Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slanac - slaný rohlík z Chorvatska

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

6. 6. 2013 18:49

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 333 kJ / 2 470 kcal
Bílkoviny65,75 g
Tuky64,40 g
Vláknina16,90 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 6,49 g
Sůl16,20 g
Sacharidy398,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

S podobnými slanými rohlíkmi som sa stretla v Chorvátsku i Bosne. V pekárňach ich predávajú ako "Slanci - prstici" - zrastené. Pátrala som po chorvátskych stránkach, je viacero verzií. Moja je značne upravená.

Počas pečenia sa rohlíky - prsty - môžu nechať "zrásť", niekedy je to dokonca žiadúce.

Rohlíky sú ľahké, vláčne...a chutné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jitkas

6. 6. 2013 20:18

magdalenka: Tez - musim se naucit po sobe cist, pisi ptakoviny, promin.

danielle72 danielle72

6. 6. 2013 20:17

Jitkas: Jen potvrzuji - buchty dělám z těsta, které je skoro tekuté a lepí se na prsty jak mrcha:-S, ale ty buchty pak prostě stojí za to zlobení :-D Rohlíky vypadají k nakousnutí :-p

Jitkas

6. 6. 2013 20:14

magdalenka: Svata pravda, volnejsi testo je to prave, ovsem hure se s nim pracuje, to uz jsem tez pochopila. Se skrobem a vodou jsem tes uz potirala rohliky, ty "leskle" mi nejak nesedi.

magdalenka magdalenka

6. 6. 2013 19:33

Jitkas : Teraz som mala dosť mäkké cesto, schválne som aj odmerkou merala vodu, to kvôli receptu, inokedy robím od oka. S tuhším cestom sa síce lepšie pracuje - tvarujú rohlíky, ale z mäkšieho je rohlík, pečivo ľahšie, nadýchanejšie.

magdalenka magdalenka

6. 6. 2013 19:30

spagetka: určite...ja dávam jogurt, kefír, kyslú smotanu...teraz som dala smotanu a boli extra dobré. A zajtra pečiem pagáče s kefírom, aj chleba.

spagetka spagetka

6. 6. 2013 19:28

Jéé, to taky vypadá dobře. Holky nestíhám, pomoooc :-D:-D:-D. Magdi, že můžu použít domácí kefírek? :-p:-p:yes::yes:

Jitkas

6. 6. 2013 19:26

magdalenka: Ze jsou kypre a jehounke jako oblacek, je vidno na prvni pohled, proste uzasne.

magdalenka magdalenka

6. 6. 2013 19:20

Ďakujem, posledný mesiac som sa kvôli zdravotným problémom vyskytovala viac - menej len doma, mala som viac času na kysnuté cesto. A kobylky šrotovali...:-))

rozmarynaH rozmarynaH

6. 6. 2013 19:15

Souhlasím s Maris, jeden recept lepší než druhý. Opět ukládám a příležitostně vyzkouším a za inspiraci odměňuji 4. bodem:yes::yes:

danielle72 danielle72

6. 6. 2013 19:13

:yes::yes::yes::-p Nádherné, ukládám :-K a píšu 3. bod:-)

jarka skrobakova

6. 6. 2013 19:05

:-O Rohlíky jsou krásné:yes::yes:+2

maris maris

6. 6. 2013 18:55

Ty jsi se v poslední době dala do pečení;-), krásné rohlíky:-p:-):yes:+1

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: slanac slanac recept chorvatské pečivo recept na chorvatský kruh chorvatský slaný koláč slanci recept chorvatský kruh recept na slanac pečivo slanci biely kruh recept rohlík slaný recepty recept slanac chorvatský kremeš chorvatske rozky chorvatské slané pečivo slaný rohlík recept chorvatský kruh recept slanec pecivo chorvatské slané pečivo se sýrem recept na chorvatské rohlíky se sýrem

Suroviny: mouka hladká, mouka polohrubá, sůl, cukr, droždí čerstvé, olej, smetana kysaná, voda, sůl, mouka hladká, škrob bramborový, voda

TopRecepty.cz

Slanac - slaný rohlík z Chorvatska

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9AoP