Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vemínko s vinným sosem

V tomto receptu najdeme inspiraci na velmi netradiční kus masa, a to hovězí vemeno. Nejprve jej uvaříme doměkka s kořením a poté jej zakomponujeme do směsi s vínem a houbami. Vše pak doplní smetana se žloutky.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

25. 8. 2013 18:27

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie2 211 kJ / 528 kcal
Bílkoviny12,63 g
Tuky27,53 g
Vláknina5,10 g
Cholesterol 469 mg
Sodík 68 mg
Sůl0,12 g
Sacharidy24,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Příloha: Slezské kluski http://www.toprecepty.cz/recept/24674-jemne-bile-k...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dagmar Imramovská

22. 9. 2017 16:08

Arnošt Anderle@seznam.cz: Závidím Vám, že jste ho mohl běžně koupit. U nás by ho paní v masně objednaly, leč minimum je 5 kg! To by nám s mužem vydrželo v mrazáku tak rok. Babička ho před lety dělávala buď jen tak, hlavně aby k němu bylo hodně křenu a měkký chleba. Nebo smažila jako řízek - a tyhle řízky mi nejvíc chutnaly studené, v housce potřené hořčicí a s několika kolečky syrové cibule - takový vemenburger...... Za války se prý z vemena dělala i sekaná - z vařeného mletého + vločky + trocha vař.strouh.brambor, jinak běžně jako sekaná z ml.masa. Nebo spolu se slezinou, udušenou na cibulce, semleté a dokončené jako hašé z ml.vař.masa. Tyhle dva pokrmy jsem bohužel nejedla, jen o nich slyšela.

Arnošt Anderle@seznam.cz

6. 7. 2014 14:09

Neměl jsem též vemeno hodně-hodně dlouho, ale teď jsem sehnal konečně 3.8kg.CHtěl jsem jen 1.kg. Udělám si řízky, chtěl bych
sehnat jěšťe jiné recepty na toto jídlo. Jinak nevím co s tím
jinak mám dělat?:-pwww.toprecepty.cz/images/design/smajlici/5.gif

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 8. 2013 23:10

gmptop::-D

gmptop gmptop

25. 8. 2013 22:23

Bibinka: holt sem tam se sežene, chtělo by se mi něco říct, :-8 ale mlčim jak velryba.;-)

Bibinka Bibinka

25. 8. 2013 20:17

gmptop:Milošku, vemínko já tůze ráda, ale spíš jako řízek-kam se hrabe telecí;-)už jsem ho měla také dávno a nikde jsem ho ani očkem nezahlédla:-( Tož prozraď jak si k němu přišel:-? Dávám za vemínko 2.bod:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 8. 2013 20:02

Vemínko jsem ještě nejedla, ale prý je to skvělé, jen s tím je hodně práce;-)

Ivana Ch

25. 8. 2013 19:23

Vemínko už jsem nejedla hooodně dlouho, aspoň 30let,možná že ještě dýl. Kdybych na něj v masně natrefila hned bych ho koupila. Já myslela že už se ani neprodává.

Danca Danca

25. 8. 2013 19:16

Wau, tak to já jsem vemínko jedla taky naposledy asi před 30ti lety:-O. Mamča ho po uvaření obalovala a smažila jeko klasický řízek. Brácha to nesnášel, ale zbytek rodiny si pošmakoval:-p. Jen se to musí jíst teplé, to je základ! Dala bych si :-p:-p

gmptop gmptop

25. 8. 2013 19:05

spagetka: Já ho koupil v dobré víře, v prvnim řeznikovito měli za 37, ve druhém za 17.- Kč. V dobré víře uvařil a když bylo hotovo bylo mi řečeno: "Když sis to uvařil tak si to sněz. Tohle já nebudu" A basta fidli:-D Proti vrchnosti se řeči nevedou a nedochvilnost se netrpí.;-)

spagetka spagetka

25. 8. 2013 18:38

Vemínko jsem teda naposled jedla snad u dědy v dětství, když porážel kravičku. Víš že jsem snad u řezníka vemeno vůbec neviděla? Teda neptala jsem se, to je fakt.To už spíš narazím na býčí žlázy. Pamatuju si dobře, že je takové jemné, měkké?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kravské vemeno kravské vemeno recepty kravské vemeno recept hovězí vemínko recepty vemeno recept recept na kravske vemeno kravske maso recepty na kravské vemeno hovězí vemeno recepty recept vemeno recept kravske vemeno priprava kravskeho vemene hovězí vemeno-recepty recepty z kravskeho vemene kravské vemeno vemeno kravské kravské vemeno jako řízek vemeno recepty recepty kravské vemeno recepty z veproveho veminka

Suroviny: vemeno hovězí, vývar hovězí, máslo, cibule, mouka, nať petrželová, žampióny, sůl, pepř bílý mletý, pepř černý, koření nové koření, bobkový list, víno bílé, žloutek, smetana,

TopRecepty.cz

Vemínko s vinným sosem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gyxl