Gözleme (turecké placky)
Tradičním tureckým pokrmem je gözleme, placka, kterou můžete naplnit jak nasladko, tak i naslano. Náš recept nabízí rovnou tři varianty náplní. Příprava není nijak zdlouhavá, ani složitá, a tak se bude brzo vaší kuchyní linout příjemná vůně.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Placky jsou velice levné, jednoduché na výrobu a variabilní svými náplněmi.Dovedu si je dobře představit i jako nevšední pohoštění pro návštěvu....
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 5. 2020 19:16
Po dlhšej dobe dnes prišli placky na program. Cesto som trochu inovovala, aby nebolo také "papierové", dala som do neho trochu jogurtu. Plnila som osoleným tvarohom, drobne pokrájaným mangoldom plus cesnak, na omastenie som použila bravčovú masť. Boli skvelé, pridávam foto.
18. 2. 2020 11:07
Konečně jsem našla recept! Na dovolené v Turecku jsem se do tohoto zamilovala, dělala to u nás v hotelu stará paní na pláži jako snack, nejdřív jsme si mysleli, že to bude nějaká tortila a šli jsme to zkusit až poslední den dovolené, taková škoda! Akorát všichni píšete, že to děláte na slano nebo na sladko se skořicí, ale za mě teda s nutellou, mňam!
19. 7. 2017 12:34
Jé, tohle na mě vykouklo v podobných.
Já to taky kdysi jedla v Turecku, starý pán to tam pekl snad přímo na plotýnce vařiče, ale možná měl něco podobného, jako je na fotce. Měl je na sladko i na slano, dávali jsme si je na slano a "hajs", náplň sypanou drcenou feferonkou. Bylo to jako prevence proti případným žaludečním nebo střevním potížím. Tak tohle určitě zkusím, teď v létě spolu se zeleninovým salátem.
Dík za recept.
Já to taky kdysi jedla v Turecku, starý pán to tam pekl snad přímo na plotýnce vařiče, ale možná měl něco podobného, jako je na fotce. Měl je na sladko i na slano, dávali jsme si je na slano a "hajs", náplň sypanou drcenou feferonkou. Bylo to jako prevence proti případným žaludečním nebo střevním potížím. Tak tohle určitě zkusím, teď v létě spolu se zeleninovým salátem.
Dík za recept.
9. 1. 2016 11:56
magdalenka: děkuju U nás taky chutnají, i ty nasladko jsou výborné.
9. 1. 2016 11:06
cathleen:som ostuda - naozaj som vyskúšala a zabudla pochváliť. Plnila som balkánom a petržlenovou vňaťou som nešetrila. Malo to veľmi priaznivý ohlas u kobyliek.
DOPORUČUJEM!!!
DOPORUČUJEM!!!
2. 10. 2013 10:39
spagetka: spagi, to opravdu nevím, s crispem nemám žádné zkušenosti. Pokud vyzkoušíš, písni, prosím, svoje zkušenosti i pro ostatní
2. 10. 2013 10:32
cathleen: to by možná šlo i na crispu v mikrovlnce ne? To bych možná nemusela obracet. Aspoň mi to tak připadá a za pokus nic nedám, každopádně ukládám a bude nevšední pohoštění. Udělám obě verze, sladké i slané
Jinak poznámka: podobně dělala placky babička na tálu na kamnech, děda je mazal povidly, ale byly nepřehnuté, jak je svět malý
Jinak poznámka: podobně dělala placky babička na tálu na kamnech, děda je mazal povidly, ale byly nepřehnuté, jak je svět malý
2. 10. 2013 10:30
magdalenka: ne, těsto je nekynuté, bez droždí. Příště zkusím přidat maličko oleje.
Na koláži, jak paní placku smaží - to černé, je ten "činel". Vypadá to jako obrácená plytší wok pánev a tady pod tím topili plynem - normální hořák.
Na koláži, jak paní placku smaží - to černé, je ten "činel". Vypadá to jako obrácená plytší wok pánev a tady pod tím topili plynem - normální hořák.
2. 10. 2013 10:25
cathleen:to máš aký "činel"?
K receptu - ja som si myslela, že tie bubliny v ceste sú od droždia...
K receptu - ja som si myslela, že tie bubliny v ceste sú od droždia...
2. 10. 2013 09:23
Coleta, magdalenka: ano, byly pečeny na "činelu" na některých fotkách je to trochu vidět.
Díky za zájem o recept a pokud vyzkoušíte, placky vám určitě na talíři "věkem" neoschnou! Nebudou stačit
Díky za zájem o recept a pokud vyzkoušíte, placky vám určitě na talíři "věkem" neoschnou! Nebudou stačit
1. 10. 2013 18:42
toto musím zkusit, vypadá to super
29. 9. 2013 10:30
opět další krásný recept, už mám uloženo a snad co nejdřív vyzkouším
28. 9. 2013 09:50
Omlouvám se za ten palec dolů,samozřejmě jsem se "překlikla" a napravuji to -
27. 9. 2013 23:25
Jéééééžiši,to bych si fakt dala!!!
27. 9. 2013 21:52
Já jsem placky ochutnala v Turecku a moc mi chutnaly. Pečou se na takovém jakoby otočeném velkém činelu a nasucho. Mastí se až když se dokončí, teda alespoň tak to pekli v Alanyi. Jedla jsem jen slané, jsou výborné.Doporučuji vyzkoušet.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno před 3 hodinami
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno před 5 hodinami
Ananasový svěží dezert
Přidáno před 16 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 20 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno 13. 5. 2024 13:41
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno 13. 5. 2024 10:14
Právě bylo uvařeno:
Italská čočková polévka
TondaJ uvařila před 2 minutami
Vepřová játra - luxusní
Haniina uvařil před 15 minutami
Kuřecí prsa v zeleninové krémové omáčce
esindler@seznam.cz uvařil před 56 minutami
Cibulový quiche
Veronika.cho uvařila před 1 hodinou
Vajíčková pomazánka ze tří ingrediencí
Marketa Volfova uvařila před 1 hodinou
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
esindler@seznam.cz uvařila před 1 hodinou
Sádlové rohlíky se škvarkovými knoflíčky
Rorejsek uvařila před 3 hodinami
Zapečené brambory s hermelínem
Peter xx uvařila před 4 hodinami
Podzimní čočková polévka s křenem
Petra Dvor. uvařila před 4 hodinami
Krémové kokosové řezy
anezka... uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jarní polévka yayla çorbası: Lahodná turecká specialita si vás získá svěží mátovou chutí a vůní i neobvyklou ingrediencí
Jak na chleba ve vajíčku? Aby byl perfektní, potřebujeme dobře ochucená vajíčka a správně rozehřátý olej
Okaté palačinky aneb Turecké placky gözleme se špenátem a sýrem se snadno připravují a chutnají skvěle se špenátem a sýrem
Další recepty
Tématické fráze: turecké recepty placky gozleme gezleme slané placky turecké gozleme turecké pečivo turecké jídlo recepty turecke jidla gotzleme turecké jídlo guzleme turecke plnene placky gosleme turecký sýr turecká jídla gozleme placky goezleme turecké sýry turecke masove placky tureckýé placky
Suroviny: mouka hladká, voda, sůl, mouka, ořechy mleté, cukr, skořice, sýr strouhaný, petržel, kopr, sýr strouhaný, rajče loupané, nať petrželová, maso mleté, sýr strouhaný,
Gözleme (turecké placky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9jZ3
23 názorů