Rybízová marmeláda do 10 minut
Oblíbená rybízová marmeláda je správně tuhá, kyselkavá a výborná nejen na chléb s máslem. Nejlepší je k promazání vánočního lineckého pečiva, které svou pikantní chutí příjemně oživí. Podle tohoto receptu je uvařená do 10 minut!
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 7 531 kJ / 1 800 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 450,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já jsem jednu várku marmelády ochutila skořicí a hřebíčkem. Dala jsem do 100 ml vody povařit 1 celou skořici s 10 hřebíčky. Vývar jsem nechala zredukovat na 50 ml, přidala jsem ho do šťávy a pak dále pokračovala dle postupu.
Tento recept na pikantní marmeládu plnou vitamínů (je to opravdu jen chvilka vaření) mám od zdejší kuchařinky Rebeky, za což jí velice děkuji!
Měla jsem 4,5 l šťávy, vařila jsem po 500 ml dávkách a hotová marmeláda byla do 45 minut nádherně tuhá.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 7. 2014 19:14
Jen jsem si neuvědomila,že když mám větší dávku šťávy,tak také musím přidat o jednu"dávku"minut při vaření navíc
Takže jsem vše druhý den vařila s přidáním kyseliny citronové znova a velice jsem si oddychla,když marmeláda ve sklenicích po půlhodině začala houstnout
Až jsem měla všechno hotové,musela jsem to zapít cca 400ml sladkokyselé okurkové vody a na marmeládu se nejspíš podívám až při slepování lineckého cukroví
30. 7. 2013 10:10
Valentyna238:Marmeláda je jistě krásně voňavoučkáAle,jak píšeš,těch pektinů tam bylo o trošku méně a ještě ta tekutina(rum)tak to bylo v závěru o něco řidšíTo Ti už více neztuhne.Já osobně žádné zkušenosti s Gelafixem nemám,nepoužívám ho.Ale tady by to teda asi příště chtělo přidatJinak díky moc za vyzkoušeníPotěšilo mě to
Všem děkuji za komentíky i hodnocení
29. 7. 2013 11:45
28. 7. 2013 21:51
27. 7. 2013 07:57
26. 7. 2013 22:22
Já už jsem z Topreceptů dělala dva druhy rybízové marmelády,všechny jsou fajn,ale tady tahle je opravdu"blesková"
Všem děkuji
26. 7. 2013 08:49
26. 7. 2013 07:27
26. 7. 2013 06:08
25. 7. 2013 21:34
Já jsem do té poslední ještě přidala skořicovo-hřebíčkový odvar a tu budu používat do pikantních masových šťávičekVšak mě znáš
Děvčata moc díky za milý koment i hodnocení
25. 7. 2013 21:26
25. 7. 2013 21:24
Ani, umíš a na recepty od Nadi je vždycky super spoleh
25. 7. 2013 21:16
a tak krásný fotopostup a nádherné fotky jako ty, to bych nesvedla
parádní ji máš, Anni
jsem ráda, že se to "po telefonu" nakonec povedlo, a jak vidnio, skvěle
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 17 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 20 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 22 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 9 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 10 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 10 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 10 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 12 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 12 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 15 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 16 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak poznat správně uvařenou marmeládu. Jednoduché želírovací zkoušky znaly už naše babičky. Stačí se podle nich řídit
Desatero rad na téma marmelády: Výroba domácích džemů a marmelád je čím dál oblíbenější
Jak si poradit s řídkou marmeládou nebo džemem? Díky testu tuhnutí snadno marmeládu napravíme
Další recepty
Tématické fráze: rybízová marmeláda co delat kdyz neztuhne marmelada rychlá rybízová marmeláda když neztuhne marmeláda rybízová marmeláda s gelfixem rybízový džem rybízová mar mlýnek na marmeládu rychlá marmeláda odšťavňovací mlýnek na rybíz rybizova marmelada recept rychlá marmeláda z rybízu rychlá rybízová šťáva výborná rybízová marmeláda co dělat když marmeláda neztuhne mlýnek na rybíz domácí rybízová marmeláda rybizova marmelada se skorici vaření rybízové marmelády rybizova marmelada video
Suroviny: rybíz červený, cukr krystal
Rybízová marmeláda do 10 minut
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0oly
28 názorů