Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cejni s brambory zapečení v Dutch-Oven

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

17. 8. 2013 08:31

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Obměny – nemusí být cejni, může se použít kapr či jiný druh ryby.

Ryby můžeme potřít česnekem nebo opaprikovat či použít oblíbené koření.

Někdo suroviny v hrnci zaleje rozpušteným sádlem, máslem a olejem v třetinovém poměru.

Přesné množství surovin v receptu neuvádím, dával jsem vše od oka, podle chuti a toho, co bylo po ruce.

Zdroj – recept mám od rybářů, kteří nás s manželkou učili chytat. Recept byl i v sešitech edice Levné recepty.

Na setkání Grilování a Barbecue v Moravském Berouně –http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=...

– předváděl Brutzel Švejk mimo jiné i vaření v Dutch-oven. Tolik mě to zaujalo, že jsem Dutch-oven koupil a začal vaření v něm zkoušet.

Tento litinový hrnec byl oblíben mezi americkými osadníky pro své universální použití.

Dá se v něm vařit, péci, smažit, dusit.....Více informací o dutch-oven najdete třeba zde - http://www.bezvabasta.cz/?p=1698

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jarka skrobakova

20. 8. 2013 16:08

Paráda, ryby miluju. :yes::yes:;-):-p:-K

Kadlik Kadlik

19. 8. 2013 13:01

Můžu potvrdit, že u menších ryb ty drobné kostičky přestanou být problém... Vypadá to krásně a zajímavě!:yes:

Jiri V. Jiri V.

18. 8. 2013 14:17

Prořezání opravdu kostičky rozruší. Pan Petr Stupka ve svém článkuhttp://www.trebonskykapr.cz/kapr-bez-kosti-filetov... uvádí, že po filetování porce ještě prořízne co 2 -3 mm, aby rozrušil drobné kostičky, které ve filetu zůstanou. Doporučuji článek přečíst. Je opravdu zajímavý.
Z cejna po filetování by vám toho moc nezůstalo. Mánek vyzkoušel cejna proříznout zvenku co 2 -3 mm, jak je uvedeno v receptu.
A funguje to. Drobné kostičky zmizí, zůstanou jen žebra a páteř.
:-K Pokud odzkoušíte, dejte vědět.:-K

rebeka rebeka

18. 8. 2013 07:56

Jirka umí:yes::yes::yes: ještě, že se nejmenuješ Babica:-8:-D:-D:-D Jani R., promíííň:-D:-D:-D:-D

yanull yanull

18. 8. 2013 02:53

Cejna jsem také nikdy neměla, ale protože ryby mám moc ráda, určitě bych si pochutnala :-p:-K +5:yes:

BILKOVAI BILKOVAI

17. 8. 2013 21:22

Velmi zajímavé je to nařezání. Opravdu ty malé kosti zmizí? Cejn má těch kostí opravdu hodně, ale chuťově je strááášně moc dobrý.:-*:-p

hanahcotton hanahcotton

17. 8. 2013 19:30

Recept je moc pěkný,:yes: ale asi bych použila jinou rybu:-S...cejn má hodně kostí :-(......toho raději oberu do rybích karbenátek, nebo ho dám do zavináčů ;-)

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

17. 8. 2013 17:39

;-):-p:-p máš to parádní Jirko, dlouho jsem Tě tu neviděla;-):-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 8. 2013 10:14

Jirko, závidím ti možnost výběru ryb vzhledem k tvému koníčku:-). Cejna jsem myslím ještě neměla;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cejn na masle filetovani cejna cejn recept cejn recepty duch oven grilovani cejna cejni co s cejnem cejn jak na kosti ? co z cejna cejn malý recepty z cejna recept na cejna co s cejny dutch oven co mám ráda recepty cejn (pražma) recepty vaření ryby,cejn vareni v dutch oven ouven vaření cejn

Suroviny: cejn, brambory, sádlo, máslo, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Cejni s brambory zapečení v Dutch-Oven

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rpm6