Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrách po Španělsku

Nejen že hrách obsahuje spoustu důležitých látek, navíc také skvěle chutná. Uvařený hrách smícháme s osmaženou cibulí, rajčaty, strouhankou, vejci a kapary. Ochutíme ho bylinkami a česnekem. Hrách můžeme podávat jen tak, nebo s osmaženou uzeninou.

Hodnocení receptu je 4,3 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 80 min bez doby namáčení hrachu

95 min (15 min příprava + 80 min tepelná úprava, bez doby namáčení hrachu)

20. 1. 2009 16:59

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 827 kJ / 2 349 kcal
Bílkoviny149,16 g
Tuky23,95 g
Vláknina78,56 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 712 mg
Sůl1,02 g
Sacharidy348,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Takto připravený hrách se dá jíst samotný, ale "masožravci" si mohou dát nějakou tu orestovanou uzeninu ap.

Zdroj: recept mám pár let z nějakého časopisu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ne.ver

3. 6. 2011 20:54

Já vaše nadšení nesdílím, ale uznávám, že je to asi tím, že nemám moc ráda hrách. Zkusila jsem tento recept, ale přišlo mi, že na půl kila hrachu je tam všech těch ostatních ingrediencí málo - resp. ostatní chutě nevynikly a celé to bylo jak obyčejná hrachová kaše...:-/

Bibinka Bibinka

15. 4. 2011 13:18

Kalinko, jsem potěšená, že mamince chutnalo a díky, že jsi hrách uvařila:-K

Kalinka

15. 4. 2011 12:41

Já tedy tyhle luštěninový jídla moc nemusím,ale dělala jsem pro mamku, má to ráda a nemohla si tuhle variaci vynachválit, že je to úplně jiné. Nezvyklé ale chutné :-) Letí bodík.

Bibinka Bibinka

20. 7. 2009 16:02

Jani, ale jestli máte rádi hrách, tak ho někdy vyzkoušej! Je opravdu dobrej a úplně jinej, než jsme my zvyklí a ještě máš hrachovou polévku:-D z jedný vody na čisto;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 7. 2009 13:03

Teda, Bibi, to je teda, jak já říkám "achaláááj, machalááj"!!!:-D:-)) No, ale proč ne?:-p:yes:

Bibinka Bibinka

20. 7. 2009 12:16

Španělskej hrách je výbornej, výborně ochucenej-pochutnali jsme si a tak se budeme dnes radostně vznášet-no ne počasím, nebo něčím jiným, ale po hrachu:-Dvždyť vy víte čím....;-):-)) a to dělám ještě jedno papů, no těpic, aby se pidi nezačli potom stěhovat....:-O

spagetka spagetka

20. 1. 2009 17:01

Asi to máme ze stejného zdroje ;-) taky dělám a samozřejmě bez opečené pikantní klobásky by to prý nebylo ono :-D:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: hrach recepty hrách recept recepty z hrachu hrách recepty hrách recept hrách jak uvařit hrach zelený hrách recepty hrách zelený recepty hrách v receptech recepty na hrách recept na hrách jak se vaři hrach recept z hrachu zelený hrách recept hrách zelený recept hrachová kaše z konzervovaného hrášku recepty, hrách co uvařit z hráchu hrachová kaše po španělsku

Suroviny: hrách, cibule, cibulka jarní, rajče, strouhanka, česnek, vejce, saturejka, bazalka čerstvá, nať petrželová, olej olivový, sůl, kapary

TopRecepty.cz

Hrách po Španělsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rWx