Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klobásové rizoto (home-made)

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

2. 6. 2013 19:01

Suroviny

Porce: 2-4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 547 kJ / 609 kcal
Bílkoviny12,53 g
Tuky57,17 g
Vláknina4,60 g
Cholesterol 168 mg
Sodík 663 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy9,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Nejedná se o žádný oficiální recept a možná se některým "Profíkům" nad tímto návodem zatočí hlava :-)

Neodsuzuji to, ale na místo oblíbené bezúčelné kritiky a odsuzování bych uvítal, nápady, připomínky a zlepšováky... Díky

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino

12. 11. 2013 20:59

Jana Remkova:
Přidala byste sulc?
Já taky..., i s masem :-))
http://www.labuznik.cz/recept/ryze-s-tlacenkou-tak...

...a teď to schytám:-D

jarda Kadic jarda Kadic

12. 11. 2013 16:45

Když , chcete trochu slušnou “čínskou“ konzervu“ luncheon meat ,kupte si černou plechovku.Ta se vyrábí v Hrobčicích u Teplic.Ale stojí okolo 50 Kč,to je fakt lepší koupit si kus čerstvého masa;-)

Držely mě při životě

12. 11. 2013 16:16

olipenze: zlatý socializmus a aké chutné konzervy vyrábal :-D:-D:-D:-D:-D:-D
možno keby Vás ten socializmus naučil variť a nie ohrievať konzervy nemuseli ste teraz vyplakávať

olipenze

12. 11. 2013 14:16

Vepřové konzervy ze 70. a 80. let minulého století byla supr lahůdka. Vozil jsem je do SSSR začátkem 80. let po desítkách společně s landšmídem. Držely mě při životě. Guláš byl za několik minut, knedlíky v prášku atd. nelze zapomenout i na hovězí v konzervě bylo v r. 1975 za cca 8,-Kčs (velikost jako vepřovka). Myslel jsem, že to bude pořád jako supr, ale jak jsem se zmýlil. Místo debat v televizi o všem možném, měli by vysvětlit, proč to není a není ani kvalita. Zejména, kdo za to může a trestat. Dle mého názoru za to mohou ti, kdo to vyrábí a důvod ať řeknou. Také třeba lečo za socialismu,určitě tam bylo více klobásy a kvaĺitní než dnes. Pak se prodávala konzerva s párky(jako vepřovka) a párky se v ní nechali ohrát, byla tam voda, rovněž supr. Jo byo radost se ráno probudit a na nádraží si koupit telecí párky (pak byli ještě dietní, víc druhů nebylo), ale kvalita supr. Nevím jest-li se to vrátí, měli by to učit v dějepisu jako supr dobu na kvalitní jídlo.

eligie eligie

7. 6. 2013 19:53

Jana Remkova: Někdy v sedmdesátých letech jsem kupovala čínské vepřové konzervy. Bylo tam fakt maso, něco sádla a sulc. Tenkrát jsem nejdřív vybrala a zbajzla ten sucl, zbytek si namazanala na chleba. Ovšem po revoluci jsem si zkusila koupit konzervu, ale té se o mase spíš zdálo. Dokonce ani psi to nechtěli sežrat. Od té doby je nekupuji, ale možná bych to mohla zkusit, protože minulý týden se mi podařilo koupit i párek z masa (pozná se to podle toho, že při vaření nenakyne a dokonce se dá i jíst). Ale stejně při vaření radši použiji čersvé maso a klobásku bych dala na ochucení. Kousek másla rozhodně neškodí.;-)

Lynxhh Lynxhh

4. 6. 2013 14:01

Jana Remkova: Moc děkuji za reakci, pokusím se to vyladit dle Vašich rad.

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 6. 2013 11:22

Lynxhh: Tak, já bych máslo nedávala;-). Cibulku bych osmažila na tuku z konzervy, je ho tam dost:-);-) a přidala bych i ten sulc. Jinak si myslím, že by to mohlo být velmi dobré, ještě jsem to s klobásou nezkoušela a ještě..Osmažila bych na tom tuku tu cibulku, párek, nebo klobásu a hned bych do toho dala osmažit i tu rýži. Zalila vodou, podle potřeby osolila a dala do trouby. Nevařila bych rýži zvlášť;-). Ode mne máš bod za nápad:-):yes:

Lynxhh Lynxhh

4. 6. 2013 10:50

Moc všem děkuji za opravdu konstruktivní kritiku, ze které jsem se nedočetl ani jeden tip, nápad nebo radu.

S vyjímaje Danielle72, která alespoň trochu poradila.
Klobásu smažím z toho důvodu, aby pustila šťávu a vysušila se. Když to neudělám a pouze jí povařím ve vodě a pak nechám zapéct spolu s rýží, tak je finální pokrm neuvěřitelně mastný.

Lynxhh Lynxhh

4. 6. 2013 10:47

Jitkas: Omlouvám se za nepřesnou formulaci množství másla. nikdy jsem to opravdu nevážil prostě zakrojím kus másla cca 50 gramů.

magdalenka magdalenka

4. 6. 2013 09:00

Priznám sa, ja som si najprv myslela, že zas ide o vtip. Vlastne ani teraz neviem, čo si mám o tomto recepte myslieť.:-O

danielle72 danielle72

3. 6. 2013 22:41

Nějak nerozumím tomu, proč je tam celá kostka másla, na 1 cibuli toho másla stačí minimum (a i klobása se dá ohřát i ve vodě, stejně jako párky; pokud se opéká na tuku, je určitě lepší olej než máslo, a toho také stačí trocha ).

Alexiss Alexiss

3. 6. 2013 22:05

Pokud se nějaký zoufalý začátečník nachytá, tak potěš koště. :-O

Jitkas

3. 6. 2013 16:17

Lynxhh: Ta kostka masla (tj. 250gr.) je cela?? Nejak mi neni jasne, ze scedis tuk z klobasy (aby to nebylo mastne) a pak tam das 1 kostku masla + 1 veprovou konzervu.

Lynxhh Lynxhh

3. 6. 2013 15:33

Eva Marie: Ano, cena není jednou z nejnižších. Není to na každodenní vaření, ale je to opravdu chutné.;-)

Pokusím se sesmolit něco levnějšího :-))

Eva Marie

3. 6. 2013 13:55

Klobásové rizoto sice může být velice dobré, ale strašně drahé.
:no:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: klobásový guláš klobásové pokrmy klobasove ryzoto klobásová konzerva rizoto s lecem a parkem jídla socialismu recepty klobásová gulas kdo vyrábí klobásovou směs v konzervách párky v konzervě kde koupit recept čínu za socialismu jedna porce rizoto gramy menu pokrmy za socialismu kobásové rizoto rizoto s landšmídem home made recepty hrobcice lunceon meat výsledny obsah tuku u klobásek recepty lagris ze soji ohřát klobásu ve vodě rizoto z veproveho luncheon

Suroviny: klobása, rýže, cibule, párky, konzerva vepřová, hrášek sterilovaný, kukuřice sterilovaná, máslo, sýr, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Klobásové rizoto (home-made)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gDq9