Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky)

Kynuté knedlíky jsou neoddělitelnou součástí české kuchyně. Některá jídla si bez nich nedovedeme představit. Vyzkoušejte přípravu s pomocí domácí pekárny a dopřejte si doma s rodinou nadýchané a jemné knedlíky .

Hodnocení receptu je 4,7 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 20 min

120 min (100 min příprava + 20 min tepelná úprava)

2. 9. 2013 19:03

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 274 kJ / 1 978 kcal
Bílkoviny70,18 g
Tuky16,51 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 3,41 g
Sůl8,46 g
Sacharidy378,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pozor! Do knedlíků nedávejte instantní droždí. V některých receptech na internetu je uváděno, ale knedlíky se většinou vůbec nepovedou, nevykynou. I mě se to kdysi stalo. I v receptu přímo u domácí pekárny je napsáno droždí čerstvé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Milse

13. 11. 2013 12:13

zdravím akorát vařím první šišku a je přes celý kastrol,určitě budou chutnat skvěle,jen jsem neměla čerstvé droždí a dala sušené,ale vykynulo to krásně.Já si jinak dělám houskové bez kynutí s použitím kypřícího prášku,ale ten došel a já hledala inspiraci jinde a našla váš recept.Pokud budou chutnat,což určitě budou udělám je častěji na střídačku.Díky za tip:yes:

Petra Ku. Petra Ku.

23. 10. 2013 14:22

Dneska jsem poprvé v životě vařila knedle, a vybrala jsem si tvůj recept :-) S těstem se dobře pracovalo, jenom jsem měla asi víc žíznivou mouku, musela jsem přidat malinko mléka, ale jinak v pohodě. Kvasnice jsem měla čerstvé. Můj problém je tvarování knedle, ale ve výsledku to vypadalo dobře a hlavně - dobře chutnají :-) Dovolím si přidat fotku už nakrájených knedlíků, ale kdyby se ti nelíbily, smažu, není problém ;-)

Marie

22. 9. 2013 14:22

dnes jsem vyzkoušela tento recept. Dříve jsem používala droždí instantní, dnes jsem použila 1/2 kostičky čerstvého a nemá to chybu. Krásně vykynulo těsto a knedlík byl jako peříčko. Vařila jsem ho ale na utěrce nad párou. Díky za skvělý recept!!!!!:-K

Majka8

12. 9. 2013 01:15

Bobina77:Čerstvou kostku droždí UNIFERM,právě jsem obal vyhrabala v koši:-))hezky vykynulo a povedlo se:yes:

Bobina77

12. 9. 2013 00:47

Majka8:Tak to jsem ráda že se povedly. A to droždí jsi používala sušené nebo čerstvé?

Majka8

11. 9. 2013 23:47

Dnes jsem knedlíky vyzkoušela,už jiné nebudu dělat:-p,fakt dost dobrý,dík za recept:yes:moje první kynuté knedlíky jsou na 1*** pochvala rodiny vždy potěší,díky Bobinko:-D použila jsem droždí z Lídlu a povedlo se.

Bobina77

11. 9. 2013 21:28

Tak je pravda, že já kupovala vždy jen sušené droždí z Labety a fakt mi nic nevyšlo, ani chleba z pekárny. Pak jsem v Makru sehnala droždí v levném koutku před datem min. trvanlivosti, 20ks za 11 korun - jedna kostka 100 g (ne 40g jako běžně v obchodě) vyšla na cca 0,50 hal. Zjistila jsem že se droždí dá i zamrazit, tak jsem to udělala.Zatím ho ještě mám, takže beru ze zásob a jak chleba tak všechno ostatní z pekárny se vždycky povede na jedničku. Takže už zůstanu u čerstvého. Jinak díky za pochvaly, ani já jsem nečekala že se mi ty knedle takhle povedou. :-))

finneta

4. 9. 2013 11:59

Porada: peču je klasicky ve vodě. ale to ona taky. a ona je má krásné a já mám epesní ovály.:-//

ivanecka11

3. 9. 2013 20:26

sabina:je pravda že používám jedině sešené s modrým ptákem ,jiné nekupuju. I proto se mi možná ještě nestalo že by nevykynulo .Čerstvé droždí mi mnohokrát nevzešlo.

Porada

3. 9. 2013 15:01

finneta - jak je vaříte, ve vodě nebo na pařáku.:-?

NADEI

3. 9. 2013 14:09

Od té doby,co mám pekárnu jinak už knedlíky nedělám,takže posílám bodík:yes:.Každý knedlík uložím na kousek pečícího papíru a s papírem dám na pařáček vařit bez otáčení na 20minut.A ještě k těm kvasnicím,nic proti sušeným nemám,každý jak je zvyklý,ale klasické jsou rozhodně lepší.Hezký den;-)

finneta

3. 9. 2013 13:56

dělám stejně, jen místo vejce dávám lžičku oleje. ale mám, holky, dotaz. jak je možné, že mi uvařené a propíchané knedlíky "spadnou" a mojí sestře, která dělá ten samý recept (bez pekárny), jen lehce volnější těsto, nikdy nespadnou a jsou krásně kulaté? moje vyndám, propíchám a vidím, jak vršek padá a výsledek je ovál, který není tak hezký. a pozor - nikdy nejsou ani přisražené. jsou nadýchané jako sen. jen nejsou takhle krásný:-S:-S nevíte, kde dělám chybu?:-?

salve

3. 9. 2013 11:10

¨Dělám knedlíky v pekárně už dlouho. Používám jenom sušené droždí. Většinou s modrým ptákem ale i jiné a nestalo se mi, že by nevykynulo.Ale mléko dávám už trochu teplé, osolím, přidám špetku cukru a vajíčko v mléce rozšlehám. Kvasnice dávám až nahoru na mouku. Zkusím použít i čerstvé droždí.Dík za typ. Ve většině receptů na kynuté těsto v pekárně(aspoń co jsem četla) se používá sušené droždí.

Hanča

3. 9. 2013 10:28

Knedlíky dělám ze stejných surovin, jen přidám malinko cukru (mezi prsty). Kvasnice dávám až nakonec, rozdrobím je do mouky. Knedlíky házím do vroucí osolené vody a vařím z jedné strany 8 min, z druhé 7 min. a nikdy se mi nestalo, že by nebyly hotové. :yes:

a teď něco málo k DROŽDÍ: :-!:-p

Když náhodou nemám čerstvé droždí v kostce a nebo to, které mají v obchodě navážené (mívají ho v malinkých obchodech s potravinami), tak není problém se sušeným droždím "v bílém pytlíku s modoru vlaštovkou" jak píše Sabina. Lze ho koupit většinou v malých potravinách, ale i v Albertovi ho mají v nabídce.

S ostatními sušeným droždím mám také jen samé negativní zkušenosti a je úplně jedno jestli jsou zn. Labeta, RUF atd. Ve většině případů mi těsto nevykynulo.

A pak jsem vysledovala, že když používám "vlaštovkové", tak je těsto vždy OK, krásě vykynuté. Jen jsou bohužel dražší (cca 8 Kč) než ostatní značky instantního droždí (jdou koupit na poloviční cenu, proto mnozí sáhnou raději po něm) a než čerstvé (za 2,20 Kč). ;-)

sabina

3. 9. 2013 08:06

používám jedině droždí sušené nikdy nezklame většinou koupene v COOPU s modrou vlaštovkou, nebo-li s ptákem , jak říkák já :D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: knedlík z domácí pekárny knedliky z pekarny kynute těsto z domácí pekárny kynute těsto na knedlíky v pekárně těsto na kynutý knedlík z pekárny kynute knedliky kynute těsto v domácí pekárně kynuté houskové knedlíky z pekárny kynuté ovocné knedlíky z pekárny těsto na kynuté knedlíky z pekárny kynuté těsto v pekárně kynute těsto z pekarny knedlíky z domácí pekárny ovocne knedlíky z domácí pekárny knedlíky v domácí pekárně knedlíky v pekarne knedle z domácí pekárny kynuté testo do pekarny knedlíky z pekárny na chleba testo na knedliky z domaci pekarny

Suroviny: mléko, vejce, droždí čerstvé, sůl, mouka hrubá, mouka polohrubá

TopRecepty.cz

Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RXwz