Šunka 2 x 5
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 968 kJ / 1 426 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 253,96 g |
Tuky | 39,30 g |
Vláknina | 4,76 g |
Cholesterol | 480 mg |
Sodík | 6,24 g |
Sůl | 15,20 g |
Sacharidy | 12,60 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 10. 2014 17:34
pavelk: četla jsem. Jestli myslíš tu -bandu-, tak tu jsem chápala jako -skupinu-, ne nadávku.
24. 10. 2014 16:43
cathleen:To ano, ale přečti si jeho první příspěvek! Na hrubou díru, hrubá záplata!
24. 10. 2014 16:41
Iv: Když si přečteš pozorně ještě jednou, ty raději dvakrát, dozvíš se že ...*Po této době odstavit hrnec a maso nechat v tomto nálevu úplně vychladit.Druhý den zopakovat to samé a opět nechat maso vychladnout v hrnci po vychlazení ještě uložit na nějaký čas co ledničky.
* Já zásadně chladím v chladničce a ne v mikrovlnné troubě!
* Já zásadně chladím v chladničce a ne v mikrovlnné troubě!
24. 10. 2014 16:37
pavelk: ale fuj...! Reagovat na kritiku se přece dá i slušně
24. 10. 2014 16:33
Iv:Tak ty začínáš vařit šunku a nevíš jak ji přírodně obarvit ? Přečti si recenze o používání rychlosoli a pak mudruj, Ty zdravá výživo!
24. 10. 2014 16:30
Iv:Banda je Tvoje rodina i s Tebou, která bydlí v jeskyni, daleko od civilizace a proto je zdravá, jen má odřené dlaně od větví stromů!
21. 10. 2014 22:53
Ještě 1 otázka - je to bezpečné, mít prakticky 2 celé dny šunku položenou jen tak mimo ledničku? A pak kdoví jak dlouho bude v ledničce, než se sní ? Nemůžou se v ní množit bakterie, nebo nemůže se zkazit, když je doma teplo??
21. 10. 2014 22:41
Domácí šunka - jak předpokládám - by se měla pyšnit právě BIO kvalitou, tzn. bez ÉČEK, RYCHLOSOLÍ a podobných hnusů škodících našim dětem. Já začínám vařit šunku ne kvůli sobě a levnější ceně, ale hlavně kvůli dětem! Co z toho, že je šunka růžová, když není zdravá. Nešlo by ji ,,obarvit,, třeba mletou paprikou nebo rozmixovanými plody goji ve vodě?
21. 10. 2014 22:30
Bando fak tam nesypte tu rychlosůl... víte co je to za hnus ?
www.vyziva-pro-fitness.cz/rs/zajimavosti/jak-je-to-s-rychlosolemi/
www.vyziva-pro-fitness.cz/rs/zajimavosti/jak-je-to-s-rychlosolemi/
9. 6. 2013 07:30
Způsob úpravy šunky je : předem nasoli 20g na 1 kg masa rychlosolí,nejen pro urychlení,ale také na barvu šunky.Bez toho je maso šedé a nevzhledné.Sůl nejlépe rozpustit v troše vody a vpravit do masa jehlou,aby bylo maso stejnoměrně prosolené.Okořenit a uložit do alobalu do ledničky na 2-3 dny.Potom vložit i s alobalem do vřící vody,která se ochladí a potom už držet teplotu na 85 st.2 hod.
Nechat vychladit a potom nakrájet.
Nechat vychladit a potom nakrájet.
8. 6. 2013 09:51
Nadja:To máš pravdu, ale pokud bych tu šunku dal do vroucí vody a vařil ji 2*5 minut, byla by polosyrová.
8. 6. 2013 09:39
Mně se líbí víc tenhle receptík http://hobby.idnes.cz/uvarit-domaci-sunku-bez-ecek...
8. 6. 2013 09:27
Do studené vody se maso vkládá, když chceme mít dobrou polévku, ale utrpí tím chuť masa.
8. 6. 2013 07:54
...musím zkusit.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Smažená kuřecí prsa plněná šunkou a nivou
Přidáno před 2 hodinami
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 8 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 21 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno 28. 3. 2024 16:08
Právě bylo uvařeno:
Pikantní směs na topinky
JirkaPotok uvařil před 16 minutami
Zeleninový boršč se zakysanou smetanou
JirkaPotok uvařila před 17 minutami
Polévka z uzeného jazyka
Petaja uvařila před 30 minutami
Znojemská pečeně podle Kluků v akci
Petaja uvařila před 30 minutami
Mléčné francouzské houstičky
Wanilor uvařila před 33 minutami
Vepřové na houbách
Peggy72 uvařila před 40 minutami
Nádivka velikonoční
Palecek uvařila před 47 minutami
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 1 hodinou
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Plněná retro vejce pětkrát jinak: Klasika se sardelovým máslem nebo šunkovou pěnou nezklame a návštěvy potěší
Jak na dokonalého beránka? Nejdůležitější je mít správnou formu, v níž se dobře propeče a snadno vyklopí
Další recepty
Tématické fráze: party šunka party šunka recept party šunka příprava pečená šunka recept recepty se šunkou příprava šunky připrava party šunky párty šunka recepty párty šunka na grilu příprava domací šunky rychlosůl ano nebo ne recept na party šunku uprava party sunky uprava sunky sunka party koreni do sunky partysunka párty šunka úprava hnus cz pečena šunka
Suroviny: kýta vepřová, sůl, majoránka, česnek, pepř mletý, bobkový list, koření nové koření, jalovec
Šunka 2 x 5
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m0mA
14 názorů