuti každé z vás.;-) Jinak co se týká barvení, gelové barvy jsou z dlouhodobého hlediska beze sporu nejlepší. Dobře se s nimi pracuje, jsou bez chuti, dává se nepatrné množství a pro ty z vás, co pečou svátečně vydrží otevřené beze změny konzistence 2 roky- osobní zkušenost mé sestry, jinak spotřeba uvedená na obale je 3 roky.Jedinou nevýhodou nákupu gel.barev je jednorázová platba. Pokud použijete potravinářské barvivo(cena 10-15Kč) buďte velmi opatrné při dávkování - velmi snadno se vám může stát, že vám hmota zhořkne. Hodně štěstí při pečení a tobě LIDUNKO moc děkuji za recept:-D

Lenka

26. 9. 2014 08:39

Dobrý den, mohu si tuto potahovací hmotu připravit týden do předu? Na příští víkend chystám překvapení a chtěla bych si teď vyzkoušet, zda se mi to povede a tudíž bych si hmotu hned schovala :-)

alenice alenice

20. 9. 2014 05:52

Bezva jednoduchý recept- hned ho taky zkusím! A koukám,že i dobře drží tvar růžiček,super:yes: potahovku si kupuju,ale je to dost drahé,tak zkusím něco ekonomičtějšího ;-)
Jinak super nápad se špagetama!:-))

1 2 3 4 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: marcipán recept domácí marcipán na potahování dortů recept na marcipán na zdobení dortů domácí marcipánová hmota mandlová hmota recept na marcipán marcipán marcipanova hmota potahová mléčná hmota na dorty jak obarvit marcipán mandlová hmota recept recept falešný marcipán od markéty marcipánová hmota recept kde koupit marcipán marcipánová hmota prodej marcipánové figurky na dort recept na marcipánovou hmotu od markéty postavicky z marcipánu cukroví z marcipánu gelové barvy na marcipán

Suroviny: cukr moučkový, mléko sušené polotučné, voda

TopRecepty.cz

Marcipán (mléčná hmota)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zpG8